Inspiratie

Top 5 prentenboeken die je mee moet nemen op vakantie

Als wij op vakantie gaan, hebben de kinderen altijd een waslijst aan boeken die ze graag mee willen nemen. Omdat we al genoeg ‘zooi’ meenemen, mogen ze van mij altijd een top 5 uitzoeken. Dit kunnen boeken zijn uit de bibliotheek maar natuurlijk uit ook hun eigen verzameling. Ondanks dat ze al negen jaar zijn, zijn mijn kinderen nog altijd verzot op prentenboeken. Dit jaar nemen we weer een hele leuke collectie aan grappige boeken mee op vakantie. Onze top 5 voor op vakantie:


Top 5 prentenboeken die je mee moet nemen op vakantie

Nummer 5
Rambamboelie van Mies Bouwman
Rambamboelie begint op een dag opeens zomaar te miauwen. Zijn bazinnetje brengt hem naar de dokter maar wanneer hij medicijnen krijgt gaat hij kraaien als een haan. Zowel zijn vrouwtje als Rambamboelie worden steeds wanhopiger. Gaat het ooit goed komen?

Super leuk boek om voor te lezen en heel vlot geschreven. Ik vraag aan de kinderen altijd of ze de stem van Rambamboelie na willen doen.

Shop het boek Rambamboelie hier.

Nummer 4
Dieren ontsnapt van Steve Smallman en Nicola Slater
De dierentuin heeft een groot probleem want de dieren zijn ontsnapt. De dierenoppasser is op zoek naar alle dieren maar die zijn heel goed verstopt.

Niet alleen een leerzaam boek om kinderen te leren tellen maar ook leuk omdat ze alle grappige dieren kunnen zoeken. Let vooral op de schildpad!

Nummer 3
Draken post van Emma Yarlett
Alex heeft een draak in huis gevonden maar hij weet niet zo goed wat hij er mee moet doen. Wat eet hij graag en hoe hou je een draak stil in huis?

In het boek zitten envelopjes die je open kan maken met echte brieven erin. De brieven zijn hilarisch en de kinderen vinden het fantastisch om iedere keer een envelop open te maken.

Nummer 2
Er zitten katten in dit boek van Viviane Scharz
In dit flapjesboek nemen katten Kleintje, Henk en Maneschijn je mee op een spannende ontdekkingsreis.

Flapjesboeken doen het altijd goed bij kinderen. Vooral in combinatie met schattige katjes zijn onze kinderen direct enthousiast. Als je kinderen wat ouder zijn is het ook leuk om ieder een karakter te laten kiezen, zodat ze het boek zelf voor kunnen lezen.

Shop het boek er zitten katten in dit boek hier.

Nummer 1
De boeken van Peuzel het boekenmonster van Emma Yarlett
Peuzel is een boekmonster die ontzettend ondeugend is, hij peuzelt namelijk door elk boek. Iedere keer komt hij weer op een andere bladzijde terecht en daar zijn de karakters in het boek helemaal niet blij mee!

Onwijs grappig boek dat ook nog heel erg informatief is. Emma Yarlett heeft een aantal Peuzel boeken geschreven waarin iedere keer het monstertje het verhaal onderbreekt door zijn stoute peuzel streken. Inmiddels hebben wij drie boeken en ze vervelen nog steeds niet.

Shop Peuzel het boekenmonster hier.


Lees ook: Dribbel doeboek en flapjesboek





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.