Voeding en gezondheid

Kindersangria: een tropisch drankje voor de warme dagen

Wanneer de temperaturen boven de 30 graden stijgen, hebben de kids behoefte aan een verkoelend drankje. ”Kunnen we niet eens een kindercocktail maken?”, vraagt mijn dochter Bronte. Ik vind het een prima idee want ik heb zelf ook wel zin in een ijskoude cocktail.

Toevallig kijken we die avond RTL Boulevard waarin televisiekok Miljuschka Witzenhausen enthousiast vertelt hoe deze zomer de alcoholische en non-alcoholische sangria’s weer in zijn. Watertandend zitten mijn dochter en ik naar de televisie te kijken. ”Dat moeten we maken mama: kindersangria!”. Ik knik instemmend, dat is een geweldig idee. Morgen gaan we met z’n tweeën shoppen voor ingrediënten.

Zomerse vibe

Sangria is zo’n drankje waar ik echt een super zomerse vibe van krijg. De oorsprong van sangria is terug te vinden in de 18e eeuw. De Britten brachten een drankje genaamd ‘sangaree’ oftewel de Engelse bowl mee naar Spanje. Om de drank minder sterk te maken voor de kinderen werd er i.p.v. rode wijn een koolzuurhoudende drank bij gedaan. Maar omdat de kids niet zo van de ‘priklimonade’ houden, doen wij er lekker siroop bij.

kindersangria maken

Kindersangria maken: De voorbereiding

De volgende dag proppen wij onze winkelkar vol met heerlijke ingrediënten voor de sangria. Omdat er niet een bepaald vast recept is voor sangria maar iedereen zijn eigen smaak en draai aan het zomerse drankje geeft, kopen wij fruit dat we ontzettend lekker vinden. Zo gaat er in onze sangria aardbeien, meloen, witte en rode druiven en appels. Ook kopen we een zak met ijsklontjes, frambozen limonade siroop en een vers geperste fles sinaasappelsap. Thuis plaats ik alles op het aanrecht en kunnen de kinderen onder toezicht naar hartenlust al het fruit snijden. Inmiddels heb ik de limonade-tape gepakt en worden de ijsklontjes erin gegooid. Normaal gesproken kies je een karaf omdat je dan met de houten lepel ook het fruit erbij kan scheppen maar de kinderen vinden tappen leuker. Nadat al het fruit in kleine stukjes in gehakt, gaat de limonade (zo’n drie vingers) in de tap met ijsklontjes en volgt daarna de sinaasappelsap, de sap wordt aangelengd met water en de kinderen gooien al het fruit in de kan. Even roeren en de deksel kan erop.

kindersangria maken

Kindersangria decoratie

De kinderen kiezen allebei een mooi wijnglas. Ze dopen het glas eerst in een bakje met citroensap en daarna in een bakje suiker zodat er een mooi randje om het glas ontstaat. Daarna plaatsen we een schijfje citroen aan de rand. Natuurlijk kan je het helemaal zelf versieren door bijvoorbeeld een aardbei te plaatsen met een parapluutje. De sangria wordt ijskoud ingeschonken. Met gesloten ogen en een murmeling van goedkeuring drinken de kinderen hun kindersangria / virgin sangria op.
‘’Mogen we nog een glaasje?”, roepen ze in koor. Onze cocktailbar is geopend!

kindersangria maken
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.