Voeding en gezondheid

Lekker gezond broodbeleg voor kinderen

Als je vraagt naar het favoriete beleg van de kinderen dan is het vaak iets met chocolade. Chocoladepasta, hagelslag of vlokken. Maar dit is natuurlijk niet het enige wat lekker is om te eten en gelukkig is er ook meer dan genoeg lekker gezond broodbeleg voor kinderen te vinden!

Wat is lekker gezond broodbeleg?

Vaak vinden kinderen niet alles lekker: het ene kindje lust geen kaas, terwijl de ander het heerlijk vindt en zo ook met vleeswaren. Dat is natuurlijk geen probleem want er zijn zoveel verschillende soorten gezond broodbeleg. Met 3 kindjes hebben we hier de meeste opties al wel geprobeerd.

Variatie in het broodbeleg

Wat hier vooral werkt is variatie. De ene week is kipfilet helemaal geweldig, de andere week vinden ze het 10x niks. Dus we wisselen de vleeswaren vaak af. Maar zo geldt dit eigenlijk voor alles. De ene keer is het vleeswaar, de andere keer appelstroop, dan weer pindakaas.

Ei op brood

Een eitje op brood kan erg lekker zijn. Zowel gebakken als gekookt. Om dit af te toppen kun je er een broodje gezond van maken met wat tomaatjes en komkommer en eventueel kaas. Zo heb je al snel een eigen gemaakt broodje gezond. Lekker én gezond.

Lekker gezond broodbeleg voor kinderen

Gezonde vleeswaren

Een aantal verschillende gezonde vleeswaren zijn; kalkoenfilet, kipfilet, runderrookvlees, achterham, rosbief en casselerib.
Wat ik hier vaak doe is de kinderen een los plakje worst laten proeven als ik iets nieuws gekocht heb in de supermarkt. Een prima manier om erachter te komen of ze er een hele boterham mee zullen opeten.

Lekker gezond broodbeleg voor kinderen

Zuivelproducten op brood

Smeerkaas heeft vaak een zachte smaak, deze lusten de meeste kindjes wel. Kies hierbij het liefst de 20+ of 30+ versie. Daarnaast is ook hüttenkäse een hele gezonde optie, net zoals zuivelspread. Zuivelspread is er in verschillende smaken, dat biedt al veel variatie mogelijkheden. Alleen is het even de kunst om erachter te komen welke smaak ze lekker vinden zodat je hierop kunt inspelen.

Fruit op brood

Natuurlijk kun je fruit prima uit een bakje eten, maar waarom zou je het niet lekker op je brood doen! Er is tegenwoordig kant en klare fruitspread, maar je kunt dit ook simpel zelf maken.
Gewoon los fruit op brood kan ook, kinderen vinden het vaak heerlijk! Denk aan plakjes banaan op brood, of plakjes aardbei. Heerlijk toch!

Avocado

Een smaak waar je van moet houden: avocado. Een beetje vettig maar ook erg gezond. Ook de avocado is makkelijk te prakken als deze rijp is. Je smeert het zo goed uit als een echte spread. Je zou hier zelfs nog stukjes ei op kunnen doen en pijnboompitjes. Die combinatie is erg lekker en het is zeker gezond broodbeleg voor kinderen!

Hummus

Hummus is een spread die gemaakt is van kikkererwten en een milde kruidenmelange. Ook deze is er in verschillende smaken. Welke mijn kinderen erg lekker vonden is de rode bieten hoemoes van Maza. Deze is namelijk roze en op het kinderdagverblijf vertelden ze de kinderen dat het prinsessen hummus was. Hilarisch! Ze hebben het ontzettend goed gegeten vanaf dat moment.

hummus voor kinderen

Zien eten is doen eten

Als je zelf het goede voorbeeld geeft, laat je zien dat het normaal is om gezond te eten en inspireer je elkaar. Wanneer mama altijd een boterham met pasta eet, willen je kinderen dat ook, natuurlijk. Dus laat zien dat je zelf voor de gezonde keuze kiest en breng variaties aan.

Blijven proberen

Lusten ze iets niet? Geef het dan niet op maar blijf het proberen. Blijf het aanbieden op andere momenten en misschien in andere vormen. Boterhammen, crackers, beschuitjes, toastjes. Blijf andere opties aanbieden en zorg ervoor dat ze er iets van proeven, al is het maar dat ene hapje. Want vanaf baby af aan moeten ze nieuwe smaken ontdekken en hier een eigen mening over vormen. Maar wij moeten ze wel de kans geven om nieuwe smaken te blijven ontdekken. Dus blijf niet hangen bij de appelstroop of smeerkaas, maar laat de variaties komen!

Dus, wat zit er op jouw volgende boterham?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.