10 jaar 11 jaar 12 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | LEGO Super Mario + Nominatie Speelgoed van het Jaar 2020!

review lego nintendo mario ervaringen Mario Startset - 71360

LEGO Fans opgelet: vanaf begin dit jaar is de allernieuwste LEGO Super Mario te koop! En ik kan alvast verklappen: deze sets zijn echt té leuk!! En nog meer goed nieuws: er zijn onwijs leuke uitbreidingen te koop van LEGO Super Mario!

Wanneer twee gave merken de handen ineen slaan, kun je erop rekenen dat het een gave uitkomst krijgt. En ja, wanneer Super Mario en LEGO dat doen, dan weet je dat het vet wordt. Maak kennis met de LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset en de uitbreidingsets!

LEGO Super Mario

LEGO Super Mario Startset (71360)

In de startset vind je natuurlijk Super Mario. Maar niet zomaar een: een interactieve Super Mario! Mario kan namelijk met nu communiceren via zijn ogen, mond en buik (lcd schermpjes) en via geluid. Mario kan maar liefst 100 verschillende reacties geven!
Wanneer je het Mario figuur inschakelt, roept hij ‘LEGO Mario time’! en zijn oogjes gaan open.

LEGO Super Mario

Super Mario kleursensor

Mario geeft nu reacties op kleuren door middel van de kleursensor:

  • Wanneer je Mario op een rode ondergrond zet, staat hij in het vuur en op zijn buik komen vlammetjes te staan. Je hoort hem ook verbranden.
  • Als je Mario op een blauwe ondergrond zet, zie je water op zijn buik en maakt hij een water-geluid.
  • Zet je Mario op een groene ondergrond, dan zie je gras op zijn buikje
  • Op een gele ondergrond krijgt Mario een woestijn op zijn buikje
vuur mario

Muntjes verdienen

Wanneer je Super Mario gewoon even laat staan, maakt hij geen geluid maar knippert hij wel af en toe met zijn oogjes.
Wanneer je met Mario gaat lopen (links en rechts bewegen terwijl je loopt met hem) verdient hij muntjes. Wanneer je een muntje verdient, komt er een muntje op zijn buikje te staan en hoor je het bekende Mario muntje geluid.

LEGO Super Mario

Levels bouwen en spelen

Maar Mario kan nog veel meer: je kunt namelijk echt levels met hem spelen! In de starterset vind je allerlei bouwstenen om gave Mario Levels te bouwen. Bij deze Super Mario LEGO set zit niet meer, zoals we gewend zijn, een boekje met daarin stap voor stap de bouwinstructie. Nee, dit is vervangen door een app! Wanneer je de gratis app gedownload hebt vind je stap voor stap de bouwinstructies om de hele set op te bouwen. De bouwinstructie is helemaal in 3D en onze jongens vinden het geweldig om op deze manier de set op te bouwen.
Tijdens het bouwen door geeft de app ook aan wanneer je al een korte mini-game kunt spelen met Super Mario, met de baan die je tot nu toe gebouwd hebt. Dit is écht heel leuk gedaan!!

LEGO Super Mario

De actiestenen

Wanneer je de hele set klaar hebt, kun je natuurlijk jouw level nu met LEGO Super Mario gaan spelen. Op allerlei plekken in de set zijn actiestenen. Super Mario kan deze stenen scannen en vervolgens start er een game. Deze vind je bijvoorbeeld in de startbuis waar je je level kunt starten. Zodra je deze actiesteen scant, verschijnt er op Mario’s buik een klokje van 60 seconden en jij hebt nu dus een minuut de tijd om jouw level te voltooien. Tijdens het spelen van je level probeer je met Mario zoveel mogelijk muntjes te verdienen, Bowser te verslaan en natuurlijk de vlaggenmast te halen.
Andere actiestenen zijn onder andere het welbekende vraagteken (waar je bonusmuntjes kunt verdienen), vliegen op een wolkje en op het schild van Bowser vind je ook een actiesteen.

LEGO app bouwen

LEGO Super Mario app

In de app kun je Super Mario ook verbinden via Bluetooth. Wanneer je dit doet, houdt ze app bij hoeveel muntjes Mario in zijn spelletjes al verdiend heeft. Ook kun je app je eigen levels fotograferen en online delen met andere Super Mario fans (volledig veilig, geen chatmogelijkheden en foto’s worden eerst gecontroleerd voor ze daadwerkelijk gedeeld worden). Je kunt hier ook hun creaties bekijken en proberen na te bouwen.
Tot slot kun je in de app ook handig zien hoever Mario’s batterij nog is opgeladen (2x AAA batterij, niet inbegrepen)

lego nintendo

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020

Het is natuurlijk geheel terecht dat de LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset genomineerd is voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020. Deze set is genomineerd en de categorie 6 en 7 jaar. Maar vergis je niet: ook voor tien-jarigen is deze set nog altijd geweldig om mee te spelen!
Een volledig terecht nominatie dus wat ons betreft en onze stem gaat zeker naar Super Mario!

LEGO Super Mario uitbreidingen

Zoals ik eerder al aangaf, zijn er ook onwijs leuke uitbreidingen te koop. (Waarschuwing: als je ze ziet, wil je ze allemaal…klik dus vooral niet op deze link…).
De gaafste uitbreiding is zonder twijfel: LEGO Super Mario Eindbaasgevecht op Bowsers Kasteel (71369). Hiermee haal je Bowsers kasteel in huis! Er zitten allerlei actiestenen in deze set waarmee je je levels een enorme boost geeft!
Andere uitbreidingen die ik persoonlijk echt heel leuk vind is de set met Yoshi, Toads schattenjacht en de bewaakte vesting.
Ik was wel verrast dat er nog geen uitbreiding is met Prinses Peach, want dat is natuurlijk wel zoals het hoort, dat je de prinses kan redden uit de handen van Bowser.

Er zijn overigens ook kleinere en goedkopere uitbreidingen voor LEGO Super Mario. Zo kun je je Mario figuur een kattenpakje aantrekken (hoe leuk!!), maar je kunt ook kleine losse Mario figuurtjes kopen die je aan je startset toe kunt voegen, zodat Mario meer vijanden kan verslaan.

LEGO Super Mario facts

  • Leeftijd: 5 tot en met 12 jaar
  • Batterijen: 2x AAA voor Super Mario
  • Adviesprijs voor de LEGO Super Mario startset: € 59,99 en hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.