Friesland Groningen Utrecht

De mooiste vaarwateren van Nederland op een rijtje

mooiste vaarwateren van nederland
Linda - Go or No Go

Nederland is een prachtig land. Het is een bekend verschijnsel dat mensen vaak de schoonheid van hun eigen omgeving niet (h)erkennen. Je moet het natuurlijk wel willen zien.

Met name vanaf het water is het vele fraais goed te aanschouwen. Een vakantie op het water is daarom een echte aanrader. Je bent zo natuurlijk sowieso al zo vrij als een vogel en je reist met voldoende afstand tot anderen, dus je hoeft ook niet bang te zijn voor het oplopen van een vervelend virus. Dit zijn de mooiste vaarwateren van ons land.

  • De Elfstedentocht spreekt tot de verbeelding van velen. Niet alleen als schaatstocht, maar ook als vaarroute. Sowieso is de provincie Friesland met zijn vele meren natuurlijk een aanrader voor elke vaarliefhebber. Een boot huren in Friesland is dan ook zeker aan te bevelen en biedt de mogelijkheid om het beroemde traject zelf te gaan verkennen. Aan het roer staan van je boot is natuurlijk een stuk minder inspannend dan de tocht op schaatsen volbrengen. Het biedt je bovendien veel meer de mogelijkheid om van het landschap te genieten.
  • Dat we Friesland twee keer benoemen in dit overzicht, is eigenlijk vanzelfsprekend. Het is immers de watersportprovincie bij uitstek. Naast de Elfstedentocht is ook de Middelseeroute een geliefde tocht om te maken. Ooit was de Middelsee een zeearm die vanuit het noorden langs de westkant van Leeuwarden en Sneek liep, tot aan Bolsward. Het is een schitterend gebied om te gaan verkennen. De volledige route brengt je over een afstand van 110 kilometer langs leuke kleine dorpjes. Deze route is overigens alleen geschikt voor lagere boten.
  • Van het hoge noorden gaan we naar het zuidelijkste waterrijke gebied van ons land. Want ook varen in de Zeeuwse delta is een absolute aanrader. Ontdek de prachtige havens van Vlissingen en Breskens, die je het gevoel geven dat je in internationale wateren vaart. Over internationaal gesproken, je kunt doorvaren tot Antwerpen en ook daar volop genieten. Het is immers een van de grootste havensteden van Europa en heeft met name op architectonisch gebied heel wat te bieden. Aan weerszijden van de Schelde zijn jachthavens en vanaf daar kun je de stad gaan verkennen.
  • Wil je het gevoel hebben op zee te varen, en toch niet te ver uit de kust gaan? Dan is varen op de Waddenzee een mooie optie. Natuurlijk moet je dan wel rekening houden met het getij. Vaar bijvoorbeeld van Vlieland naar Texel of kies voor de prachtige omgeving van de Dollard, een zijtak van de Waddenzee bij Delfzijl. De kans is groot dat je er zeehondjes spot.
  • Utrecht is misschien niet de eerste regio waaraan je zou denken als je het hebt over vaarroutes. Toch heeft juist deze provincie op dit gebied verrassend veel te bieden. De route over de Lek en de Nederrijn voert langs leuke plaatsen als Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Culemborg. Het moet wel gezegd worden dat deze tocht wat stuurmanskunsten vereist.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.