Museums Zuid-Holland

Historyland: een avontuurlijk dagje uit!

historyland review

Er zijn van die musea die echte pareltjes zijn. Zo een waar je naar toe gaat en denkt, wordt dit wel echt leuk voor de kinderen…en je er dan achterkomt dat het waanzinnig is! Historyland is zo’n museum. Nou ja, museum… het is eigenlijk een museum en themapark in één! Aan de rand van Hellevoetsluis ligt het park. Op een leerzame en actieve manier ga je op reis door de tijd en beleef je de prehistorie.

Begroeting door Dinosauriers

Bij binnenkomst door de tuin ontmoet je al gigantische dino’s. De kinderen poseren direct gretig voor de dino’s en de beesten die op klimhoogte zijn, worden al gauw gebruikt als klimtoestel. Wanneer er een dino blijkt te zijn die eieren legt door er geld in te gooien, zijn de kinderen helemaal wild enthousiast en zijn ze vergeten dat ze een half uur geleden nog aan het klagen waren dat “het waarschijnlijk heel stom zou worden”.

We beginnen binnen in het museum. Daar liggen alle botten van de prehistorische dieren die gevonden zijn uit de Noordzee en opgegraven zijn bij het aanleggen van de Maasvlakte. Zo leer je in het museum alles over mammoeten, sabeltandtijgers, de grottenbeer en de wolharige neushoorn. Naast de leuke, interactieve tentoonstelling met levensgrote dino’s en mammoeten, krijgen mijn zoon en dochter ook de mogelijkheid om als echte jager-verzamelaars vuur te maken en te schieten met een pijl en boog uit die tijd. 

Rondreis door Historyland

Na het bezoek van het museum, vervolgen wij onze weg naar buiten. Door de grootte van het park weten we niet zo snel wat we als eerste moeten doen. We besluiten rustig rond te lopen en alles te ontdekken. Eerst wanen we ons in Jurassic Park tussen de reusachtige dino’s en daarna rennen de kinderen snel naar een heuse straaljager. Het is mogelijk om in de straaljager te kruipen, de knoppen te bedienen en je even te voelen als een echte piloot. Zodra ze uit de cockpit springen, ontdekken ze een skelterbaan. Lange tijd zien we ze alleen maar voorbij zoeven met knisperende banden over het asfalt. Als onze mini Verstappen’s weer klaar zijn, lopen we langs het Waterspeelpark. Maar daar hebben de kinderen nu echt geen tijd voor, want ze willen echt alles zien.

waterspeeltuin zuid holland

Wanneer we de borden volgen komen we op een echt oorlogsveld. Een grote helikopter, tanks en heel veel kanonnen. De kinderen beginnen te joelen en gillen en willen overal in en op klimmen. Even verderop kunnen ze ook een echte bunker bezoeken. In de bunker horen de kinderen de motoren van de vliegtuigen en de trilling van de vallende bommen. Na al deze spannende avonturen, plan ik een pauze in. Er is nog zoveel dat we nog niet gezien hebben en onze Historyland tickets zijn ook inclusief Historygolf, dus dat gaan we na ons ijsje eerst doen.

Historygolf: Golfen door de geschiedenis

De 12 holes zijn een leuke uitdaging voor zowel ons volwassenen, als de kinderen. Tijdens het spelen maak je een ware reis door de geschiedenis en moet je door middel van een landingsvoertuig of vissersboot proberen de overkant van het water te bereiken naar de volgende hole. Valt je bal per ongeluk in het water dan kan je met je netje die er gelukkig snel uit vissen. Nadat onze zoon als winnaar een euforisch dansje maakt op de baan, lopen we naar een treintje waar we in kunnen stappen. De treinbaan is niet groot maar onze vermoeide voeten hebben wel even een paar minuten rust verdiend.

historyland golven

Goudkoorts in Historyland

Tijdens onze treinreis hebben we een goudzoekersdorp gezien. De kinderen willen dat natuurlijk ook doen. In het winkeltje op het park kun je voor €2,50 een zakje zand met edelstenen of goud kopen. Onze kinderen kiezen voor edelstenen en we lopen naar het goudzoekersdorp. Gewapend met een zeef, zeven ze door het stromende water hun zand net zolang todat de kleine glinsterstenen tevoorschijn komen. Nadat alle zand is weggespoelt, worden de stenen in de zakjes gedaan en gaan we voor de laatste activiteit; fossiel zoeken.

Historyland: een avontuurlijk dagje uit!

Aan de slag als echte archeologen: fossiel zoeken

De kinderen krijgen een perceel die ze mogen afgraven. Door flink diep te spitten vindt mijn zoon al gauw een dijbeen van een dino, die hij natuurlijk mag houden. Mijn dochter heeft minder geluk en na minstens een kwartier graven, geeft ze de moed op. Gelukkig staat er voor de kleine uitgeputte archeologen een kist met heel veel botten.
De mooiste wordt gekozen waarna we het park met een zak gevuld met edelstenen, dino souvenirs en botten verlaten.

Wat was dit een geweldig avontuur!
Praktische informatie vind je op de website van Historyland.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.