10 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen DIY

{ Review } | Stuff-a-Loons + Nominatie Beste Speelgoed Van Nederland 2020

Wat is een Stuff-a-Loon? Nou, de naam geeft het al een beetje weg eigenlijk. Plat gezegd is het een gevulde ballon. Wat je kunt gebruiken voor het vullen? Eigenlijk alles wat erin past, mits het niet scherp is, want dan knapt de ballon natuurlijk. Wat je ervoor nodig hebt is een speciaal station. Ik neem je mee in hoe de Stuff-a-Loon precies werkt.

De Stuff-a-Loon Unboxing

Natuurlijk werd de doos direct uitgepakt, wat zit er allemaal in?
In de doos zit natuurlijk het Stuff-a-Loons station, maar ook een hoop extra’s. Zo is de doos gevuld met:

  • 12 transparante ballonnen in
  • 4 zakjes glitter,
  • 6 herbruikbare sluitclips
  • 2 rolletjes gekruld lint
  • zakje mini ballonnen
  • 4 cones (kartonnetjes waarvan ik pas later erachter kwam dat het een standaard is waar je de ballon op kan zetten om hem te versieren)
  • 4 potjes (hier kun je de glitter in bewaren op het station)

Hoe ga je NIET te werk?

Ik moet zeggen dat ik het wel erg spannend vond. Als tip werd mij benoemd om met een lege ballon te beginnen. Natuurlijk negeerde ik die tip, heel dom, en ging lekker aan de slag met een ballon vol met glitter. De kids deden immers mee en waren (net als ik) mega enthousiast. Ik filmde het hele proces en uiteindelijk bij het dichtknopen klapte de ballon en zat mijn huis compleet onder de glitter. DUSSSSS neem de tip serieus en probeer het echt met een lege ballon…en desnoods eerst zonder kinderen, hahaha.
Om het nog erger te maken maakte ik deze fout 3x! Dus leer hiervan.

Hoe ga je WEL te werk?

Plaats de ballon in de doorzichtige kom. De blauw rand leg je eromheen zodat de ballon er niet afschiet.

Blaas de ballon net zover erop totdat hij de kom compleet vult.

Het allerleukste stapje: vul de ballon! Je kunt er, zoals ik al eerder vertelde, eigenlijk alles in doen wat er in past zolang het maar niet scherp is.
We besloten zelf de meegeleverde versieringen te gebruiken.

Na het vullen is het tijd om de roze stop erin te houden belangrijk: laat deze er niet invallen! De roze dop werkt als afsluiter en zodra je de ballon iets losmaakt schiet hij er direct omheen.

Je kunt nu de kom losmaken zonder dat de ballon wegschiet. Ook plaats je nu de kleine blauwe ring over de roze dop zodat dit de ballon goed afsluit en er geen lucht kan ontsnappen.

Pomp de ballon nu verder op door de roze dop vast te maken op de andere kant van het station. Ze zeggen ongeveer 70 keer pompen maar ik moet zeggen dat ik dat zelf nogal spannend vond. Ik hield het bij 50, toen vond ik hem wel groot genoeg.

Nu komt het “spannende” gedeelte. Ofwel het gedeelte waar het bij mij fout bleef gaan. Het dichtmaken van de ballon. Trek iets aan de roze dop waardoor er wat speling ontstaat, zodat je de ballon kunt gaan dichtdraaien. Draai zo’n 3 keer rond en plaats dan de sluitkip.

Nu kun je veilig de blauwe ring en de roze dop verwijderen zonder dat de ballon weg zal vliegen.

Versier de ballon nog met mooie linten en dan is hij helemaal af.
Deze ballonnen zijn ontzettend leuk om cadeau te geven natuurlijk!! Je kunt er dan ook allerlei leuke variaties op maken, dus leef je uit!

Ballonnen op?

Natuurlijk raak je uiteindelijk zonder ballonnen, wat dan? Geen zorgen, er is een navulset verkrijgbaar met 10 extra ballonnen (€ 7,99 en hier te koop). Zo kun je weer lekker door feesten.

Go or No Go

Wat een feestje is dit zeg! Als je eenmaal door hebt hoe het werkt is het ontzettend simpel en leuk om te doen. De ballonnen zijn van goede kwaliteit en overleefden het zelfs toen de jongste zijn nagels er even inzette. Kwam ik weer even goed weg.
Wij gaan er zeker nog een hoop plezier van beleven dus wat ons betreft een flinke GO!

En psssst, nog een leuke verrassing: Check het Instagram-account van BOTI: Daar maak je namelijk kans op een Stuff-a-Loon Station!!

Stuff-a-Loon Facts

Het Beste Speelgoed Van Nederland

Vind je het net als ik een dikke GO, vergeet dan zeker niet te stemmen!
Dit jaar is namelijk de allereerste editie van een nieuwe speelgoedverkiezing genaamd Het Beste Speelgoed Van Nederland.
Stuff-a-Loons is genomineerd in de categorie schoolkind 7-9 jaar.
Elke stem telt, dus neem hier zeker even de tijd voor. Ik heb dit dan ook zeker al gedaan.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.