10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Nova Luna van White Goblin

{ Review } | Nova Luna van White Goblin
Linda - Go or No Go

Nova Luna is een van de nieuwe spellen van White Goblin en in deze review lees je wat wij van dit tactische spel vinden en vind je de Nova Luna speluitleg.

Nova Luna speluitleg

Bij het spel Nova Luna is het de bedoeling dat je door slim te spelen en tactische keuzes te maken zo snel mogelijk jouw houten speelsteentjes kwijt raakt.

{ Review } | Nova Luna van White Goblin

De start

Elke speler begint met 21 houten steentjes. Het speelbord is een maanwiel, waar alle spelers op dezelfde plek beginnen. Hier staat ook het maan-figuur.
Rondom het maanwiel liggen de doeltegels. Deze tegels gaat iedere speler voor zichzelf verzamelen. Als je aan de beurt bent, mag je een van de eerste drie doeltegels pakken. Je móet er dus een kiezen, ook als je niet een van deze drie tegels echt goed kunt gebruiken.
De doeltegel leg je voor je neer en deze tegel geeft nu aan wat jouw opdracht is.

{ Review } | Nova Luna van White Goblin

Opdrachten voltooien

Op de meeste doeltegels staan één of meerdere cirkels afgebeeld met daarin één of meer gekleurde bolletjes. Een cirkel met gekleurde bolletjes geeft aan hoe jij een opdracht kunt voltooien. Stel, je hebt een cirkel met 2 rode bolletjes op jouw doeltegel staan. De bedoeling is nu dat jij twee rode doeltegels aan deze doeltegel legt. Zodra je dit doel behaald hebt, mag je een houten steentje op deze cirkel leggen. Je hebt nu je eerste houten speelsteentje weggewerkt en de bedoeling is dus dat je alle houten steentjes op deze manier weg werkt.

speluitleg nova luna

Op de plek waar een doeltegel door een speler gepakt is, wordt het maan-figuur gezet. De volgende speler mag nu weer een van de eerste drie tegels pakken.

De beurten

Op de maancirkel heeft iedere speler ook een speelsteentje. De volgorde van de speelstenen op de maancirkel bepalen welke speler er aan de beurt is. Er wordt dus niet in de richting van de klok gespeeld. De speler waarvan het speelsteentje het laatste staat, is aan de beurt. Je speelsteen verzet je door een doeltegel te pakken. Iedere doeltegel heeft namelijk een cijfer erop staan. Dit zijn het aantal stappen die je vooruit moet zetten op de maancirkel. Het kan voorkomen dat je dus als speler twee keer achter elkaar aan de beurt bent.
Als er twee spelers op dezelfde plek op de maancirkel staan, dan is de speler die bovenop staat (dus als laatste op het vak beland is) aan de beurt.

Go or No Go

Nova Luna is een tactisch spel dat vraagt om inzicht. Je moet namelijk je doelstenen tactisch neerleggen om zo snel mogelijk je doelen te behalen. Je kunt meerdere doelen tegelijk halen als je goed speelt. Zeker op het einde gaat het hard, als je al veel doeltegels hebt liggen.
Nova Luna is een spel waarbij je vooral op jezelf en je eigen puzzel gericht bent. Het is dan ook geen verrassing dat je dit spel zelfs alleen kunt spelen.

  • { Review } | Nova Luna van White Goblin
  • { Review } | Nova Luna van White Goblin

Wij vinden Nova Luna erg leuk! Als jij/je kind houdt van tactische spellen waarbij inzicht en plannen belangrijk is, dan is dit zeker een spel voor jullie. Daan en Jesse vinden dit soort spellen erg leuk en zien het ook echt als een uitdaging om zo slim mogelijk hun doelstenen te plannen en neer te leggen.
Wij geven Nova Luna een GO!

Nova Luna Facts


Lees ook: Ubongo van White Goblin
Lang leve de koning van White Goblin

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.