Dierentuin Noord-Brabant

Op expeditie in Zooparc Overloon – Coronaproof!

Joyce

Wil je genieten van dieren in hun leefomgeving? Wandelen door verblijven? Op expeditie zonder door tralies te hoeven gluren? Dan is Zooparc Overloon hét park dat je echt moet hebben gezien!

Per toeval ontdekt

Nog nooit had ik van dit park gehoord, maar tijdens een fietstocht kwamen we een bordje van dit park tegen. En iets wat je niet kent, moet je ontdekken. Dus aangekomen in ons vakantiehuisje hebben we Zooparc Overloon gelijk opgezocht op internet. Een dierentuin, maar dan net even anders dan anderen kwamen we achter. Onze kinderen vinden dieren en dierentuinen helemaal geweldig, dus dit uitje werd toegevoegd aan ons lijstje!

Is Zooparc Overloon coronaproof?

Voor mij is het heel belangrijk dat het coronaproof is. Helaas zit ik nu midden in mijn chemo’s en moet ik extra oppassen voor corona. Mijn weerstand is erg zwak, dus corona kan ernstige gevolgen voor mij hebben. Daarom checken we altijd of het coronaproof is. Is er een wandelroute? Is het erg druk? Op website zagen we al dat ze maatregelen hadden genomen en de dagen voor ons uitje zag de parkeerplaats er niet al te druk uit, dus besloten we te gaan. En coronaproof is ZooParc Overloon zeker! Niet op de parkeerplaatsen, maar wel bij de kassa. Op de grond hadden ze tape geplakt zodat je genoeg afstand kon houden. In het park is er maar 1 route die je kan lopen. Door de wandelroutes slim af te sluiten, loop je met 1 wandeling door het hele park zonder tegenliggers tegen te komen. Erg fijn! En er lopen genoeg medewerkers rond die de mensen erop attenderen. Kunnen een hoop parken een voorbeeld aan nemen. En regelmatig zie je plekken waar je je handen kunt desinfecteren. Fijn!

–> Tickets voor Zoo Parc Overloon kun je hier goedkoop scoren in de ticket veiling! <–

Op expeditie in Zooparc Overloon - Coronaproof!

Dieren in hun eigen omgeving

Tijdens de wandeling loop je door een paar verblijven en dat maakt van deze wandeling een echte expeditie. Zo kan het zijn dat er opeens een pinguïn voor je voeten langs loopt of een kangoeroe voor je langs springt. Het park is verdeeld in verschillende gebieden met elk hun dieren. Alle verblijven zijn zo gemaakt dat je het gevoel krijgt dat je echt door hun omgeving loopt. Het is mooi aangekleed en ook de natuur erom heen maakt het plaatje helemaal compleet. Het feit dat je door enkele verblijven kan lopen, maakt het voor de kinderen helemaal geweldig. Wel moet je ze ervan behoeden dat ze de dieren niet gaan aaien of achterna gaan lopen.

dierentuin brabant corona Op expeditie in Zooparc Overloon - Coronaproof!

Genoeg te doen en te zien

In de gebieden vind je niet alleen dieren, maar zijn er ook dingen om te doen. Zo zijn er regelmatig avoturenpaadjes te vinden. Een paadje door de bomen heen met verschillende obstakels van hout en touw. Mijn kinderen vonden het geweldig. Er werd dan ook geen paadje overgeslagen. Erg leuk gedaan! Tijdens de expeditie had je ook dingen die je kon doen, zoals de telefoon opnemen in het maki verblijf. En bij de tijgers een informatiebord die je zelf opzij moest schuiven om de juiste informatie te kunnen lezen. Bij één van de eetgelegenheden staat een bus waar de kinderen kunnen spelen, maar ook de speeltuin aan het eind is het bezoeken waard!

Go or No Go

ZooParc Overloon krijgt van ons zeker een go! Het is mooi opgebouwd, heeft in coronatijd maar 1 route en er is genoeg te doen voor de kinderen. Wel hebben we het idee dat dit park niet overal erg bekend is bij het publiek en dat is jammer, want het is het bezoeken meer dan waard!

Koop hier goedkoop je tickets voor Zoo Parc Overloon!

Op expeditie in Zooparc Overloon - Coronaproof!

Lees ook: diervriendelijke dierentuinen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.