6 jaar 7 jaar 8 jaar Game reviews

{ Review } | Farmer’s Dynasty voor Nintendo Switch, PS4 en Xbox one

{ Review } | Farmer's Dynasty voor Nintendo Switch, PS4 en Xbox one

Als echte Groningers willen onze kinderen natuurlijk ook het allerliefste boer worden. Oké, niet helemaal waar… Formule 1 racer, juf, dokter en kunstenaar staan iets hoger op de ranglijst, maar hey… Volgens mij zou iedereen het wel eens tof vinden om een boer te zijn.

Lekker boeren vanaf de bank

Dus vreest niet langer, vanaf heden kun je op de Nintendo Switch, PS4 en Xbox One een virtuele boer worden. Echt ideaal om eens kennis te maken met het boerenvak dacht ik zo. Eerlijk gezegd vond ik de videotrailer een beetje nietszeggend, maar als we gevraagd worden om een game te testen zeggen wij natuurlijk geen nee! De uitgelezen kans om eventjes vanaf de luie bank te boeren met het gezin.

{ Review } | Farmer's Dynasty voor Nintendo Switch, PS4 en Xbox one

Hoe werkt Farmer’s Dynasty

In het spel Farmer’s Dynasty erf je de boerderij van je opa, en moet je eigenlijk de hele boel leren runnen. En natuurlijk moet je beginnen bij het begin… Want die oude boerderij heeft best wel wat reparaties nodig. Je kunt later in het spel als alle reparaties gedaan zijn nog veel meer doen. Tomaten planten, kassen bouwen en zelfs trouwen!

Je moet de juiste gereedschappen kiezen om alle reparaties te doen, voor de kapotte delen die hoger zijn moet je af en toe wel wat beter mikken, of zelfs een steiger bouwen.
Of stap op de tractor en rijd naar de stad voor wat eten, want ook deze hardwerkende boer moet voedsel hebben, anders kan hij niet werken.

{ Review } | Farmer's Dynasty voor Nintendo Switch, PS4 en Xbox one

Wat vinden wij van Farmer’s Dynasty

Aan het begin is het spel behoorlijk langzaam…Je krijgt het hele verhaal stukje voor stukje voor je afgespeeld en mijn kids hebben zelf zoiets van, wanneer begint het spel nou eigenlijk?
Gelukkig mogen ze al gauw Bob de Bouwer uithangen en gaan ze aan de slag met een nagelpistool en een metselgereedschap. Ze gaan onder andere verroeste oude schuren omtoveren tot mooie metalen schuren.

De eerste paar reparaties vinden ze wel leuk, maar na een uur van alles repareren is de lol er eigenlijk wel een beetje vanaf en is het tijd voor een pauze.
Als ik zelf even wat ga proberen in Farmer’s Dynasty merk ik wel waarom ze verder zijn gegaan met wat anders. Je moet eigenlijk oneindig veel dingen repareren en dat is ook in het begin eigenlijk het enige wat je aan het doen bent.

{ Review } | Farmer's Dynasty voor Nintendo Switch, PS4 en Xbox one

Op de tractor

Gelukkig kunnen we op een gegeven moment de tractor pakken en een beetje rond rijden. Dit vindt vooral zoonlief wel leuk om te doen. Maar de irritatie slaat wel weer snel toe als onze boer honger heeft, maar we gewoon nergens eten kunnen vinden.

Geduld

De opties die allemaal in het spel zijn, komen echt pas heel veel later. En eerlijk gezegd hebben we daar tot nu toe nog niet veel van gezien. Het spel is twee weken in bezit, en we zijn na 5 uur spelen ofzo nog niet echt heel veel verder, de reparaties blijven maar komen.

boeren spel switch

Het is vooral een spel dat geschikt is om even lekker ‘uit te zonen’, je verstand lekker op nul en dan een beetje reparaties uitvoeren, rond rijden over de boerderij en in  de stad. Het doet mij een klein beetje aan de Sims denken, maar dan met een stuk minder opties (in het begin in ieder geval).

Wat wel opvalt, is dat het spel moeite heeft met opslaan. Een aantal keer raken we alles kwijt door een crash en moeten we opnieuw beginnen. Een tip die ik online vond: sla het spel handmatig op tussendoor. Bijvoorbeeld wanneer je een grotere reparatie gedaan hebt. Zo weet je zeker dat je je voortgang niet kwijt raakt.

{ Review } | Farmer's Dynasty voor Nintendo Switch, PS4 en Xbox one

Go or No Go

Als je van actie-games houdt (zoals onze kids) dan is dit spel een no go voor je. Houd je van rustige spelletjes waarbij je lekker kunt ontspannen en relaxen en toch ook nog wat kunt boeren, dan is dit echt perfect en zeker een go!
Farmer’s Dynasty is trouwens wel ideaal om nog even voor het slapen te spelen en te ‘unwinden’ van de drukke dag. Even tot rust komen 😉

Wil je een vrolijker en actiever boerderij spel, dan raden wij Life in Willowdale aan.

boerderij spel nintendo switch

Farmer’s Dynasty Facts

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
  • Aantal spelers: 1
  • Genre: Simulatie
  • Console: Nintendo Switch, Xbox one en Playstation 4
  • Taal: Engelstalig met Nederlandse ondertiteling
  • Releasedatum: 21-11-2019
  • Adviesprijs: € 49,49 en online hier te koop

Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
– Snack World – The Dungeon Crawl
– LEGO Jurassic World
– The Stretchers
– Mario Odyssey
– Layton’s Mystery Journey
– Super Mario Maker 2
DRAGONS: LEGENDS OF THE NINE REALMS

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.