6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

Lachen, gieren en trillen met de Pen Silly!

Linda D

Trillen? Nou en of! Met het nieuwe spel, “Pen Silly” trillen jullie er op los! Vrij vertaald verklapt het al een stukje van de lol, namelijk de gekke pen. 
Wij hebben dit nieuwe teken- en raadspel voor jullie getest!

In de doos van het spel “Pen Silly” zitten;

  • 2 verschillende kleuren stiften (blauw en rood)
  • Pen Silly (de trillende, gekke pen, waar je één van bovengenoemde stiften in doet) 
  • Maarliefst 75 onderwerpkaarten
  • En daarnaast ook nog eens 75 beschrijvingskaarten
  • 2 uitwisbare tekentablets 
  • en tot slot, een zandloper! 

Het wijst zichzelf

Bij het spel is een handleiding toegevoegd, welke vrij beknopt uitleg geeft. Dit is dan ook voldoende, want het wijst in principe zichzelf. In de “Pen Silly” stopten we 3 AAA batterijen, welke niet zijn inbegrepen.
Nog voordat we het gehele spel op tafel hadden liggen, probeerde we het knopje aan de zijkant van de pen uit. “Stand 1 en 2”, staat er te lezen. Stand 1 bracht de pen rustig in beweging, maar bij het schuiven naar stand 2 ging de pen tekeer! Wat een lol bracht dat direct teweeg, hilarisch om Siem zijn verbaasde en lachende gezichtje te zien. 
De twee standen bieden dus de mogelijkheid om het zo gewenst meer uitdagend te maken.

Aan de slag!

Tijd om de rest klaar te leggen, want hij kon natuurlijk niet meer wachten. Terwijl ik dat deed, stopte Siem alvast de rode stift onderin de pen en deed een poging om een ijsbeer te tekenen. Dat viel even tegen! Maar leuk was het wel!

Ik legde zowel bij Siem als bij mij een uitwisbare tekentablet neer, plaatste de zandloper tussen ons in en maakte stapeltjes met de onderwerp- en beschrijvingskaarten. Tijdens de eerste keer dat we het spel speelde, waren we met zijn tweeën. Siem kan nog niet lezen, dus kwamen we op het idee dat hij zelf een voorwerp mocht bedenken wanneer hij aan de beurt was. Ik pakte op mijn beurt een kaartje van de stapel.
Met name het stapeltje “beschrijvingskaarten” was vrij lastig. Hierbij kun je namelijk de opdracht krijgen om “op een feestje”, “studerend” of “surfend” te tekenen. Echter, de stapel onderwerpen was goed te doen. Hierbij tekende ik bijvoorbeeld een kasteel, tandenborstel of een drol. Vooral die laatste werd snel geraden en hilarisch bevonden. Je bepaalt door de verschillende kaartjes wederom dus ook het moeilijkheidsniveau. Dat maakt het geschikt voor verschillende leeftijden. De doos geeft aan 6+, maar Siem (net 5 jaar) kan het prima mee spelen! Behalve het feit dat hij de kaartjes niet kan lezen en dus zelf iets verzint, maar dit komt dan weer ten goede aan de creativiteit. 

Van Pen Silly, ga je zelf ook een beetje gek doen!

Wat een sensatie!

Toen we het op een later moment met zijn drieën speelde, kon degene die niet mee zou raden het onderwerp ofwel de beschrijving van het gekozen kaartje in Siem zijn oor fluisteren. Dat was eigenlijk wel de allerleukste manier om het spel te spelen. 
Op ieder kaartje staat namelijk ook een cijfer. Dit geeft de moeilijkheidsgraad aan en meteen het aantal punten wat je kunt verdienen bij een goed geraden antwoord. Uiteraard dient het antwoord te moeten zijn gegeven voordat de zandloper op is! Spanning en sensatie dus.
Na iedere beurt veeg je het tekentablet met een vochtig doekje eenvoudig schoon.

Go or No Go

Het spel laat zich gemakkelijk spelen en vraagt weinig voorbereidingstijd. Top, vinden wij!
Door de verschillende manieren om het niveau aan te passen aan de leeftijd kan Siem het zowel met mij als met een vriendje spelen. 
In het laatste geval gebruiken ze de kaartjes niet, maar verzinnen ze zoals eerder gezegd zelf iets om te tekenen en te raden.
Wat een creatieve mogelijkheid zou zijn, is om zelf nog kaartjes te maken met afbeeldingen van het te tekenen onderwerp inclusief de te verdienen punten. Dit is optioneel, maar zeker niet noodzakelijk!
Wij hebben het spel al meerdere keren met heel veel plezier en veel gelach gespeeld en ik durf zelfs al te beweren dat het een veel gekozen spelletje gaat zijn bij ons. Wat ons betreft een duidelijke GO voor de Pen Silly!

Pen Silly Facts

Jaja, onze kleine fotograaf wist zelfs mij in actie vast te leggen 😉
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.