Gastblog Reistips

Wat zijn de voordelen van een camper huren van een particulier?

Wat zijn de voordelen van een camper huren van een particulier?
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Heb je zelf geen camper? Dan denk je waarschijnlijk niet direct aan een campervakantie. Toch behoort dit wel degelijk tot de mogelijkheden. Je kunt vandaag de dag namelijk ook een camper huren. Hiertoe heb je tegenwoordig allerlei mogelijkheden.

Zo kun jij je bijvoorbeeld richten tot een verhuurbedrijf. Zo’n bedrijf biedt vaak meerdere campers te huur aan. Je kunt er echter ook voor kiezen om een camper van een particulier te huren. Dit heeft een aantal voordelen. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Wij zetten ze in deze tekst voor je op een rijtje.

1. Het is goedkoper

De voornaamste reden om een camper te huren van een particulier, is omdat het je minder kost. Een verhuurbedrijf vraagt namelijk aanzienlijk meer voor een camper. Dit komt vooral omdat een particulier er niet op uit is om winst te maken met de verhuur. Particulieren proberen door verhuur de vaste kosten terug te verdienen. Een verhuurbedrijf wil wel geld overhouden aan de verhuur, waardoor je hier meer geld aan kwijt bent. Maar wat kost een camper huren van een particulier precies? Dat hangt af van wie je de camper huurt en om wat voor een soort voertuig het gaat. Iedere particulier hanteert namelijk een andere prijs voor de verhuur van zijn camper.

2. Camper is van alle gemakken voorzien

Indien een camper bedrijfsmatig verhuurd wordt, is deze vaak op een standaard manier ingericht. Alles is weliswaar aanwezig, maar de camper is voorzien van minder luxe dan wanneer je particulier huurt. Een particulier ziet zijn camper namelijk meer als een hobby. Het voertuig wordt geregeld gebruikt en moet dan ook van alle gemakken voorzien zijn. Indien je kiest voor particuliere verhuur, is de kans groot dat je een luxere camper krijgt. En dat terwijl je minder betaalt dan bij bedrijfsmatige verhuur. Wanneer je met een luxueuze camper op vakantie wilt, kun je er dus beentje één huren van een particulier dan van een verhuurbedrijf.

3. Minder wegenbelasting bij particuliere verhuur

Als eigenaar van een camper betaal je wegenbelasting. De hoogte van deze belasting verschilt echter per camper. Dit komt onder meer door de manier van verhuur. Bij particuliere verhuur betaal je het kwarttarief aan belasting. Dit houdt in dat je ieder jaar één kwartaal belasting betaalt. Als een camper bedrijfsmatig verhuurd wordt, is het half tarief echter van toepassing. Je betaalt in dat geval voor een half jaar belasting. De wegenbelasting van een camper ligt dus lager bij particuliere verhuur. Nu denk je mogelijk dat jij hier niet veel mee te maken hebt, aangezien de eigenaar van de camper opdraait voor de belasting. Indien je de camper huurt, betaal jij indirect echter voor deze belasting. Dit is namelijk meegenomen in de huurprijs. Door te kiezen voor particuliere verhuur heb je dus minder vaste lasten, waardoor de prijs laag blijft.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.