14 jaar 15 jaar 16 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Gezelschapsspel ‘Geef een HINT’

Myrthe

In het weekend, of in de vakantie, lekker een spel spelen met zijn allen: ik houd ervan. Even iedereen weg van alle schermen, het huishouden laten voor wat het is en lekker met zijn allen een spelletje spelen. Ik krijg er echt zo’n ouderwets gezellig gevoel van! De avonden vliegen voorbij en voor je het weet is het alweer tijd om naar bed te gaan. Bijkomend voordeel: zonder die schermen slaapt iedereen toch een stuk beter, haha. Een nieuw spel is altijd welkom. Ik test dan ook graag het partyspel HINT op een heerlijke zaterdagavond.

Wat moet je doen bij het spel HINT?

Bij het spel HINT is het de bedoeling om je teamgenoten begrippen te laten raden door middel van praten, uitbeelden, tekenen of neuriën. De verboden begrippen die op de kaart staan mogen niet genoemd worden: die leveren strafpunten op. Met maar liefst 450 kaarten kun je uren blijven spelen!

Het spel is niet moeilijk. Heel fijn, want ik wil wel de handleiding lezen, maar ik heb geen zin om hier heel veel tijd aan te besteden… Je hoeft ook maar één sticker te plakken om het bord speelklaar te maken: het spelen kan dus vrij snel beginnen!
Je maakt twee teams en je kunt gaan spelen. Het team dat begint kiest een kaart uit het kaartwiel. Eén van de spelers geeft zijn of haar teamgenoten zo snel mogelijk hints door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Op de kaart staat welke manier je mag gebruiken: het is dus niet de bedoeling om zelf te bepalen hoe je de woorden uit leggen aan je teamleden. Met name het neuriën levert hilarische situaties op! Probeer je even voor te stellen dat je een lied wel kent, maar de melodie niet precies en toch stukjes probeert duidelijk te maken aan je teamgenoten…haha. Overigens heb ik als Brabander wel een gemakkelijkere taak met het neuriën van de carnavalskrakers: ik kan ze allemaal van begin tot eind meezingen…uhm…neuriën…

{ Review } | Gezelschapsspel ‘Geef een HINT’

Nieuw element: wat níet geraden mag worden

Op ieder kaartje staan 5 begrippen die je teamgenoten moeten raden, en….daar is het addertje onder het gras: één verboden begrip. Dit begrip mag niet geraden worden. Het is dus belangrijk om goede hints te geven zodat dit woord ook daadwerkelijk niet geraden wordt…. Bij ieder goed geraden begrip krijg je namelijk 1 punt, terwijl er 2 punten vanaf gaan als het verboden woord geraden wordt. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

En hoe win je HINT?

Als je punten hebt verzet je de pion, die door een kleine inkeping aan de onderkant op de rand van de doos blijft staan, zoveel streepjes verder als je punten hebt. Het doel is dus om als eerste bij het eindpunt te zijn…
Om de begrippen te raden heb je 90 seconden de tijd. Bij ons spel ontbrak helaas de zandloper, maar met een timer op de telefoon is dit ook prima te timen. Jammer dat je daarbij zeker niet vals kunt spelen: met een zandloper kun je nog doen alsof je nog een paar tellen hebt ;-). Wat dit spel nog spannender maakt is dat het andere team nog begrippen mag raden als jullie tijd al om is: zaak om zoveel mogelijk te raden in die 1,5 minuut dus!

Hoe beter je hints zijn, hoe sneller de begrippen meestal geraden worden. Als jij de meeste punten scoort en de pion van jouw team schuift het snelste naar de finish dan heb je gewonnen!

hint spel

Go or No Go

Dit spel is leuk om met vrienden te spelen, maar het kan ook prima met het gezin gespeeld worden. Je kunt dan eventueel de wat moeilijkere kaarten eruit halen zodat iedereen mee kan doen. Omdat het om verschillende disciplines gaat heeft iedereen eerlijke kansen: als je niet zo goed kunt tekenen kun je misschien wel heel goed neuriën!

Spelletjes spelen vind ik sowieso al heerlijk om te doen. Helemaal als ik er nog lekker gek bij kan doen ook nog. Hoe minder tijd er over blijft, hoe fanatieker we worden. Het neuriën gaat steeds sneller waardoor het spel alleen maar hilarischer wordt. Voor ons is het een echte GO, helemaal omdat de kids ook mee kunnen doen. We moeten dan weliswaar iets meer door de vingers zien, maar als we dan met zijn allen kunnen spelen vind ik dat heel wat waard!

Hint Facts

  • Leeftijd: Als je de moeilijkere kaartjes eruit haalt, dan vanaf ongeveer 9 jaar. Officieel is het spel vanaf 15 jaar.
  • Van de makers van Bezzerwizzer
  • Aantal spelers: 2-4 spelers
  • Speelduur: 45 minuten
  • Adviesprijs: € 34,99 en hier te koop
spel met gebaren

Lees ook de volgende spel reviews:

Jaws van Ravensburger
De Stinkies van MEGABLEU
Geestenvlucht
Azul Zomerpaviljoen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.