Creatief & Knutselen Gastblog

Creatief met ijsstokjes!

Creatief met ijsstokjes!

Door Charlotte – Creatief met ijsstokjes, het is weer een hype! Ik zeg weer omdat mijn vader vertelde dit vroeger ook al te doen. De laatste tijd vliegen de kunstwerken met ijsstokjes je weer om de oren! Ik heb een simpel project voor je. Ideaal als de kids mee willen doen!

Knutselen met ijsstokjes

Ijsstokjes zijn veelzijdig, dat blijkt wel. Al lang worden ze gebruikt om mee te knutselen. Veelal voor kinderknutsels. Inmiddels lijkt heel Nederland creatief met ijsstokjes te zijn en komen de mooiste knutselwerken voorbij. Van poppenhuismeubeltjes tot de meest grote gedetailleerde muurdecoraties. Zo mooi en ontzettend knap! 

De grote decoraties worden gemaakt door het volgen van patronen. Met een lijmpistool worden de ijsstokjes volgens het patroon aan elkaar gemaakt nadat deze op maat zijn geknipt.

Makkelijk knutselen met ijsstokjes

Zelf ben ik niet handig genoeg om de mooie gedetailleerde knutselwerken te maken. Mocht jij nu ook graag aan de slag gaan met een makkelijk creatief projectje met ijsstokjes óf waag jij je wel aan de lastigere kunstwerken maar vragen de kids om mee te mogen doen? Dan heb ik een gemakkelijk knutselproject voor je: onderzetters van ijsstokjes!

Ideaal als je opzoek bent naar een makkelijk knutselidee.

Onderzetters maken met ijsstokjes

Het maken van onderzetters met behulp van ijsstokjes is ontzettend simpel en daardoor ook rustgevend om te doen. Je kunt zelfs verschillende patronen gebruiken! 

Voor de basis maak je een vierkant van ijsstokjes. De ronde uiteinden van de stokjes plak je hierbij op elkaar. Daarna wacht je eventjes totdat de lijm opgedroogd is zodat je makkelijk verder kunt werken. Wanneer de basis is opgedroogd kun je de onderzetter gaan vullen. 

Creatief met ijsstokjes!

Dit kun je op de volgende manieren doen:

  • De ijsstokjes dicht tegen elkaar aan plaatsen en de onderzetter als het ware dichtplakken
  • Je plakt de ijsstokjes met telkens ongeveer evenveel ruimte ertussen.
  • De ijsstokjes horizontaal opplakken met ruimte ertussen. Vervolgens doe je dit ook verticaal. Zo krijg je een ruitpatroon!

Nu is het tijd om de onderzetters te laten drogen! Als je van een natuurlijke look houdt kun je ze zo laten, maar je kunt ze ook nog een kleur geven met een spuitbus of de kids hun gang laten gaan met verf en kwasten!

Extra tip: De dichtgeplakte onderzetter kun je ook gebruiken als een mini canvas!

Liefs, Charlotte

Neem ook een kijkje op mijn blog: www.AlotlikeLOT.nl

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.