Educatief

Thuis je kinderen Engels leren doe je zo!

Thuis je kinderen Engels leren doe je zo!

In de afgelopen jaren heeft Engels een grote plek ingenomen in ons onderwijs. Ook in de maatschappij hebben we het hard nodig. Je hebt te maken met bedrijven in het buitenland, moet contact kunnen leggen met internationale klanten en zo nu en dan zijn er Engelse teksten, brochures en informatieve stukken die je moet kunnen doornemen. En als je Engels dan niet op peil is, kun je je taken moeilijk uitvoeren. Hoe kun je nu zoveel Engels spreken, schrijven en lezen als je het niet geleerd hebt?

Moeite met Engels

Veel mensen hebben er moeite mee. Daarom is Engels juist zo belangrijk geworden in het onderwijs tegenwoordig. Kinderen leren vanaf groep één al Engels. Liedjes, woordjes en makkelijke uitspraken zoals ‘Good morning’, ‘Thank you’ en ‘Goodbye’. 

Maar naast het feit dat Engels een grote plek heeft gekregen op scholen, wordt het ook steeds meer in gezinnen verweven. Hoe dan? Hoe kun je bewust Engels in je dagelijks leven laten terugkomen en hoe kun je ervoor zorgen dat je kinderen op de goede manier Engels leren, ook thuis?

Engelse filmpjes voor kinderen

Dat was te raden natuurlijk. Kinderen hebben tegenwoordig best wat schermtijd en dan gaat het echt niet alleen maar om Nederlandse kinderseries of filmpjes in de moedertaal. Bewust of onbewust wordt er zomaar iets aangezet in een andere taal. Zo heb je de serie ‘Simon’, die zowel in het Nederlands als in het Engels te zien is. Misschien denk je: Nou, daar snappen ze toch niks van? Ze hebben nooit een woord Engels gehoord in huis en nu zouden mijn kinderen Engels moeten snappen door filmpjes?

Maar echt…kinderen leren heel gauw! Ze hebben maar weinig nodig. Een paar keer herhalen en ze hebben de link gelegd. Zo hoor je opeens je kind enthousiast roepen dat er een ‘plane’ in de ‘sky’ vliegt, moet er een ‘bandage’ op de geschaafde knie en gaan ze gauw hun ‘shoes’ aantrekken om naar buiten te gaan. 

Coco Melon

Coco Melon is een Youtube kanaal met heel veel liedjes, waar kinderen ook enorm veel van leren. Gedrag, maar ook, zoals eerder gezegd, de veel voorkomende uitspraken, die je uit beleefdheid hoort te zeggen. Daarbij zingen de kinderen in de filmpjes ook het alfabet in het Engels en leren ze jouw kinderen ‘Schaapje, schaapje, heb je witte wol’ in het Engels. Let maar eens op: Het gaat erg snel!

Gamend Engels leren

Je hebt het vast wel gezien: de jonge generatie is vaak erg druk met gamen. Fortnite bijvoorbeeld. Ze kunnen er uren mee zoet zijn. Maar wist je ook dat gamen heel veel kan doen voor het Engels van je kinderen? Het spel is in het Engels, dus kinderen moeten leren wat al die woordjes betekenen om de goede acties te ondernemen. Daarbij is het ook mogelijk om via je koptelefoon te communiceren met andere spelers, die zich overal ter wereld bevinden. En wat is nu dé taal om te spreken? Engels! 

Engelse boeken lezen

Kinderen zijn vaak gek op voorlezen. Daar worden ze rustig van, het is een heerlijk ouder-kind moment en, door het vaak te herhalen en er een gewoonte van te maken, geeft het ook een stukje veiligheid en voorspelbaarheid: daar houden kinderen van. Ook met het voorlezen van boeken kun je ervoor kiezen om niet alleen Nederlandse boekjes te lezen, maar hier en daar ook voor Engels te kiezen. Het voorlezen, in combinatie met de sprekende plaatjes in zo’n boek, zijn ontzettend leerzaam!

Hoe leren jouw kinderen Engels?

Like it? Pin it!

Wil je thuis kinderen Engels leren? Hoe kun je bewust Engels in het dagelijks leven laten terugkomen In dit artikel lees je over Engels leren aan kinderen.

Alfabet foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.