10 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Speluitleg Supercats van White Goblin

supercats review

Het dreigende metalen silhouet van een reusachtige RoboDog zweeft boven de eetbakken van onze pluizenbollen. In de duisternis hebben de honden een groots plan bedacht: ze willen alle kattenvoerfabrieken van de planeet afsluiten. Een handvol heldhaftige katten ziet gelukkig een manier om deze bedreiging te stoppen. Het is tijd om je team te vormen! Wees dapper Supercats! Alle kattenbuikjes rekenen op jullie!
Dat is in het kort Supercats. Lees in dit artikel onze review.

Inhoud van Supercats

  • 30 kat kaarten die kunnen worden getransformeerd tot supercats
  • 6 activatie kaarten
  • 12 robodog kaarten
  • 1 silvercat
  • 1 goldencat

Het spelverloop van Supercats

Fase 1

Dit spel bestaat uit 2 fases. In fase 1 is het de bedoeling om al je katten te transformeren tot supercats. Dit doet je door middel van het spelen met je handen. Elke keer moet je 0 t/m 5 vingers opsteken. Je roept SU-PER-CATS en steekt je vingers in de lucht Degene die het hoogste getal opsteekt in de lucht mag een aantal katten activeren tot supercats. Maar pas op, wanneer 2 spelers hetzelfde aantal vingers opsteken val je af en wint degene die het unieke getal opsteekt. Afhankelijk van hoeveel vingers je opsteekt en welk kaartje daar bij hoort mag je een aantal katten gaan transformeren tot supercats.
De speler die als eerste alle vijf zijn katten tot supercats heeft getransformeerd is de held van fase 1. Deze speler gaat in fase 2 het gevecht aan tegen Robodog. De verliezers van fase 1 zijn robodog.

supercats white goblin

Fase 2

Leg robodog in het midden van de tafel. De verliezers ruimen hun katten op en de winnaar houdt zijn supercats voor zich op tafel. Alle spelers roepen tegelijk RO-BO-DOG, en steken weer een hand in de lucht met een aantal vingers omhoog. Wanneer de held hetzelfde aantal vingers opsteekt als robodog moet hij weer een aantal supercats omdraaien tot gewone katten. Wanneer robodog een uniek getal opsteekt mag hij een aantal robodog kaarten pakken.

Het spel wordt gewonnen door robodog wanneer deze alle robodog kaarten in bezit heeft. Robodog heeft verloren wanneer als zijn supercats weer zijn getransformeerd in gewone katten.

Wat wij ervan vinden:

Dit is niet ons type spel. We vinden het een wat vaag spel doordat ons nog steeds niet helemaal duidelijk is hoe we het spelen. Daarnaast is het een chaotisch spel in het spelen. Maar dit kan natuurlijk ook aan ons liggen. Maar de combi van supercats roepen en een aantal vingers in de lucht houden, is het hier gewoon niet.

Go or no Go

Wij vinden supercats voor ons een no go jammer genoeg. We vinden het een te rommelig spel waarvan het doel niet helemaal duidelijk is. Wellicht dat het voor een ander wel goed werkt, maar voor ons helaas niet zo.

Supercats Facts:


Lees ook: Review van De Gele Reeks spellen van White Goblin

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.