10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek recensie } | In vogelvlucht de wereld rond

{ Boek recensie } | In vogelvlucht de wereld rond
Myrthe

Deze zomer kunnen we allemaal niet zover op vakantie. Corona heeft roet in het spreekwoordelijke internationale eten gegooid waardoor het gros van de Nederlanders vakantie in eigen land hebben gehad. Deze staycation is ons om eerlijk te zijn wel prima bevallen, dit kan er natuurlijk ook aan liggen dat we de afgelopen jaren vaker in eigen land op vakantie zijn geweest. Maar ja, een beetje op vakantie is wel leuk natuurlijk. Het boek ‘In vogelvlucht de wereld rond’ biedt hierbij uitkomst! Stap in een luchtballon en reis mee over de wereld!

Het oog wil ook wat

Als ik een boek ga lezen wil ik dat de kaft er ook een beetje leuk uit ziet. Dat geldt voor de kids natuurlijk net zo! De vele vrolijke kleurtjes vallen direct op. Op de voorkant van het boek staat een luchtballon op de voorgrond. Doordat een van de ballonvaarders een verrekijker vast heeft word je direct meegenomen in zijn uitzicht. Een vrolijk gekleurd landschap met zee, bossen en bergen.

Na de inhoudsopgave komt er een wereldkaart tevoorschijn. Leuk om de kinderen spelenderwijs te laten zien hoe de wereld eruit ziet. Je ziet ook direct waar de reis ons naartoe brengt, superleuk!

{ Boek recensie } | In vogelvlucht de wereld rond

De reis gaat beginnen

Na de wereldkaart goed bestudeerd te hebben gaat de wereldreis beginnen. We starten in de tropen. Een grote uitklapbare pagina beschrijft niet alleen het landschap, ook de dieren die er leven worden leuk omschreven. Al met al erg leerzaam. Voor de jongere kids wellicht nog iets te moeilijk om zelf te lezen, vanaf groep 4 moet dit zeker lukken. Bij ieder gebied wat we met de luchtballon aan doen wordt zowel het gebied als de dieren die er leven goed omschreven. Zo leren we bijvoorbeeld dat de goudfazant uit China komt. En de panda leeft daar natuurlijk ook, haha. Dit is extra leuk om te lezen voor de oudste omdat mijn zus in China woont: zo is ze toch even wat dichterbij.

Let op: we gaan landen!

Nadat we de wereld over gevlogen zijn gaan we langzaam landen. We doen de Noordpool nog even aan, nooit geweten dat de lynx hier leeft overigens. De oudste weet nu ook goed dat de ijsberen op de Noordpool leven, en niet op de Zuidpool…hihi. Via de Ierse kust en het Franse platteland, gebieden die voor veel kinderen wat dichter bij hun belevingswereld in de buurt komen, gaan we uiteindelijk weer landen. We hebben op onze reis veel mooie natuurgebieden gezien. Als we geland zijn krijgen we uitleg over het behoud van deze natuur. Zo worden ook de kids zich even bewust van wat zij kunnen doen om ervoor te zorgen dat de natuur zo mooi blijft als hij is.

{ Boek recensie } | In vogelvlucht de wereld rond

Go or No Go

Voor de oudste, die net groep 3 heeft afgerond, is het boek nog iets te hoog gegrepen om zelf te lezen. Ik vind vertellen en voorlezen heel erg leuk en heb de meiden dan ook mee op reis genomen door het boek heen. Heb je daar niet zoveel zin in, dan is het boek iets minder geschikt. Vanaf groep 4 is het een superleuk boek om zelf te lezen. De kinderen kunnen dan op hun eigen tempo de reis rond de wereld afleggen. Voor mij is het zeker een GO!

In vogelvlucht de wereld rond Facts


Lees ook onze andere boekrecensies:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.