Gezelschapsspellen Theater

{ Review } | Omdenken met dit leuke kaartspel & theatervoorstelling

{ Review } | Omdenken met dit leuke kaartspel & theatervoorstelling

Die pubers hebben het hier echt niet zo slecht als ze dat soms denken hoor! Zuchten als we wat vragen en dan ook nog aaaaal die regels. ‘Grote mensen’ zijn soms zo lastig! Dat wij als ouders het beste met ze voor hebben en ze gewoon willen helpen groot te worden, blijkt soms niet duidelijk. Om dit op een leuke manier op te pakken, zette ik wat subtiel geschut in.

Kaartspelletjes met levensvragen

Je ziet ze overal in de winkels liggen. Die leuke spelletjes met ‘grote levensvragen’, zoals de Vertellis, Kletspot en andere leuke vragen om het gesprek op een lekker luchtige en nonchalante manier met je kind aan te gaan. Ik wilde wat meer weten over hoe dat kinderbrein nu eigenlijk beslissingen neemt, even iets concreters. Wat vinden van dingen die in huis gebeuren en onze regels. Het omdenk- kaartspel gaat over bepaalde situaties waarin kinderen zich kunnen bevinden. Er zijn dan 4 verschillende opties om op die situatie te reageren. Waarbij het mooiste ‘omdenk’ antwoord natuurlijk de meeste punten scoort! Perfect voor mijn snode plan!

Lees ook: Het omdenken opvoedspel

Hoe werkt het omdenk kaartspel

Eerst even wat eten, tafel opruimen en het spel werd klaargezet. Je hoeft niet veel te doen. Je hebt 4 kleur-kaarten die overeenkomen met de 4 mogelijke antwoorden. Daarbij ligt in het midden de stapel met situatiekaarten. Om de beurt lezen we een situatie voor! Wat een leuke en herkenbare situaties! Het gebruik van mobiele telefoons, drukke jonge broertjes/zusjes, vrienden die liegen, omgaan met volwassenen en regels van ouders. Hoe zou je reageren en wat zeg je dan, zó herkenbaar! We hebben echt gelachen met elkaar aan tafel, heerlijk. Vooral toen die van 11 riep “Is dit spel speciaal voor ons gemaakt ofzo, elke vraag klopt gewoon!“ En dit terwijl ze eigenlijk niet doorhad dat ze haar eigen gedrag aan het analyseren was, win-win zeg ik!

Tip – Theatervoorstelling

Mijn vriend en ik vormen een samengesteld gezin. De opvoeding op één lijn krijgen, is soms best even lastig. Omdenken vind ik een hele mooie methode. Een tijdje geleden zijn we daarom naar de theatervoorstelling ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk!’ gegaan. (bekijk hier de geweldige trailer van deze show!) Herkenbare situaties van het ontploffen als jouw kinderen hun jassen weer op de grond gooien of als je in hun slaapkamer die hoop kleding zo mooi op de grond vindt alsof ze daar letterlijk ‘verdampt’ zijn. Het gaat van kleine driftkikkertjes tot echte puber-anecdotes. Berthold Gunster speelt de situaties heerlijk na en het is gewoon alsof steeds dat kwartje valt. Je snapt jouw kinderen ook zo goed. Hij kan het goed vertellen en we zaten anderhalf uur naar zijn verhalen te luisteren. Door de flinke dosis humor komen deze ‘lessen’ gelukkig niet belerend over, dus hij doet zelf echt waar hij voor staat.

Wat is de boodschap dan eigenlijk? Kinderen willen ook hun autonomie en niet dat wij hun regels opleggen, maar zelf nadenken. We zitten te vaak in die sturende rol. Laten we vooral kaders meegeven – een soort sherpa zijn – en bakken liefde over ze uitstorten, maar ze zelf de bestemming en richting laten bepalen. Heerlijk helder, dat omdenken. Scheelt weer een bak aan frustraties, nu nog volhouden 😉!

Meer informatie over de theatertour vind je hier.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.