3 jaar 4 jaar Educatief

Review De avonturen van Nijntje – tiptoi

Review De avonturen van Nijntje - tiptoi
Joyce

Mijn oudste had al een interactief boek van tiptoi, dus toen we zagen dat tiptoi nu met Nijntje kwam, wist ik dat mijn dochtertje dit helemaal geweldig zou vinden! Nijntje en tiptoi, een geweldige combinatie!

tiptoi brengt leren tot leven

Wij hadden al zo’n geweldig boek van tiptoi in huis en zagen dat vooral mijn oudste dit helemaal geweldig vindt. Zoekopdrachten, liedjes, verhaaltjes en spelletjes. Je kan het allemaal doen met de speciale stift die je bij het boek kan kopen of los. Een prentenboek lezen wordt ineens een stuk leuker en actiever!

Nijntje en haar vriendjes

In het geluidenprentenboek leer je alles over Nijntje en haar vriendjes. Op de eerste bladzijde leer je de familie en vrienden van Nijntje kennen. Luister naar het liedje, speel het spel en zoek haar familie of luister als ouder naar de informatie. Op de bladzijdes daarna gaat Nijntje op safari, naar zee, viert ze feest, gaat ze naar de speeltuin en heeft ze pret in de sneeuw. Genoeg te zien en te beleven!

Review De avonturen van Nijntje - tiptoi

Laten we beginnen!

Voordat je begint moet je de stift klaar maken voor gebruik. In de doos zit een papiertje waar je de stift op moet zetten om hem te activeren. Daarna installeer je het programma tiptoi manager op je computer waar je alle spellen er heel makkelijk op kan zetten. Zo kan je met één stift verschillende boeken en spellen spelen. Handig!

Zodra het spel erop staat kan je beginnen. Op de eerste bladzijde staat links onderaan een “aan” knop. Vergeet niet je stift daarop te doen, want zonder dat te doen kan je niks. Aan elke rechterkant, onderaan, vind je verschillende symbolen. Oftewel het keuzemenu. Wil je ontdekken en horen wat er allemaal op de pagina staat dan kies je voor het oogje en druk je op de plekken die je wil ontdekken of meer informatie over wil horen. Druk je op de muzieknoot dan hoor je een liedje. Met het symbool van de dobbelsteen kan je spelletjes spelen. En wil je stoppen? Dan druk je op het vierkant. Een kind kan de was doen.

Review De avonturen van Nijntje - tiptoi

Zelfstandig aan de slag

Nadat ik samen met Isabel, die bijna drie is, het boekje heb bekeken gaat ze zelf aan de slag. Het is verbazingwekkend hoe snel ze het allemaal door heeft. Het fijne van dit interactieve prentenboek is dat ze het allemaal zelfstandig kan. De stift kan ze zelf aan krijgen en daarna gaat ze met de stift aan de slag. Doordat ze Nijntje en haar vrienden al kent zijn de spelletjes niet te moeilijk. En ze heeft er behoorlijk veel lol in. De eerste paar dagen pakt ze hem elke dag uit haar laatje en horen we regelmatig het liedje van Nijntje door de kamer.

Ideaal voor beginners

Ik merk zichtbaar het verschil tussen het boek van mijn zoontje en deze van Nijntje. De avonturen van Nijntje is ideaal voor beginners. Kinderen vanaf drie jaar kunnen hier prima mee aan de slag. Als leerkracht word ik helemaal blij van spelletjes die leuk zijn om te doen en waar ze hun woordenschat mee kunnen uitbreiden. Ze maken duidelijk kennis met de eerste grammaticale structuren en dat allemaal spelenderwijs. Ik word hier heel enthousiast van. Korte teksten, eenvoudige werking en uitleg aan de ouders! Ideaal dus voor beginners.

Go or No Go

In ons huis waren we al fan van tiptoi. We hebben hier al verschillende boeken en spelletjes liggen die je met de stift kan doen. Mijn geluidenprentenboek “De avonturen van Nijntje” is een geweldige toevoeging aan onze verzameling. Vooral omdat Isabel het nu ook kan doen. Regelmatig hadden we hier thuis ruzie en zagen we dat de boekjes te moeilijk voor haar waren. Dit boek is daarom ook uitermate geschikt voor de kleintjes vanaf drie jaar. En wat ik ook een grote plus vindt… Ze kan het helemaal zelfstandig! Wij geven “De avonturen van Nijntje” van Ravensbuger dan ook een go. Een must-have voor je kleine onderzoeker.

tiptoi: de avonturen van Nijntje facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.