Drenthe Flevoland Gelderland Gratis uitstapjes en activiteiten Groningen Natuur Noord-Holland Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Bloemen en fruit plukken in de pluktuin (per provincie)

Bloemen en fruit plukken in de pluktuin

Heb jij ook kinderen die het liefste elke dag bloemen plukken en vervolgens thuis op een vaasje willen zetten. Of zijn ze juist dol op fruit en plukken ze de bramenstruiken en pruimenbomen van de buurvrouw elk jaar leeg, om daarna alles lekker op te eten? Dan is een uitje naar een pluktuin zeker een idee om op je lijstje te zetten.  Ik heb een aantal leuke pluktuinen per provincie voor je!

Bloemen pluktuin 

De pluktuinen krijgen steeds meer bekendheid en veel gezinnen weten de weg inmiddels te vinden en maken er een gezellige dag uit van. Vaak staan er al manden en knipscharen klaar zodat je direct kan beginnen met struinen naar de mooiste, kleurigste en geurigste bloemen. Na het plukken en samenstellen van je boeket kan je vaak neerstrijken op het terras voor een kop (vers geplukte) thee, koffie of limonade. Voor een klein bedrag mag je je eigen geplukte boeket mee naar huis nemen om thuis op de vaas te zetten.  

Pluktuin Stoutenburg – Utrecht 

In deze kleurrijke bloemenpluktuin vind je veel verschillende soorten bloemen die je zelf mag plukken. Voor de kinderen is er een kinderpluktuin. Hierin staan bloemen in allerlei kleuren. Kinderen kunnen hier een kinderhand vol bloemen plukken voor een kinderprijsje en in de herfst kan je er terecht voor verschillende soorten pompoenen.  
Adres: Stoutenburgerlaan 6, Stoutenburg 

Kwekerij van der Velde in Heerde – Gelderland 

In deze mooie pluktuin kan je lekker ronddwalen door een grote kleurige bloementuin en daaruit de mooiste bloemen kiezen voor een boeket. Deze mag je zelf schikken, maar lukt dat niet dan willen ze je er graag bij helpen. Ook kan je hier naast de vele soorten bloemen, verschillende soorten klein fruit plukken uit het seizoen.  
Adres: Borchgraverweg 3 A, Heerde 

Bosjes fruit in Gieterveen – Drenthe 

Hier mag je naast het plukken van de mooie bloemen, ook fruit plukken. Je krijgt een bakje die je zelf mag vullen met het fruit uit het seizoen, nadat je uitleg hebt gekregen over wanneer iets rijp is. 
Adres: Bosje 3, Gieterveen 

Zelf pluktuin Texel in Oudeschild – Noord-Holland 

Hier kan je zelf je bloemen, fruit en groenten plukken. En daarna genieten op het koffieterras, in de speeltuin en van de ambachtelijk gemaakte producten.  
Adres: Middellandseweg 4, Oudeschild 

De Sfeerstal in Nieuwveen – Zuid-Holland 

In de pluktuin van De Sfeerstal vind je meer dan honderd soorten planten en bloemen. Daarnaast is er ook een theepluktuin waar je een eigen kopje kruidenthee bij elkaar kunt plukken.  
Adres: Hogendijk 5, Nieuwveen 

Pluktuin Sint-Anthonijshoek in Koudekerke – Zeeland

Bij Sint-Anthonijshoek wordt er al sinds 1827 allerlei moois en lekkers gekweekt en vervolgens huisgemaakt. Je vindt hier allerlei kleurige bloemen en diverse soorten fruit die je mag plukken. 
Adres: Vlissingsestraat 3, 4371 RA Koudekerke  

Bloemen en fruit plukken in de pluktuin

Fruit pluktuinen

Juli en augustus zijn de perfecte maanden voor het plukken van veel soorten bloemen en klein fruit. In de maanden september en oktober bieden veel tuinen ook nog volop appels, peren, pompoenen en kruiden aan. Zo is er zelfs elk jaar een landelijke appelplukdag in september. Hier doen verschillende kwekers aan mee.  

Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek – Noord-Holland 

Tussen de grote steden Den Haag en Amsterdam vind je Landgoed de Olmenhorst. Hier vind je een variatie aan heerlijke appels en peren en ieder jaar stellen zij hun boomgaarden open voor de pluk. Neem wel je eigen tas of krat mee voor het geplukte fruit.  
Adres: Lisserweg 481, Lisserbroek 

Landwinkel Ol Diek in Nieuwolda – Groningen 

Bij deze grote landwinkel telen ze verschillende soorten appels, peren en kersen die ze rechtstreeks in hun boerenwinkel verkopen. Maar vanaf eind september mag je zelf de grote boomgaard in om appels en peren te plukken.  
Adres: Hoofdweg west 26, Nieuwolda 

Boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik – Utrecht 

Je kunt bij deze boerderij je eigen appels en peren komen plukken. Ook kan je hier na het verdwalen in het maïsdoolhof, kiwibessen en zelfs pompoenen plukken!  
Adres: Marsdijk 5, Bunnik  

Fruitbedrijf De Hoenderik – Gelderland 

In de pluktuin van De Hoenderik vind je allerlei soorten fruit. Zo kan je er terecht voor aardbeien, frambozen, rode bessen, bramen, pruimen, maar ook appels en peren! Klein fruit wordt geplukt in een bakje en appels en peren mag je verzamelen in een kist.  
Adres: Lingedijk 180, Tricht 

Vink Fruitboerderij in Kraggenburg – Flevoland 

Bij Vink Fruitboerderij kan je vanaf september weer zelf de fruitpluktuin in. Nadat de plukbaas je op weg heeft geholpen mag je op ontdekkingstocht in de fruitpluktuin waar je allerlei soorten appels, handperen en stoofperen kan plukken.  
Adres: Zuiderringweg 13-II, Kraggenburg 

Meer pluktuinen vind je hier:  https://www.pluktuinen.nl/  

Heb jij kinderen die het liefste elke dag bloemen plukken? Ik heb een aantal leuke pluktuinen per provincie voor je, voor een pluktuin bezoek.

Foto met bloemen via shutterstock


Fruit eet tips voor kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.