Buitenspeeltuinen Limburg

Attractieheuvel Agogo in Valkenburg: voor heel veel avontuur!

Attractieheuvel Agogo in Valkenburg: voor heel veel avontuur!

In onze vakantie hebben we een dagje Valkenburg gepland. Valkenburg vind ik een van de mooiste steden van Nederland en ik herinner me nog dat ik daar als kind ooit geweest ben. Met name het rodelen is me bijgebleven, wat vond ik dát gaaf! Dus ik was helemaal enthousiast toen we een dagje Valkenburg plande: op naar de Wilhelminatoren!

Agogo Valkenburg

De kabelbaan bij de Wilhelminatoren is er al sinds 1954. Al een hele lange tijd dus! Uiteindelijk is de kabelbaan uitgegroeid tot een super leuke attractieheuvel waar je van alles kunt doen en beleven.
Ik vertel je graag wat je allemaal kunt doen én natuurlijk wat wij gedaan hebben in Agogo Valkenburg!

De attracties in Agogo Valkenburg

De kabelbaan

Om op de attractieheuvel te komen heb je een kabelbaan-ticket nodig. Deze brengt je namelijk naar de top van de heuvel, waar alle activiteiten gedaan kunnen worden. De kabelbaan gaat maar liefst 68 meter omhoog! Zelf werd ik helemaal zen in de kabelbaan. Terwijl je omhoog gaat, hoor je langzaam alle geluiden en pratende mensen vervagen en is het eventjes helemaal stil. Heerlijk!!

Attractieheuvel Agogo in Valkenburg: voor heel veel avontuur!

Normaal gesproken mag je met je kabelbaan ticket ook gratis de Wilhelminatoren beklimmen, maar helaas is de toren nu alleen toegankelijk voor de mensen die willen gaan tokkelen en dus niet voor gewone bezoekers.

Adventure-golf

Je kunt een leuke -9-holes minigolf parcours doen. Er zijn 18 banen, maar je koopt tickets voor 9 banen. Op deze manier wordt de drukte een beetje verspreid en wordt voorkomen dat je lang op elkaar moet wachten. Prima geregeld! Natuurlijk kan het op drukke dagen alsnog voorkomen dat je even moet wachten, maar in ons geval was het park vol en hebben we niet langer dan een paar minuutjes hoeven wachten.
Het golven is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar sommige banen zijn wel pittig. Ik denk dat het vanaf een jaar of 8 het leukste is.

golfen valkenburg

De rodelbaan

Jaa, de rodelbaan! De rodelbaan bestaat uit twee ritjes. Je koopt dus 1 muntje en daarvan mag je twee banen achter elkaar nemen.
De twee banen zijn 325 meter en 375 meter lang. Je bent een paar minuutjes onderweg in totaal.
Je bepaalt tijdens het rodelen zelf je snelheid. Je kunt dus ook heel langzaam door de rodelbaan gaan.
Tijdens ons bezoek merkte ik wel dat de karretjes soms behoorlijk snel achter elkaar vertrekken, met als gevolg dat mensen soms moeten remmen voor diegene die voor hun op de rodelbaan zit. Het eerste rondje bijvoorbeeld ging mijn zoon nog niet zo snel en daardoor moest een volwassenen die op volle snelheid door de baan wilde (wat ik begrijp, want super tof!) afremmen. Wat mij betreft zou het dus goed zijn als er iets meer ruimte zit tussen twee karretjes. Maar goed, dat heeft natuurlijk als gevolg dat de rij flink op kan lopen. We hebben nu ongeveer 10 minuten moeten wachten tot we aan de beurt waren.

rodelbaan valkenburg

Tokkelen van de Wilhelminatoren

Een andere gave activiteit die je kunt doen is tokkelen van de 35 meter hoge Wilhelminatoren! Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 15 kilo.
We hebben even staan kijken en het is gaaf om te zien hoe de kinderen en volwassenen vol adrenaline naar beneden vliegen. Met name het geweldige uitzicht boven aan de Wilhelminatoren is indrukwekkend, en natuurlijk dat moment dat je écht die sprong maakt en naar beneden glijdt.

tokkelen limburg

Tubing – banden glijbaan

Een leuke activiteit voor de kleinere kids is tubing. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het leuke aan deze activiteit is dat je eenmalig drie euro betaalt en vervolgens zo vaak als je wil met de band mag glijden. De baan is kort, maar hij gaat wel flink hard!

Lasergamen

Tot slot kun je lasergamen! Hiervoor moeten er wel minimaal vier mensen mee doen. Je bent dan ongeveer 30 minuten bezig, inclusief uitleg. Wat er zo gaaf is aan deze lasergame, is dat je in een ondergronds gangenstelsel speelt. Lasergamen in de grotten dus!

De horeca

Boven op de berg is een kiosk waar je terecht kunt voor drinken, ijsjes en een kleine snack. Er is ook een restaurant waar je uitgebreider kunt eten.
De rij voor de kiosk was behoorlijk lang, dus we hebben wel een kwartiertje moeten wachten ongeveer. Een extra verkooppunt erbij zou op zich geen overbodige luxe zijn.

Er is een groot terras met picknicktafels met parasols, geen overbodige luxe op de warme dagen!

Attractieheuvel Agogo in Valkenburg: voor heel veel avontuur!

Praktische informatie

Je kunt vrij dichtbij parkeren bij Agogo Valkenburg. Er liggen zelfs enkele parkeerplaatsen recht aan Agogo, maar op vijf minuten loopafstand heb je ook grotere parkeerplaatsen.
Op de website van Agogo kun je precies zien op welke tijdstippen de attracties opengaan, zodat je je bezoekt goed kunt plannen.
Ik zou willen aanraden om in de vakantieperiode zo vroeg mogelijk te gaan. We kwamen rond half 11 aan en toen was het gezellig druk. Toen we rond twee uur weer naar huis gingen, stond er een flinke rij beneden bij de kabelbaan en was het park boven ook al vrij druk.

Go or No Go

Agogo Valkenburg is een leuk uitstapje voor ongeveer een halve dag. Je kunt je er heerlijk vermaken! Veel attracties zijn uniek in Nederland en daardoor extra leuk om hier een keer te mogen doen! Houd wel in de gaten dat alle activiteiten die je kunt doen losse entreeprijzen hebben. Je kunt natuurlijk thuis al even op de website bekijken welke activiteiten je graag zou willen doen, dan weet je ook ongeveer wat het voor jullie gaat kosten.

Een leuke aanvulling op het park zou een speeltuin zijn, waar jonge kinderen lekker even kunnen spelen tussendoor, zonder dat daar dan een entreeprijs voor geldt.

Al met al is een bezoek aan Agogo Valkenburg zeker een GO, maar hoe kan dat ook anders, met zo’n naam! ;-).

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.