0 jaar Opvoeding & Ouderschap

Tijd en geld besparen met kinderen in de luiers

Tijd en geld besparen met kinderen

Ook kleine besparingen in een gezin zijn besparingen. En sommige besparingen besparen niet alleen geld, maar uiteindelijk ook tijd. Want de tijd van jou, als ouder, is ook kostbaar. Niet in geld, maar als zijnde dat je het als ouder al druk genoeg hebt. Herken jij jezelf hier in? Lees dan vooral verder en laat je inspireren. Tijd en geld besparen met kinderen in de luiers.

Grote beetjes..

Het besparen begint natuurlijk al bij jonge kinderen. Of juist bij jonge kinderen, want babytjes verbruiken bijvoorbeeld veel luiers. En lotiondoekjes. En die pakken met luiers, die zijn ook niet per se de lichtste. Vaak neem je wel twee pakken mee, helemaal wanneer ze in de aanbieding zijn. Scheelt weer sjouwen toch? Maar, je kunt het ook grootser aanpakken.

Prijzen vergelijken van luiers en lotiondoekjes

Kijk en vergelijk goed welke luiers en lotiondoekjes het voordeligste zijn. Het kan lonen om bij een andere supermarkt of drogisterij te kijken, dan waar je normaal gaat winkelen. Soms zijn er ook flinke aanbiedingen op bijvoorbeeld bol.com te vinden (en zij benoemen ook de stukprijs, heel handig). Je kunt in de winkel ook per luier of per lotiondoekje uitrekenen wat het kost en daar dan de goedkoopste van nemen. Wees je er bewust van dat het ook kan zijn dat luiers die niet in de aanbieding zijn, juist goedkoper kunnen zijn. Even rekenen dus, maar het kan je aardig wat geld schelen. Extra fijn als je bijvoorbeeld twee kindjes in de luiers hebt.

Denk verder dan de huidige maat luiers

Om nog meer tijd en geld te besparen met een gezin, kun je in de baby jaren wel enigszins inschatten wanneer je baby over kan naar de volgende maat luiers. Heel af en toe is er een extra voordelige aanbieding, dan kun je direct voor een aantal maten vooruit kopen. Bewaar de kassabon, dan zou je het later nog om kunnen ruilen bij de desbetreffende winkel voor een grotere maat. (Vraag voor de zekerheid na bij de winkel welke retourtermijn ze hanteren!) Ik heb dat meerdere malen gedaan, met een actie extra groot inkopen, zodat we een half jaar vooruit konden met de luiers. De dozen had ik op zolder geparkeerd en op maat gesorteerd. Ideaal, het scheelde veel geld en een half jaar hoefden we niet te zeulen met pakken luiers. We hoefden er ook niet aan te denken dat we ze moesten kopen en hebben nooit mis gegrepen. Nog een tip: probeer op een moment te gaan, dat je alleen bent, dus niet met kinderen.

Online bestellen of toch naar een fysieke winkel?

Als we op tijd gaan kijken, dan bespaar je toch wel het meeste op een online bestelling. Nadeel kan zijn dat je niet per se goedkoper uit bent dat in een fysieke winkel. Hoewel steeds meer winkels ook hun goedkoopste luiers online te koop zetten, is dat niet altijd zo. Vaak hebben winkel naast A-merken en huismerken een soort van “C merk” luiers, die het goedkoopst zijn. Dit geldt ook voor lotiondoekjes, er is altijd wel een nog goedkopere variant en daarvoor moet je vaak toch echt naar de winkel toe. Tijd en geld besparen met kinderen in de luiers. Het is maar net naar welke besparing je op zoek bent, die van tijd of geld.


Lees ook: besparen in de decembermaand.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.