10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Ticket to ride Amsterdam

ticket to ride amsterdam

Alle Ticket to Ride Fans opgelet: er is weer een nieuwe versie van Ticket to Ride uit. Maak kennis met Ticket to Ride Amsterdam! Deze korte, snelle versie van Ticket to Ride is in augustus 2020 verschenen en wij vertellen je graag meer over dit leuke familiespel.

De nieuwste Ticket to Ride!

Ticket to Ride Amsterdam is, eigenlijk net zoals Ticket to Ride London en Ticket to Ride San Francisco, een korte versie van het klassieke Ticket to Ride spel. Wel zijn er in deze Amsterdam-versie weer nieuwe elementen toegevoegd, waardoor het wel weer een ander spel is dan de London versie. Altijd leuk hoe Ticket to Ride steeds weer kleine vernieuwingen weet toe te voegen die het unieke spellen maken!

ticket to ride amsterdam

Speluitleg Ticket to Ride Amsterdam

In deze versie (die zich afspeelt in de 17e eeuw) is het uiteraard ook weer de bedoeling dat je je routes zo goed mogelijk weet te bouwen. Iedere speler ontvangt bij aanvang van het spel twee routekaarten, waarvan hij er minimaal één moet houden.
Aangezien Ticket to Ride Amsterdam een korte versie is, heb je maar weinig karretjes (de wagonnetjes zijn vervangen door karretjes in deze versie) en moet je dus goed nadenken hoe jij je route wil gaan bouwen. Daarnaast is het een klein speelbord en met meerdere spelers zit het bord al snel vol, zeker op de populaire wegen!
In deze versie is daar trouwens een leuke twist aan gegeven: als je de buitenroutes op het speelbord neemt, krijg je een speciale handelsbonuskaart. Deze levert aan het einde van het spel bonuspunten op: hoe meer van deze bonuskaarten, hoe meer punten.

ticket to ride amsterdam

De treinkaarten zoals we die kennen uit Ticket to Ride zijn vervangen door transportkaarten, de bestemmingskaarten zijn contractkaarten geworden en de treintjes zijn vervangen door 17-eeuwse karretjes.

Go or No Go

Deze versie van Ticket to Ride is een laagdrempelig en leuk spel waar je ongeveer een kwartiertje mee kwijt bent. Het is vanaf het begin spannend, aangezien er vaak al in de eerste ronde gebouwd wordt. Gezien het lage aantal karretjes komt het vaker voor dat je een route niet kunt halen, wat weer zorgt voor een leuke spanning en een drang om snel te bouwen.
Wij geven Ticket to Ride Amsterdam een GO!

ticket to ride amsterdam

Ticket to Ride Amsterdam Facts

treinenspelletje
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.