Voeding en gezondheid

Tips om kinderen fruit te laten eten

Niet iedereen maak je blij met fruit, maar er zijn een heleboel manieren om fruit te eten. Misschien dat één van deze manieren jou of je kindje wat meer aanspreekt.
Zeker ook weer in aanloop naar de zomer zal er weer een hoop fruit verkocht worden. Hier puilt de koelkast dan altijd wel uit!
Om eens iets anders op tafel te zetten dan dat eeuwige bakje fruit, heb ik hier wat variatie mogelijkheden.

7x fruit eten op een leuke manier

Met deze tips om kinderen fruit te laten eten hoop ik dat je kindje het leuk vindt om fruit te eten!

1. Fruitspiesjes maken

Een bakje vol met assorti fruit, een groot spiesje erbij (ik gebruikte die van de bbq) en rijgen maar. Ik liet ze met banaan en aardbei aan de slag gaan, maar eigenlijk kun je er alle soorten fruit wel voor gebruiken. Eerst werd alles netjes om en om gerijgd en daarna werd alles eraf gesnoept.
Om het wat af te wisselen, natuurlijk wel minder gezond, kun je er ook kleine spekjes tussen doen of poffertjes.

2. Fruit happen

Datgene wat je met oud-hollandse spelletjes deed met snoepjes? Juist, dat!
Je vult een teiltje met water, stopt er in plaats van snoepjes een paar stukjes fruit in en laat ze dit lekker “zoeken”. Hier moet je natuurlijk wel bij blijven. Wat grovere stukken appel zijn hier perfect voor om mee te beginnen! Zo heb je een spelletje om lekker af te koelen en genieten ze ook weer van hun dagelijkse portie vitamientjes, win/win dus.
* Ook met stukjes komkommer/ tomaatjes of paprika erg leuk om te doen.

3. Smoothies vol fruit

Altijd een handige optie, smoothies! Soms als fruit net iets te zacht is, gebruik ik dit niet meer voor een bakje fruit maar wel voor een smoothie. Of gooi er wat bevroren fruit in, ook altijd handig! Is de smaak iets te zuur door je fruitkeuze, kun je het altijd aanlengen met een sapje. Ik gebruik hier vaak crystal clear voor, geeft een zoete smaak maar bevat verder geen extra suiker o.i.d dus nog steeds een bewuste keuze.

Smoothies zijn niet alleen lekker voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor jezelf! Ook kun je wat spelen met de opmaak ervan.
Tip: Als je de rand van het glas eerst dompelt in de ranja en daarna in de suiker, krijg je zo’n mooi randje. Prik dan nog een stukje fruit aan je glas en maak het af met een mooi rietje.
Voila! Helemaal klaar voor je tuinvakantie zo!

Tips om kinderen fruit te laten eten

4. Fruit op brood

Sommige soorten fruit zijn heerlijk op brood! Banaan en aardbeien bijvoorbeeld zijn heerlijk op een boterhammetje. Onder de banaan een beetje chocopasta of pindakaas maakt het extra lekker. Maar ook geprakte perzik is erg lekker. Daarnaast zijn er tegenwoordig fruitspreads te vinden in de supermarkt of als je echt in een crea bui bent kun je ook je eigen jam maken. Keuze genoeg!

Tips om kinderen fruit te laten eten

5. Pannenkoeken met fruit

Heerlijk! Je kunt gewoon de normale pannenkoek beleggen met wat fruit erop. Je kunt ervoor kiezen om een bakje fruit apart ernaast te leggen dat ze zelf aan de slag mogen, of je kunt zelf al een gezichtje op de pannenkoek maken.
Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om het als een spiesje te maken. Smeer daarvoor wat jam op de pannenkoek, rol hem dan op en snij deze in reepjes. De reepjes prik je om en om met wat fruit eraan aan een spiesje en je bent klaar om te gaan. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

fruit voor kinderen

6. Fruittoetjes maken

Je kent ze wel, die mooie feestelijke plastic cocktailglazen of wat bredere glaasjes. Voor dit toetje heb je gewoon een mooi glaasje nodig. Verkruimel eens een koekje onderin, gewoon een klein laagje. Bijvoorbeeld een lange vinger of een bastogne koekje, deze vallen altijd wel in de smaak!
Schenk er dan wat yoghurt (met een scheutje ranja indien nodig) of vanille vla overheen zodat je een mooi laagje erop krijgt. Daarbovenop schep je dan wat klein gesneden fruit of fruit wat je al geblend hebt.
Steek er een lepeltje in en je hebt een perfect toetje, of gewoon als tussendoortje kan dit ook een keer natuurlijk. Ziet er ontzettend leuk uit én het smaakt ook heerlijk!

7. Fruitijsjes maken

Waarschijnlijk heeft iedereen ze wel: vormpjes om zelf ijsjes te maken.
Hier kun je dus ook fruit-ijsjes mee maken. Giet er je restjes smoothie in, of gewoon wat water/ranja met kleine stukjes fruit. Kinderen fruit laten eten wordt zo een eitje!
Dit moet je natuurlijk wel een dag van te voren klaarmaken, maar je kunt de activiteit dus verdelen, zo heb je er twee dagen plezier van.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips en worden het fruitige weken deze zomer. En eten je kinderen fruit vol plezier!

Like it? Pin it!

Niet iedereen maak je blij met fruit, maar misschien helpt het als je kinderen fruit geeft op een andere manier. Lees: 7 creatieve manieren om fruit te eten
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.