10 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

Taalcursus Engels voor kinderen uit groep 5, 6 en 7 – LOI Kidzz

Taalcursus Engels voor kinderen uit groep 5, 6 en 7 - Loi Kidzz

Daan en Jesse hebben al een hele tijd interesse in de Engelse taal. Kinderen krijgen tegenwoordig natuurlijk sowieso veel meer te maken met de Engelse taal, bijvoorbeeld door het gamen, door YouTube en TikTok. Kinderen willen graag begrijpen wat er gezegd wordt en regelmatig vroegen Daan en Jesse mij om iets te vertalen.
Op de basisschool krijgen kinderen bij ons nog geen Engels in groep 6, wat ik erg jammer vind. Daarom besloot ik om te gaan kijken voor een Engelse taalcursus voor kinderen en die vond ik bij LOI Kidzz.

Taalcursus Engels voor kinderen vanaf 8 jaar

De zoektocht naar een kindercursus Engels duurde voor mij niet lang overigens, aangezien we al bekend waren met LOI Kidzz. Vorig jaar rondden Daan en Jesse beide hun typecursus af bij LOI Kidzz. Aangezien deze cursus erg leuk vormgegeven was, was ik benieuwd naar de LOI Kidzz Engelse taalcursus voor kinderen.
Belangrijk om te weten is dat kinderen tot 12 jaar het vermogen hebben om spelenderwijs een taal op te pikken die ze om zich heen horen. Vanaf de puberteit neemt dit vermogen sterk af. Heel verstandig dus om je kind op jonge leeftijd een of meerdere andere talen aan te bieden.

Taalcursus Engels van LOI Kidzz

De Engelse taalcursus van LOI Kidzz is geschikt voor kinderen uit groep 5, 6 en 7. Op de website zag ik een uitgebreide uitleg van de cursus, en filmpje én de mogelijkheid om een proefles te doen. Dat laatste is ideaal, want op deze manier merk je meteen of de vormgeving je kind aanspreekt.
Dat was hier 100% het geval, dus ik kon niet wachten tot de jongens met hun cursus Engels begonnen. En zij zelf ook niet!

Online cursus

We ontvingen na enkele dagen een pakketje thuis met de inloggegevens, een handleiding en een boek met woordenlijsten. Eigenlijk spreekt alles voor zich en na alles gelezen te hebben konden de jongens aan de slag.
Goed om te weten is dat je de cursus op een laptop, Macbook, computer of tablet kunt doen en je geen programma hoeft te downloaden.
Door in te loggen in de online omgeving wordt de voortgang van je kind opgeslagen.

engelse les kinderen 9 jaar

Aan de slag met de taalcursus Engels van LOI Kidzz

De cursus begint met een verhaal (in het Nederlands uiteraard) en dit verhaal is ook de rode draad door de hele cursus heen. Je kind gaat in deze cursus op avontuur met Mick en Kate. Het spannende verhaal houdt je kind geboeit tot het einde, wat dan pas weet je hoe het afloopt. Je kind gaat samen met Mick en Kate een mysterie van Hawthorne oplossen en de heks verslaan.

20 hoofdstukken

Er zijn 20 hoofdstukken in deze cursus. Ieder hoofdstuk bestaat uit 4 lessen.
Tijdens een les wordt er veel gebruik gemaakt van afbeeldingen en gamend leren: iets wat vrijwel alle kinderen aanspreekt. Denk aan klikken op het juiste plaatje, in het plaatje op het juiste punt klikken of een woord naar het juiste vak slepen.
Wanneer je kind een hoofdstuk goed afrondt (door middel van een challenge of een missie aan het einde van ieder hoofdstuk), verdient hij een speelkaart. De speelkaarten heeft je kind nodig om het avontuur goed af te kunnen ronden. Iedere kaart bevat namelijk een woord, en uiteindelijk vormen deze woorden een belangrijke zin.

Herhaling

Aan het begin van de cursus krijgt je kind een video te zien waarin de uitspraak van letters wordt geoefend. Je kind wordt gevraagd om dit te herhalen. Vervolgens zal je kind in het begin van de cursus onder andere cijfers, kleuren en klok kijken tegenkomen.
Veel woorden en oefeningen herhalen zich weer in andere hoofdstukken, zodat je kind blijft herhalen en hierdoor goed Engels leert.
De cursus zit super goed in elkaar en veel lesstof wordt ondersteunt door videomateriaal met duidelijke uitleg.

Engelse cursus kinderen 8 jaar

De eerste hoofdstukken

De eerste hoofdstukken gaan vrij snel merk ik. Eigenlijk is het de bedoeling dat je kind ongeveer vier lessen per week doet, en dan één les per dag. Echter zijn Daan en Jesse zo’n vijf minuten bezig met een les en vinden ze het zo leuk, dat ze graag door gaan. In het begin zitten natuurlijk ook wel veel woordjes die ze al kennen, dus vandaar dat ze daar wat sneller doorheen gingen.

Hoofdstuk 10

De heren zijn nu beide bij hoofdstuk 10. Ze hebben er alle twee super veel plezier in en de Engelse woordenschat wordt steeds breder. Het blijft allemaal ook goed hangen, want als ik soms wat woordjes vraag, weten ze het goed te beantwoorden! Ik vind het super om te zien hoe snel ze leren en groeien: super waardevol!

engelse cursus kind 10 jaar

Diploma Engels

Zodra je kind klaar is met de Engelse taalcursus, ontvangt hij of zij bij het goed afronden ervan een diploma! Een mooi resultaat om naar toe te werken dus.
Tegen de tijd dat mijn jongens klaar zijn met de cursus, zal ik dit bericht updaten met onze laatste bevindingen en mening.
Maar onze mening voor nu is duidelijk: de Engelse taalcursus van LOI Kidzz is wat ons betreft een overduidelijke GO! En wellicht dat nu in de zomervakantie een mooi moment is om er mee te beginnen!?
Op de website van LOI Kidzz vind je meer informatie.

cursus taal kind 8 jaar
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.