Zwangerschap

Handige tips voor geboortekaartjes maken

Handige tips voor geboortekaartjes maken Online kun je diverse ontwerpen vinden waarbij je heel handig je eigen geboortekaartje kunt samenstellen. Maar hoe kies je nu een leuk design

Wat blijft het lastig: geboortekaartjes ontwerpen. Natuurlijk kun je het ook uitbesteden, maar omdat het tegenwoordig ook veel online gedaan kan worden, is dat toch wel een makkelijkere, snellere en vaak ook goedkopere optie. Hoe dan ook, het is iets waar je niet zomaar over uit bent. Je wilt het kaartje perfect hebben.

Het moet passen bij de naam van jouw kindje, maar ook bij jouw stijl. Dus alle glitter en gouden randjes kun je al schrappen, als jij van simpel en rustig houdt. Online is het dan heel makkelijk: je zet gewoon een filter aan op de website waar je je geboortekaartje ontwerpt, zodat alle kaartjes die je niet mooi vindt, alvast uit de rij verdwijnen.

Maar waar moet je nu nog meer aan denken? Bekijk onze tips voor geboortekaartjes!

Het juiste geboortekaartje kiezen

1. Foto’s en thema’s

Het is tegenwoordig best wel populair om een foto van je pasgeboren wondertje op het kaartje te zetten. Zo kan iedereen die een kaartje in de bus krijgt meteen jouw kleine bewonderen! Het heeft dan ook wel echt wat liefs, zo’n roze snoetje op een kaartje.
Is het niet echt jouw ding om een foto op de kaart te zetten? Dan kun je ook altijd gaan voor een kaartje met een thema, waar jij blij van wordt. Regenboogjes, dieren, jungle of juist een klassiek kaartje.

2. Het ontwerp in combinatie met de naam

Om je alvast een beetje te helpen kun je op Kaartje2go de naam van je kindje al invullen op alle kaartjes die je kunt kiezen. Zo zie je meteen ook hoe de naam van jouw kindje staat op elke kaart! Heel makkelijk: Links in het menu kun je kiezen voor ‘alle kaarten met jouw babynaam’. Dat maakt het kiezen van een mooi kaartje nog makkelijker!

Het ontwerpen van het geboortekaartje

1. De gegevens van je kindje

Je staat er misschien niet bij stil, maar er worden regelmatig fouten gemaakt met het ontwerpen en invullen van geboortekaartjes. Misschien heb je het kaartje al klaarstaan in de concepten en hoef je alleen nog even de juiste gegevens in te vullen. En zodra dan je baby geboren is, bestel je gauw-gauw de geboortekaartjes. En eenmaal thuis bezorgd, kom je erachter dat je nooit de gegevens hebt aangepast. Dat zou zonde zijn. Controleer het dus goed!

2. Less is more

Op geboortekaartjes zie je vaak best nog wel wat tekst. De gegevens van het kindje, het adres, maar vaak ook één of meerdere versjes. Dat kan ervoor zorgen dat je kaartje overvol raakt. Helemaal als je meer dan één rijmpje op het kaartje wilt en deze rijmpjes ook nog eens lang zijn!
Probeer dus een keuze te maken hierin: wat wil je er echt graag op, en wat is misschien beter om weg te laten. Onthoud: less is more.

Alles uitgekozen en alles gecontroleerd? Laat voor de zekerheid iemand anders ook nog even over het kaartje heen kijken, zodat je zeker weet dat er geen foutje te vinden is. Klaar? Bestellen maar!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.