Zwangerschap

Dit zijn de populairste babynamen 2021!

Populairste babynamen in 2021

Ben jij in verwachting en ben je benieuwd naar DE babynamen van 2021? Welke namen zullen het meest gekozen gaan worden in 2021 door kersverse ouders? Je vindt de populairste babynamen 2021 hier!

Als je nu zwanger bent en volop aan het kijken bent naar een babynaam, dan is het wellicht fijn om te weten welke namen het populairste zullen zijn in 2021. Nou….de kans is heel groot dat voor een meisje de naam Tess op nummer 1 komt te staan en voor jongens de naam Sem!
Verder zien we dat de lijst eigenlijk vrij stabiel blijft in vergelijking met 2020. Dit voorspelt informatieplatform 24Baby.nl op basis van gebruikersanalyses.

Top 10 jongensnamen 2021

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Top 10 meisjesnamen 2021

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Veel namen staan al jaren in de lijst. Zo staan Daan al ruim tien jaar in de lijst van populairste jongensnamen.
Verder zijn de populairste namen vrijwel allemaal korte namen met maar één lettergreep.
Daarnaast zijn unisex namen ook zeer populair: vaak wordt dit gezien als een stoere naam.

Oer-Hollandse namen

Ook echte Hollandse namen zoals Jan en Mees worden opnieuw populairder. Jan staat nog niet in de top 10, maar we zien steeds meer Jannen geboren worden! Deze Oer-Hollandse namen zien we trouwens met name buiten de randstad.

Friese invloeden

Uit het onderzoek bleek ook dat mensen opvallend vaak zochten op ‘Friese meisjesnamen’. Dit betekent mogelijk dat er in 2021 meer Friese invloeden te zien zijn bij de populairste babynamen. We zijn benieuwd!

Babynamen 2021: de babynaam kiezen

De babynaam kiezen is een feestje, maar het kan ook een lastige keuze zijn. Vaak heb je associaties met de naam, bijvoorbeeld door iemand die je van vroeger kent en waar je meteen aan moet denken bij de naam.
Daarnaast is het maar de vraag of je juist wel of juist niet een lijst uit de populairste babynamen lijst wil. Of het maakt je niets uit, dat kan natuurlijk ook!
Wil je een aantal fijne tips voor het kiezen van de babynaam, lees dan zeker deze blog met hele fijne tips voor het kiezen van de babynaam door!


Buikfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  What's in a name? - Go or No Go
  12 maart 2021 at 06:30

  […] Hoe noemt zwanger Nederland tegenwoordig zijn kindje? Welnu, hier volgt een kleine greep uit de meest gegeven meisjesnamen van de afgelopen jaren: Mila, Julia, Sophie, Tess, Emma, Lot, Mae, Roos, Anna, Ella en Noor. Of […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.