Game reviews Gastblog

Een laptop voor je kind: hier moet je op letten

Naar de middelbare school: wat komt er op je af?
Linda - Go or No Go

Steeds meer scholen verwachten dat leerlingen de beschikking hebben over een laptop of computer. Natuurlijk kun je, als het om incidentele opdrachten gaat, je kind achter jouw eigen exemplaar zetten. Maar zeker op de middelbare school en in de opleidingen die hierop kunnen volgens, is het een stuk gemakkelijker als je kind de beschikking heeft over zijn of haar eigen laptop. Maar waar moet je op letten als je er eentje aanschaft?

Waar gaat hij voor gebruikt worden?


Allereerst is het belangrijk om te weten waar de laptop precies voor gebruikt gaat worden. Gaat hem om het standaard werk, wat documenten of presentaties maken en bijvoorbeeld het ophalen van e-mail en het bezoeken van websites, dan is een basismodel meestal ruimschoots voldoende. Je hoeft geen hoge eisen te stellen aan bijvoorbeeld de grafische kaart, de processor of het beeldscherm. Dat doet het werk dat je kind op de laptop gaat verrichten namelijk ook niet. In dat geval kun je dus redelijk goedkoop uit zijn, en hoef je zeker niet op zoek naar de meest geavanceerde opties.

Doet je kind echter een bijzondere opleiding, denk bijvoorbeeld in de grafische hoek, dan kan dit al een heel ander geval worden. De kans is groot dat de opleiding zelf al door zal geven aan welke eisen een laptop voor een leerling minimaal moet voldoen, of wellicht is er zelfs een model dat zij aanraden of dat zelfs via de school aangeschaft kan worden. Dat kan een goede, en soms zelfs goedkopere optie zijn dan zelf op zoek gaan. Op deze manier weet je ook zeker dat de laptop aan alle eisen die de school stelt voldoet.

Altijd belangrijk: de accu

Wat ook een belangrijk aandachtspunt is, is de laptop accu. Je kind zal de laptop thuis gaan gebruiken, waarbij hij gewoon aan de stekker kan liggen, maar ook op school en misschien zelfs onderweg. Genoeg kinderen die in het openbaar vervoer nog snel even een presentatie voorbereiden of wat huiswerk afmaken. Dan is het wel zo handig om een laptop te hebben met een aardige accu, die het de hele dag vol gaat houden.

Kies dus bij voorkeur voor een model met een accu die een flink aantal uren mee kan gaan. En koop er, als je toch bezig bent, ook meteen een extra oplader bij. Wel eentje van het juiste merk, een Asus adapter is bijvoorbeeld precies ontworpen voor een Asus laptop, zodat je ook zeker weet dat deze goed en veilig werkt.

Met een extra oplader kan je kind er altijd eentje meenemen voor onderweg, maar er ook eentje thuis neerleggen om de laptop aan het einde van de dag op te laden. Wel zo handig, zeker voor pubers die regelmatig dingen vergeten…

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Wat zijn de beste laptops voor school? - Go or No Go
    9 februari 2021 at 13:52

    […] zijn een aantal belangrijke hoofdpunten waar een laptop aan moet voldoen wanneer deze voor school moet worden gebruikt. De belangrijkste eis is dat de accu van de laptop lang genoeg mee moet gaan. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.