Attractieparken Limburg

Een heerlijk dagje Toverland in de zomervakantie: Go!

toverland corona

Een heerlijk dagje uit in een rare tijd, dat was voor ons het bezoek aan Toverland deze week. Het was ons allereerste dagje pretpark van dit jaar, en wat hadden we dit gemist! De achtbanen, de attracties en gewoon de sfeer van een pretpark.

Heerlijk rustig!

De donderdag dat we zouden gaan werd er slecht weer voorspelt. We twijfelden nog even of we wel moesten gaan, maar toen we zagen dat het echt maar om een paar miezerbuien ging, besloten we het er gewoon op te wagen. Gelukkig maar, want wat een fijn weer was het! De ochtend helemaal droog en in de middag enkele keren een beetje miezer. Maar al met al een heerlijke, zachte dag. Of het op zonnige dagen ook relatief rustig is, weet ik natuurlijk niet, maar tijdens ons bezoek was het qua drukte perfect! Zowel binnen als buiten was het rustig in het park. Nergens stonden mensen te dicht op elkaar.

Een heerlijk dagje Toverland in de zomervakantie: Go! toverland corona

Anderhalvemeter

Toverland heeft door het hele park heen in de wachtrijen de anderhalve meter goed geregeld. Overal zijn strepen op de vloer die aangeven hoeveel afstand je moet houden. Bij wachtrijen die binnen te krap langs elkaar lopen, worden delen van de wachtrij overgeslagen en is buiten de attractie de wachtrij verlengd. Zo is de wachtrij bij de motor-achtbaan (boosterbike) verlengd en loopt deze een stukje over het wandelpad. Wel netjes afgezet met touw-poortjes. Super goed geregeld!

toverland corona

In de achtbanen worden waar nodig karretjes leeg gelaten, zodat ook hier de anderhalve meter wordt gewaarborgd. Bij de Fenix bijvoorbeeld zitten de zitjes zover uit elkaar dat het niet nodig is om er tussendoor een leeg te laten. Bij de houten achtbaan Thor laten ze tussen twee gezinnen wel een karretje leeg. Omdat het geen topdrukte is in het park, heb je hier qua wachttijden geen last van.

De eetgelegenheden zijn gewoon geopend, ook hier zijn met touw-hekjes wachtrijen gemaakt. Verder heeft Toverland extra toiletvoorzieningen geplaatst en was er beide keren tijdens een toiletbezoekje een medewerker aan het poetsen.

toverland corona

Genieten zoals altijd!

Verder was eigenlijk ons dagje Toverland net zo genieten als al onze andere Toverland bezoeken. Genieten van de prachtige omgeving, de magische muziek (zoals in Port Laguna), de lekkere aroma’s die je op sommige plekken ruikt (bijvoorbeeld bij de zweefmolen in het Land van Toos) en de leuke attracties. Ook zijn er deze zomer weer leuke shows die je kunt bezoeken, waaronder een spectaculaire duikshow (was vorig jaar ook te zien) en een vuurshow.

Extra lang open

Toverland is vanaf 11 juli tot en met 23 augustus extra lang open, namelijk tot 21.00u. Port Laguna is tot 22.00u geopend, zodat je nog even rustig je drankje op kunt drinken. Op de terrassen in dit gebied kun je genieten van een dj. Op andere plekken in Toverland kun je genieten van live muziek. Super gezellig en de sfeer is top!

Een heerlijk dagje Toverland in de zomervakantie: Go!

Pop-up Summer Camp!

Dit jaar kun je ook in Toverland overnachten! Namelijk met het Pop-up Summer Camp! Van 11 juli tot en met 23 augustus kun je dus overnachten in Toverland! Er zijn 18 tenten en een aantal kampeerplaatsen. De pop-up camping is voor de oude entree van Toverland opgezet. Het ziet er echt te gek uit, gezellig met lampjes. Een heus dorpje!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.