Creatief & Knutselen DIY

Leuke ideetjes om te knutselen met toiletrollen

Deze zomervakantie zijn we meer thuis dan andere jaren. Dus ik moet ook iets creatiever zijn om de kinderen bezig te houden. Op zomerse dagen kom ik wel weg met waterspelletjes of uitjes buiten de deur. Maar zodra het wat minder weer is wordt er graag geknutseld. Geen probleem, want we hebben knutselmateriaal genoeg. Alleen wat wordt het deze keer weer? Toevallig zag ik dat de tas met lege toiletrollen steeds voller werd. Normaal gesproken zou ik die dan meegeven naar school, want daar worden ze gespaard. Maar nu leek het mij wel leuk om daar lekker mee aan de slag te gaan. Vaak zie ik ingewikkelde diy projectjes met wc-rollen maar het kan ook gewoon simpel!

Knutselen met toiletrolletjes

Leuke ideetjes om te knutselen met toiletrollen

1. Zeemeermin knutselen

Mijn dochter is helemaal weg van zeemeerminnen dus hier moest ik natuurlijk iets mee. Ik liet haar zelf een aantal kleurtjes papier uitkiezen en we konden aan de slag.

Wat heb je nodig?
Lege toiletrollen, verschillende kleuren papier (wij gebruikten er 4), een schaar, lijm en natuurlijk een grote portie fantasie.

Hoe maak je de zeemeermin:
Stap 1: Kies een kleur waarmee je de wc rol gaat bedekken, dit word de “huidskleur”. Hier viel de keus op de kleur oranje. We beplakken hier de toiletrol volledig mee.
Stap 2: Kies de kleur uit voor de zeemeerminnenstaart. Mijn dochter wilde graag een combinatie van 2 kleuren, zij kon namelijk niet kiezen. Alles is mogelijk.
Stap 3: Knip de staart op maat zodat hij straks iets minder dan de helft van de toiletrol bedekt.
Stap 4: Aan het eind van de staart loopt hij wat smaller uit en knip je de welbekende vorm uit.
Stap 5: Schrijf de letter U achter elkaar zodat je de staart voorziet van schubben. Op het uiteinde zet je wat strepen zodat ook dit er echt uitziet.
Stap 6: Plak nu de staart op de toiletrol vast en laat het uiteinde uitsteken.
Stap 7: Dan is het tijd om het haar te maken. Een zeemeermin heeft natuurlijk lang haar werd hier gezegd, dus zo gezegd zo gedaan. Ik knipte een stuk papier wat ik vervolgens in reepjes knipte.
Let wel op dat je niet tot bovenaan doorknipt zodat het 1 geheel blijft.
Stap 8: Plak vervolgens het haar vast en laat wat ruimte over voor het gezicht.
Stap 9: Een zeemeermin heeft natuurlijk ook een bovenstukje aan, dus dit maakten wij van 2 schelpjes. Eerst knipten we een strookje uit wat de basis zou zijn en we voegden er 2 schelpen aan toe. Voila, zo simpel kan het zijn.
Stap 10: Omdat het er gek uitziet dat de zeemeermin geen pony heeft o.i.d. maakten we er een mooie haarband bij. Een klein strookje voor rond het hoofd en we plakten er hartjes op.
Stap 11: Voor de finishing touch draaide ik de haarlokjes wat in elkaar zodat het er wat speelser uit zag.

Leuke ideetjes om te knutselen met toiletrollen

2. Armband knutselen

Ja het klinkt heel gek, maar zeker kun je armbanden maken van lege toiletrollen! Het is dan ook echt onwijs simpel.

Wat heb je nodig?
Lege toiletrollen ( ½ per armband), crêpe papier en glimmertjes.

Hoe maak je het armbandje:
Stap 1. Knip de lege toiletrol doormidden in de breedte.
Stap 2. Knip de halve toiletrol door in de lengte zodat hij om je arm heen kan.
Stap 3. Beplak de toiletrol met een stukje crêpe papier. Wat er overblijft vouw je naar binnen toe zodat je geen lege randjes hebt.
Stap 4. Als de armband voorzien is van een kleurtje kun je hem helemaal naar smaak maken met leuke glimmertjes! Unieker dat dit word het niet hoor, simpeler trouwens ook niet.

Mijn dochtertje vond het fantastisch om te maken en de toiletrollen hebben weer een 2e kans gekregen. Wat maak jij van lege toiletrollen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.