Huis & Tuin

De ideale hulp in de tuin: mijn kids én de Kärcher Buxusschaar!

De ideale hulp in de tuin: mijn kids én de Kärcher Buxusschaar!

Onze voor- en achtertuin moeten natuurlijk bijgehouden worden en die taak komt in ons gezin neer op mij. Alleen het gras maaien doet hij regelmatig, maar verder hoef ik bij hem niet aan te kloppen om mee onkruid te komen plukken. Gelukkig kan ik wél aankloppen bij mijn twee kids, die het wél leuk vinden om met mij mee in de tuin te werken.
Met mijn twee hulpjes én mijn splinternieuwe snoeihulp komen we er wel!

Ik ben trouwens benieuwd of je dit herkent. Ik vind in de tuin werken best leuk: bloemetjes planten, de bomen een beetje bij snoeien en wat onkruid plukken. Als ik er eenmaal mee bezig ben, ben ik zo een uur of twee verder. Maar toch zie ik er altijd een beetje tegenop om er ook daadwerkelijk aan te beginnen. Best gek eigenlijk, voor iets wat je niet heel vervelend vindt.

De ideale hulp in de tuin: mijn kids én de Kärcher Buxusschaar!

Anyway, ik had het dus over een nieuwe snoeihulp in de tuin. Ik heb het over de Kärcher buxusschaar! Deze compacte, lichte buxusschaar is echt heel fijn. En het heet een buxusschaar, maar eigenlijk kan ik beter allround snoeischaar zeggen, want naast een buxus snoeien kun je er nog veel meer mee snoeien! Ik vertel je er álles over!

De Kärcher Buxusschaar

Om te beginnen een belangrijk punt: de buxusschaar werkt op een accu. Deze accu gaat met gemak enkele uren mee en daarnaast zie je op de display hoever je accu nog opgeladen is. Zo voorkom je dus dat je net op de helft bent en ineens met een lege accu staat. En daarnaast zit je dus ook niet te klooien met een snoer.

accu snoeischaar

De Kärcher Buxusschaar heeft twee verschillende bladen die je kunt gebruiken. De vork (12 cm lang) is speciaal voor grasranden. De kam (20 cm lang) is bedoeld voor de buxus, taxus, klimop en andere soorten heggen.
De twee kammen vervang je heel gemakkelijk zelf: zelfs ik kan het ;-). Je klikt het blad erop en vervolgens draai je de beveiliging vast. Je kunt voor je eigen veiligheid de accu er even afhalen als je de bladen verwisselt, maar als je de Kärcher Buxusschaar wil starten, moet je twee knopjes tegelijk inhouden, dus je start hem niet zomaar per ongeluk.

De kam van de Kärcher Buxusschaar

De kam, waarmee je je heggen kunt snoeien, proberen we eerst uit. Onze taxussen, beukenhaag én klimop moeten eraan geloven. En met succes: met het grootste gemak snoeien we alles in een handomdraai bij.
De lange kam is wel iets zwaarder en ondanks dat Daan en Jesse staan te popelen om ook een keer te mogen, doen we dat in dit geval maar niet.

De ideale hulp in de tuin: mijn kids én de Kärcher Buxusschaar!

De vork van de Kärcher Buxusschaar

Dan is het tijd voor onze (zo bleek achteraf) grote favoriet: de vork. De vork is speciaal ontwikkelt voor de grasranden. Wij hadden een kantenmaaier: zo’n kantenmaaier met een plastic draadje. Alleen het vervelende is dat dat draadje op een bepaald moment knapt en vervangen moet worden. En dat is gedoe kan ik je vertellen…dus staat die kantenmaaier al maanden in de garage zonder touwtje.
De Kärcher Buxusschaar kwam dus als geroepen en we konden niet wachten om hem te testen op onze grasranden.

Nou, ik kan je vertellen: dat gaat écht super handig! We hebben nogal wat grasranden in onze achtertuin: we moeten langs twee muren, langs een voetbalgoal af en langs een rij grote keien. Dat gaat allemaal zonder enige moeite. De buitenkanten van de vork bewegen niet, waardoor je hem zonder problemen langs de muur kunt bewegen zonder dat je de muur of de vork beschadigd. Met het grootste gemak snoeit hij het gras af en het gaat super snel. In no time heb ik alle randen van ons grasveld netjes kort!
En deze keer niet door mij alleen: hij werkt zo prettig en rustig, dat ik het aandurf om Daan en Jesse om de beurt ook een stukje te laten doen. En dat gaat zonder problemen. Het enige waar ik ze een beetje op aan moet sturen, is dat ze hem niet te laag houden en zo het gras te kort wieken.

Hieronder als diashow een grasrandje bewijs 😉

  • De ideale hulp in de tuin: mijn kids én de Kärcher Buxusschaar!

Groot succes dus!

Wat ons betreft geen twijfel mogelijk: de Kärcher Buxusschaar is écht ideaal. Dat had mijn vader trouwens ook al gauw door: hij heeft hem dit weekend mee naar huis om zijn eigen tuin er mee onder handen te nemen!
De Kärcher Buxusschaar is echt een super handige tool voor in de tuin en als je wat oudere kinderen hebt, kunnen ze goed met dit gereedschap uit de voeten. Uiteraard wel áltijd onder toezicht van een volwassene.

Benieuwd naar de Kärcher Buxusschaar? Je vindt hem hier, momenteel met een hele mooie aanbieding waarbij je een accu starter kit cadeau krijgt!


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.