5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen Gastblog Speelgoed Trends & Hypes

{ Review } | Totum Knutselpakket voor kinderen

Het knutselmerk Totum bestaat alweer zo’n 20 jaar. Wat begon als klein knutselmerk is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd verkrijgbaar merk.

{ Review }  | Totum Knutselpakket voor kinderen

Knutselpakketjes van Totum

De knutselpakketjes die wij mochten testen zijn aangepast op de leeftijden van mijn kinderen.
Voor Bentley van 5 kreeg ik een Brandweerman Sam: Magnet en voor Macy van 6 de Trolls: Guy Diamond Painting. Dit viel direct al bij beide in de smaak, goede match dus!

Brandweerman Sam Magneten knutselen

In dit doosje zit een stickervel, een doorzichtig stickervel, een magneten vel, 2 verschillende kleuren touwtjes en een beschrijving.

Allereerst las ik de beschrijving door. Het is vrij simpel. Je maakt eerst de magneetjes los die je nodig hebt. Daarna knip je de touwtjes op maat en plakt deze vast op de juiste plekken.

Als de touwtjes goed zitten is het tijd om te puzzelen. Je matcht de juiste sticker op de magneetjes.

{ Review }  | Totum Knutselpakket voor kinderen

Zit de sticker goed geplakt? Dan kan er een beschermlaagje op, dit is de doorzichtige sticker.

Waar de beschrijving aangeeft dat je verschillende stukjes al los moet maken van het magneten vel, had ik al direct mijn twijfels. Dit was niet het allerbeste idee. Ik had ze namelijk al in de juiste volgorde gezet, waardoor Bentley continu met plakken een ander magneetje aan zijn hand had. Gelukkig zorgde dit er niet voor de ze niet meer plakten, dus dat scheelde weer! Mocht ik het nogmaals doen dan zou ik zeker de stickertjes apart van elkaar plakken voor ik de volgende los maak.

De magneetjes hangen hier bij ons thuis op de koelkast. Bentley is er enorm trots op dat hij dit zelf heeft gemaakt! Het was dan ook echt goed te doen voor zijn leeftijd.

Trolls Guy Diamond Painting

Diamond painting is een hele hit geweest. Nu moet ik zeggen dat wij hier nog niet echt in mee hebben gedaan dus wij waren er niet echt bekend mee. In het pakketje zitten 4 verschillende kaarten, 9 zakjes met gekleurde plak diamantjes, een krijtje, een bakje en een beschrijving.

Trolls Guy Diamond Painting


Je begint allereerst met het kiezen van een kaartje. Welke maak je als eerste?

Trolls Guy Diamond Painting

Wanneer je de kaart gekozen hebt kijk je welke kleuren plak diamantjes je voor deze tekening nodig hebt. Deze leg je apart.

Je begint met de eerste kleur en scheurt het zakje open. Je leegt het zakje in het bakje en zorg ervoor dat je de kleurtjes ziet. Haal de plastic laag van de kaart af en je kunt beginnen.

Trolls Guy Diamond Painting totum

Je tikt met de punt van het krijtje op de kleur van de plak diamantjes en je zult zien dat hij blijft kleven.

Nu kun je de plak diamant gaan plaatsen op de kaart door te tikken op het cijfertje. De plak diamant laat nu vanzelf los.

Zoals je ziet heb je een hoop plak diamantjes om te plakken. Mocht je tussendoor even willen stoppen, plak dan het plastic er weer terug op zodat de plak niet beschadigd.

Helemaal af? Dan kan je de kaart gebruiken als klein schilderijtje. Hang hem op in je kamer of geef hem iemand cadeau. Hij glimt natuurlijk enorm, dus het is direct een eye catcher. Hoe leuk is dat!

Go or No Go

De knutselpakketjes passen zeker goed bij de leeftijden en ook de soorten vielen goed in de smaak! Voor Bentley zou ik dit niet snel zelf uitgekozen hebben omdat ik gedacht had dat het nog te moeilijk was, maar dit verbaasde mij enorm! Het lukte hem ontzettend goed zelf.
De diamond painting heeft wat meer focus nodig. Dit vond Macy nog net iets teveel van het goede dus ik mocht haar een beetje helpen met het plakken. Ze zal hier in haar eentje waarschijnlijk een aantal keer over doen om de kaart vol te maken. Maar ook dat is geen probleem natuurlijk want zo heb je er nog meer aan. Voor ons dus zeker een GO!
De magneten zijn allemaal al gebruikt, maar de Trolls kaarten gaan we zeker binnenkort nog eens doen. Benieuwd of ik dan weer mag helpen of dat ze het misschien wel samen kunnen.

Benieuwd naar alle Totum knutselpakketten? Bekijk ze allemaal hier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.