1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

Tip: Dribbel Doeboek en Dribbel Leesboek!

Linda D

Alleen al bij het zien van een “Dribbel boek”, bespeur ik bij mezelf een nostalgisch gevoel. Aangezien de eerste druk van Dribbel is uitgegeven in 1980, zijn vele van ons er groot mee geworden. Dat wil zeggen, dat we in onze kinderjaren vast wel eens of meerdere keren een boekje van Dribbel hebben gelezen op school of thuis. Dribbel heeft dus ook feest! Want dit jaar bestaat Dribbel al veertig jaar!

Wij lazen onlangs een mooi nieuw boekje van Dribbel en gingen op in het nieuwe opdrachtenboek. Nu zijn opdrachtenboekjes hier niet aan te slepen, want Siem is er dol op. Hij verslindt pagina na pagina en het zorgt voor vele trotse succeservaringen. 

Dribbels grote doeboek

Ook het zomerse opdrachtenboek van Dribbel werd gretig in ontvangst genomen. Siem (4 jaar) begon zelfstandig te werken en dat lukte hem bij veel opdrachten. Bij enkele opdrachten stond tekst en daarbij had hij onze hulp wel even nodig. De afwisseling in het boek is groot.

Er staan onder andere doolhoven, tel opdrachten, heel veel kleurplaten en zoekopdrachten in. Het is een boek van maar liefst 63 bladzijden. Waaronder 2 pagina’s gevuld met meer dan 60 stickers, welke je bij de opdrachten kunt gebruiken.

De Speurtocht van Dribbel

Waar het opdrachten heel enthousiast werd gebruikt, wist ik eigenlijk niet zo goed wat Siem zou vinden van het Dribbel leesboekje.
Hij is vier jaar en wordt in het najaar 5 jaar, dus de fase “flapjesboeken” hebben we in principe al achter ons gelaten. Het betreft het boek “De speurtocht van Dribbel”, waarin Dribbel samen met zijn oma aanwijzingen zoekt. Op iedere bladzijde zijn één of meerdere flapjes te vinden welke iets grappigs onthullen of de volgende aanwijzing in de speurtocht!

Deze aanwijzingen brengen hem naar de juiste plek, waar iets heel leuks staat te gebeuren.
Het boek heeft dikke kartonnen bladzijden en stevige flapjes. Zeer geschikt voor de allerkleinste kinderhandjes. De mooie heldere kleuren en tekeningen zijn prachtig!

Toch flapjes!

Tot mijn grote verbazing reageerde Siem erg nieuwsgierig en betrokken toen we het boekje opende. Blijkbaar is het openen van flapjes toch weer reuze interessant. Aangezien het een overzichtelijk en compact verhaal betreft, vindt hij het nu super stoer om het boek “zelf” te lezen. We gebruiken het nu dus op die manier en dat is ook leuk! Al ligt de adviesleeftijd tussen de 18 maanden en 3 jaar. We zijn blij dat we het in huis hebben, want het is een mooi boek en komt op de leesplank van het zusje van Siem. Zusje van Siem? Jazeker! Deze is op komst.. Hoera!!!

Go or No Go

Zowel het opdrachtenboek, als het flapjes leesboek van Dribbel krijgen wat ons betreft zeker een GO!

Beide boeken zijn van hoge kwaliteit en zijn door de herkenbaarheid leuk voor jong en oud!
TIP: Het flapjesboek is mede door zijn adviesprijs een heel geschikt cadeau tijdens de kraamperiode of een eerste verjaardag.

Dribbel boekjes facts

 • Dribbels grote doeboek
  Adviesleeftijd: vanaf 2 jaar
  Verschijningsdatum: 13-07-2020
  Auteur: Eric Hill
  ISBN: 9789000374540
  Prijs: Je shopt hem hier voor € 7,99
 • De speurtocht van Dribbel (Flapjesboek)
  Adviesleeftijd: 0-3 jaar
  Verschijningsdatum: 22-07-2020
  Auteur: Eric Hill
  ISBN: 9789000373581
  Prijs: Je shopt hem hier voor € 13,99

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.