Huis & Tuin

4 tips voor het creëren van een schaduwrijke plek in je tuin

4 tips voor het creëren van een schaduwrijke plek in je tuin
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Wat is het fijn om op een heerlijke zomerse dag van je tuin en van de zon te genieten. Na een lange winter kijken we daar allemaal naar uit! Maar er zijn ook dagen dat het veel te warm is om pal in de zon te zitten. En we weten allemaal dat urenlang bakken in de zon niet verstandig is en slecht is voor je huid. Daarom is prettig om meerdere schaduwrijke plekken in je tuin te creëren, zodat je altijd goed in de schaduw kunt zitten en beschermd bent tegen UV-straling. Wij geven jou 4 tips voor het creëren van een schaduwrijke plek in de tuin zodat je goed beschermd bent tegen de zon.

Tip 1: Zonnescherm

Een zonnescherm wordt boven je raam bevestigd. Zodra de zon in je huis schijnt laat je het scherm zakken en komt er minder zon je woonkamer binnen. Met een zonnescherm wordt het minder warm in huis en dat is wel zo prettig tijdens warme zomerdagen. Een zonnescherm biedt ook een plek om onder te zitten, in de schaduw. Plaats je luie tuinstoel onder het scherm, pak er een boek en een drankje bij en genieten maar. Het nadeel is natuurlijk wel dat een zonnescherm vast aan het huis zit en niet te kantelen of te draaien is. Er zullen momenten op de dag zijn dat een zonnescherm geen schaduwrijke plek biedt. Een andere manier om een schaduwrijke plek in je tuin te creëren is een schaduwdoek.

Tip 2: Schaduwdoek

Ook een schaduwdoek kan jou voorzien van een heerlijke plek in de schaduw! It’s all in the name. Een schaduwdoek bevestig je met de drie of vier punten aan bijvoorbeeld een muur of schutting. Dit kan met het meegeleverde bevestigingsmateriaal. Je kunt met zo’n doek een knus en gezellig plekje creëren en inrichten en het geeft een geweldige en sfeervolle uitstraling. Onder een schaduwdoek kun je een loungeset plaatsen waar je heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van een hapje en een drankje.

Een goede schaduwdoek gaat schadelijke UV-stralen tegen en biedt tot wel 95% bescherming. Daarnaast zijn ze bestand tegen vrijwel alle invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld bladeren en takken die van de bomen vallen. Ze kunnen dus prima tegen een stootje. Een schaduwdoek is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld boven een zwembad of zandbak te bevestigen zodat je kinderen heerlijk in de schaduw kunnen spelen. Neem eens een kijkje bij de kwalitatief zeer goede maar goedkope schaduwdoeken op godu-tuin.nl.

Tip 3: Parasol

Een goede parasol is in elke tuin onmisbaar. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar. Veel parasols hebben een stok in het midden. De kap van zo’n parasol kun je vaak kantelen naar de zon, zodat de zon niet onder de kap door kan schijnen en je alsnog in de zon zit. Ook zijn er de zogenaamde zweefparasols. Deze hebben de stok niet in het midden, maar aan de zijkant. Dit zorgt voor een nog grotere zitoppervlakte in de schaduw. Veel zweefparasols kunnen niet alleen kantelen, maar ook nog eens 360 graden draaien, waardoor je ‘m heel makkelijk met de zon mee kan draaien. Hiermee heb je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een schaduwrijke plek in de tuin. De beste parasols waar je jarenlang plezier van zult hebben vind je in de webshop van Godu Tuin.  

Tip 4: Terrasoverkapping

Kies je voor een terrasoverkapping, dan kun je ook tijdens regenachtige dagen genieten van je tuin. Het is een luxe aanvulling op je huis. Het geeft je huis, maar ook je tuin, een meerwaarde. Als het gaat om een terrasoverkapping zijn er diverse mogelijkheden en kun je geheel naar eigen wens samenstellen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een dak te plaatsen, maar het behoort ook tot de mogelijkheden om de zijkanten van de overkapping dicht te maken. Het is zelfs mogelijk om een glazen schuifwand aan de voorkant plaatsen! Hiermee haal je buiten naar binnen en vergroot je je woon- en leefruimte! Is het mooi weer? Creëer heel eenvoudig extra ruimte in je tuin door de glazen wanden open te schuiven. Zo kun je met een veelzijdige terrasoverkapping je eigen droomplekje creëren en deze geheel naar eigen wens en smaak inrichten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.