10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Game reviews

{ Review } | Pokemon Sword and Shield Expansion pack

Pokemon Sword and Shield - Expansion pack
De Nijhofjes

Toen ik aan onze kids vertelde dat wij de nieuwe uitbreiding van Pokémon Shield mochten gaan reviewen werden ze wild. “Dat is cool want ik wilde de Shield Expansion Pack zelf al gaan kopen!” aldus Sem (14).
Maar ja, hier in huis hebben de kinderen dan ook nog eens een blokkade, deze blokkade noem ik Papa. En niet omdat hij het niet leuk vindt hoor..nee…omdat hij zelf wil!

Gamen en aan de bak!

Oke papa, als jij zo graag de game als eerste wil spelen, dan mag jij ook zelf de review erover schrijven! De kinderen moesten heel hard lachen ‘haha, nou dan mogen wij zeker wel eerst!’
Maar niks bleek minder waar, papa zei heel enthousiast: ‘Oke, dat doe ik!’ Die zag niemand aankomen, maar ik geef hem met trots door aan Papa Tim.

Pokemon Sword and Shield - Expansion pack

Natuurlijk las ik de review van Tim wel na en ik moet eerlijk zeggen, ik ben maar wat blij dat ik hem uit handen heb gegeven! Er komen termen aan bod waarvan ik totaal geen weet heb. Nou ja, ieder zijn vak.

Mieke Zegt : ‘Beste Tim, zet hem op! ‘

Review Pokémon Shield Expansion Pack door Tim!

Oke, ik ben dan misschien vastberaden om zelf te beginnen, maar ik geef de controller toch door aan onze oudste zoon, want die heeft de meeste tijd in Pokémon Shield zitten en het verhaal al uitgespeeld. Maar dat betekent niet dat ik niet deelneem, we spelen hem samen (op zijn account).
Samen met Sem en Mees starten we het spel op.

LET OP: Je moet de basis game POKEMON SHIELD of POKEMON SWORD hebben en daarbij deze bijbehorende uitbreiding kopen om Isle of Armour te kunnen spelen!

pokemon spel nitnendo

Pokémon Isle of Armor in de Sword and Shield Expension pack

We komen aan op de Isle of Armor via de trein waar we gelijk mee worden genomen in het verhaal van het nieuwe eiland en uiteindelijk komen we in een Dojo terecht. Daar moeten we vechten om uiteindelijk een nieuwe legendarische Pokémon te bemachtigen. Het gaat om Kubfu, een soort wasbeer ninja. Deze heeft 2 evoluties, maar je kan maar voor 1 kiezen.

Keuzes maken hoeft niet moeilijk te zijn

Vanuit mijn oogpunt is dit lastig, want ik als tactische speler wil eerst de voor- en nadelen van elke evolutie in kaart brengen. Maar in de praktijk hoeft het natuurlijk niet zo lastig te zijn. Ik merk als snel dat de keuze maken bij de jongens er veel sneller van af gaat. De een ziet er cooler uit dan de andere en met die wetenschap is de keuze zo gemaakt (aldus de kids).

Pokemon Sword and Shield - Expansion pack

Nieuwe Pokémon

We zien al snel dat we niet alleen een nieuw eiland mogen verkennen maar ook een groot aantal nieuwe Pokémon kunnen vinden (210 “nieuwe” Pokémon, waaronder veel oudere Pokémon uit eerdere delen die je niet kon vangen in Sword / Shield). Wat natuurlijk een must is voor de echte verzamelaar. Ik denk dat vele spelers hier heel blij mee zullen zijn, het was een veel gehoorde wens toen de basis game uitgebracht werd.

Pokémon koorts

Voor Sem was deze uitbreiding meer dan genoeg om hem weer helemaal terug in de wereld van Pokémon te zuigen. En eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Papa er helaas niet genoeg tijd voor kan vinden om echt los te gaan met deze uitbreiding. Want hoewel ik het wel zou willen, zijn het toch de kids die de switch eerder in de hand hebben om snel nog een even te spelen. Na de komst van de uitbreiding in Huize Nijhof is de Pokémon koorts weer uitgebroken bij ons thuis en maakt de Switch weer overuren.

Pokemon Sword and Shield - Expansion pack

Extras

Tijdens het spelen komen we een aantal extraatjes tegen in de uitbreiding. We kunnen de Dojo uitbreiden met een kapsalon en een vending machine waar we allerlei items kunnen kopen. Ook krijgen we een aantal nieuwe haarstijlen. Die vonden de kids wel leuk maar bij mij wekte dit jaloezie op, dat zelfs een Pokémon meer haar heeft dan ik? Hoe kan het!

Diverse Torens

Ook zijn er twee torens op de Isle of Armor.  Een Watertoren en een Dark toren. Je kan maar één van de twee torens kiezen. Kies je voor de Watertoren, dan zal de Dark toren voor altijd zijn deuren sluiten en andersom.

pokemon spel

Vind ik cool

Keuzes, Keuzes…Voor de kids een stuk makkelijker dan voor mij. Onder het mom van waarom het jezelf moeilijker maken dan nodig, ging ik geheel met de kids mee en paste ik mijn speelmethode aan. Vanaf nu speel ik de game in de “vind ik cool” modus.

Go or No Go

Samenvattend is dit een leuke uitbreiding van een erg leuk spel. Het nieuwe gebied, de vele nieuwe Pokémon en extra’s geven weer een nieuwe vibe aan het spel.
Bij ons thuis zorgde het er voor dat zelfs onze 14-jarige Sem – die de game zelf al helemaal had uitgespeeld – weer veel tijd in de game ging stoppen. 

De vraag is dan ook niet op of de uitbreiding een Go is, want dat is die zeker. De vraag zal meer moeten zijn, ben je bereid om 30 euro te betalen voor een extra vibe aan het spel. Daarbij wil ik wel even ter kennis geven dat in de herfst een 2e uitbreiding wordt verwacht, die bij deze prijs inbegrepen zit. Ik denk dat een Pokémonfan hiervan zeker de meerwaarde kan zien, maar ik kan mij ook voorstellen dat vanuit het oogpunt van een ouder 30 euro veel geld lijkt voor slechts een uitbreiding voor een game.

Bij ons thuis kwam hij goed aan en vinden we het geld meer dan waard. Of mijn vrouw daar ook zo over denkt? Dat is natuurlijk nu niet aan de orde, dit is namelijk mijn review 😉 !

Tim Zegt: GO!

Pokemon Sword and Shield Expansion pack Facts

  • De Sword and Shield expansion pack bestaat uit 2 delen:
    The Isle of Armor: release is geweest in juni 2020
    The Crown Tundra: de geplande release is uiterlijk 30 november 2020
  • De 1e uitbreiding ontvang je direct en de 2e ontvang je in de herfst van 2020
  • Bonus: Pikachu uniform + Eevee uniform
  • Adviesprijs: € 29,99 en hier online te koop
Pokemon Sword and Shield - Expansion pack
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.