Fashion & Styling

Online een fotowand bestellen: Go or No Go?

Online een fotowand bestellen: Go or No Go?
De Nijhofjes

Steeds meer winkels bieden een online service aan. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het tegenwoordig online bestellen. Voor kleding is dit een ideale oplossing, zeker in deze corona tijden doe ik ook steeds vaker een beroep op het online shoppen. Na zo’n lange tijd tijd bedankt ik dat ik mijn huis wel een kleine make-over zou willen geven.

Het liefst wilde ik een van mijn witte muren onder handen nemen. Toen ik eens goed rond keek kwam ik tot de conclusie dat wij helemaal geen schilderijen in huis hebben. Kortom, het werd nodig tijd dat ik eens wat aan de muur ging hangen! In samenwerking met Desenio ging ik met een van onze witte muren aan de slag. Dit deed ik met de online service van Desenio: hiermee stelde ik online een complete fotowand samen. Juist, je huiskamer-muur online restylen, dat kan dus ook! Of dit een Go is? Dat lees je terug in deze blog!

Posters in huis

Als ik bij andere mensen thuis kom en die hebben weer eens wat nieuws aan de muur hangen denk ik altijd: dát moeten wij ook eens doen! En hoewel ik erg creatief ben, vind ik het toch lastig om er aan te beginnen. Als ik naar een winkel ga en ik kijk daar naar schilderen dan denk ik altijd dat het toch niet echt in mijn huis past. Daar komt nog eens bij dat mijn man en ik verschillen van smaak. Samen winkelen voor een creatie aan de muur is niet aan ons besteed vrees ik.

Toch heb ik in mijn hoofd zitten dat iets van een schilderij of posters aan de muur mooi is en echt iets kan toevoegen aan de feeling van je huiskamer. Maar ja, wat past er nu goed in ons huis?

Online een fotowand bestellen: Go or No Go?

Online laten inspireren

In samenwerking met Desenio ging ik dus aan de slag. Het leuke van Desenio.nl is dat het niet alleen een website vol met inspiratie is, je kunt er ook online een fotowand opstellen en als alles naar smaak is, uiteindelijk die fotowand bestellen.

Maar eerst even terug naar het begin: inspiratie opdoen. Al snel valt het me dat de website op vele vlakken inspirerend werkt. Binnen no time heb ik zowel de huiskamer als de keuken en stiekem ook de kinderkamers in mijn hoofd al opnieuw gedecoreerd met posters. Maar goed, eerst de focus op de huiskamer-wand.

De online fotowand tool van Desenio

Ik ga maar snel aan de slag met de online tool en stel een muur samen die het meeste lijkt op mijn muur. Bij de voorbeeldfunctie kun je ook meubels voor de wand plaatsen. Zo kun je dus heel handig je tv-kast, die voor je muur staat, ook in de online tool plaatsen. Op deze manier zie je precies hoe je fotowand er uiteindelijk uit ziet boven de tv-kast.
Nu kan ik aan de slag met het creëren van mijn fotowand. 

Groot aanbod posters

Desenio biedt een groot aanbod aan fotoposters. Of je nou een wand wil met streetart, steden, personen, tekeningen, grafische ontwerpen, landschappen of spreuken: je vindt het er allemaal. Ook heb je voor diverse ruimtes weer een ander aanbod. Als je nou een wand in je keuken wil stylen, dan hebben ze daar weer een ander aanbod voor dan voor bijvoorbeeld een kinderkamer of je huiskamer. Door alles onder te delen in categorieën kun je snel en makkelijk in je eigen tempo een leuk resultaat samenstellen. 

Kleuren en contrasten

Het leuke hierin aan vind ik dat je, terwijl je een fotowand samenstelt, leert over welke kleuren en contrasten er goed bij elkaar passen. Dat is echt een groot voordeel van de voorbeeldfunctie. Je ziet gelijk hoe het geheel er uit komt te zien. Ook merk ik al snel op dat fotolijsten helemaal niet recht naast elkaar hoeven te hangen en dat de maten niet gelijk hoeven te zijn. Het verspringen van hoogtes geeft juist een leuk en speels effect!

Zodra ik, geheel met goedkeuring van manlief, een samenstelling van mooie posters heb gemaakt zoeken we er lijsten bij uit. We hebben gekozen voor donkerbruine houten lijsten. We plaatsten de bestelling en binnen no time werd alles bezorgd.

Online een fotowand bestellen: Go or No Go?

Bestelling is binnen!

Bij thuiskomst van onze vakantie stond onze fotowand bestelling op ons te wachten. Dat was wel even leuk thuis komen! Ik maakte de posters vol spanning open en plaatste ze in de lijsten. Dit was nog wel een precies werkje, maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen.
Ik plaatste de lijsten eerst maar even op de grond tegen de wand waar ik de lijsten wou hebben, zodat mijn man ook aan het idee wennen. Een paar dagen later hebben we ze samen opgehangen.

Voor wie wil weten welke posters ik uitgekozen heb, hierbij een lijstje:

  • Grote poster met de vogel: Elegant Flight poster
  • Middelgrote poster: Abstract Terracotta poster
  • Kleine posters: Winter Morning poster, Golden Palm poster en Golden Grean Leef poster

Eindresultaat

Ik ben erg tevreden met onze fotowand! De donkere lijsten komen erg mooi tot hun recht op de witte muur. De posters zijn echt prachtig! Het leuke van deze fotowand is dat het mij inspireert om nog meer in mijn huis te veranderen en dus de kleuren van de fotoposters door te trekken in nieuwe accessoires. Dat vertel ik nog maar niet aan mijn man, want die ziet me alweer aankomen.

Is online een fotowand bestellen een Go of een No Go?

Het online bestellen is zeker een Go! Het bestellen via de website is eenvoudig en je hebt direct een goed beeld van hoe het kan gaan worden. Het resultaat in het echt komt precies overeen met hoe je het online hebt samen gesteld.
Ook voor dames (en heren) die redelijk snel op dingen uitgekeken zijn is een fotowand trouwens ideaal: je kunt na een half jaar heel gemakkelijk nieuwe posters bestellen en de posters aan je muur dus vervangen door de nieuwe!
Een andere optie voor een fotowand is zo een met losse fotobordjes, die je mee kunt laten groeien en continu kunt aanpassen. Ook een super leuk idee!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.