Reistips

Kids mee in de auto? Dit mag niet ontbreken

Veilig op pad met de auto? Onderhoud je banden en velgen goed!

Zoals elke ouder wel weet, vereist een lange autorit met kinderen wat voorbereiding. Er zijn nou eenmaal een aantal dingen die niet kunnen ontbreken wanneer je een aantal uur achter elkaar met de kinderen in de auto zit. Heb je een lange autorit voor de boeg? Vergeet dan niet om de volgende dingen mee te nemen!

Reisziekte pillen

Als jouw kinderen nog wel eens last kunnen krijgen van wagenziekte, dan is het verstandig om ze van tevoren een pil tegen wagenziekte te geven. Maar vergeet ook zeker niet om de pillen voor de zekerheid mee te nemen, voor het geval dat de pil uit begint te werken. Andere dingen die je kan doen om te voorkomen dat jouw kinderen misselijk worden tijdens de reis is ervoor te zorgen dat er genoeg frisse lucht in de auto is. En mocht het toch mis gaan, dan ben je blij als je een plastic tasje meegenomen hebt.

Vermaak

Eén van de belangrijkste dingen is wel iets waar jouw kinderen zich de hele reis mee zullen vermaken. Het lijkt misschien onmogelijk, want na vijf minuten zijn ze het allemaal alweer zat. Neem daarom genoeg dingen mee. Beschik je over een tablet? Dan is het altijd slim om ervoor te zorgen dat hier een aantal leuke films of series op staan die jouw kind/kinderen kunnen kijken tijdens de reis. Verder zijn spelletjes leuk, denk aan auto bingo of een leuk spelletjesboek. Maar ook met een kleurboek zullen jouw kleintjes zich wel een tijdje vermaken.

Vinden jouw kinderen het soms lastig om zich lang te gedragen? Maak dan gebruik van een leuke beloning. Als ze zich tijdens de autorit gedragen, beloof jij dat je je kind opgeeft voor een inhaalfeestje van ŠKODA. ŠKODA organiseert deze zomer namelijk inhaalfeestjes, want iedereen heeft vast een feestje gemist. Hoe doe je mee? Laat weten wie er een feestje verdient en wie weet komt de ŠKODA OCTAVIA met een leuk party pakket en een chauffeur jouw kant op. Als je dit vertelt aan jouw kind worden ze geheid enthousiast en gedragen ze zich een stuk sneller.

Snacks en drinken

Een makkelijke manier om je kind/kinderen even bezig te houden en weer tevreden te stellen, is door ze af en toe iets lekkers te eten of drinken te geven. Zorg daarom voor een voorraadje met reepjes, snoepjes en andere lekkere (gezonde) tussendoortjes binnen handbereik. Ook (kleine) pakjes drinken zijn handig om te hebben liggen. Vergeet niet om een pakjeshouder mee te nemen, zodat er geen drinken in de auto wordt gemorst. Als je een gezinsauto hebt met veel ruimte, is het slim om een kleine koelbox te overwegen om alles koel te houden.

Kleren binnen handbereik

Je zit een tijdje in een bewegende auto en dus is de kans op een ongelukje groot. Ook kan het zijn dat jouw kind tijdens het drinken bijvoorbeeld de helft van de inhoud over zijn of haar shirt morst. Kan gebeuren, maar zorg dan wel dat je binnen handbereik een setje schone kleren bij je hebt zodat je de vieze kleren om kan ruilen voor schone. Zorg dan ook voor vochtige doekjes die je snel en makkelijk kan gebruiken om het schoon te maken. Een tip: in een mooie ruime SUV kun je zonder moeite alles kwijt, en je zal geen last hebben van een overvolle auto.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.