Buitenspeelgoed Creatief & Knutselen DIY

{ DIY } | zand- en watertafel maken: hét speelgoed voor buiten

7x de leukste modderactiviteiten voor Modderdag!

We hebben een warme periode achter de rug en zitten nu even in de regendagen, maar de zon komt weer terug! Natuurlijk zetten we dan het zwembad weer op, maar er is nog iets waar je je kinderen gegarandeerd uren mee zoet kunt houden. Naast water, is zand namelijk het mooiste waar een kind mee kan spelen. En zand met water samen? Dat is de beste combinatie die er is! Taartjes maken, hele zandkastelen, graven met autootjes en kranen, bergen en tunnels maken…
Kinderen kunnen helemaal losgaan met alleen water en zand, als ze spelen met water en zand. Daarom is het heel tof om een zand- en watertafel te maken. Het is ook niet heel moeilijk. Daarnaast is er ook niet heel veel voor nodig: het kost je bijna niks! Na het lezen van dit artikel kun je dus een zand- en watertafel maken.

Wat heb je nodig om een zand- en watertafel te maken?

Een zand- en watertafel is leuk en best gemakkelijk om te maken, kijk maar mee!

– Twee gelijke Euro-pallets (zorg ervoor dat ze echt stevig zijn)
– Een gootsteen of spoelbak (met twee bakken is nog leuker: één voor zand en één voor water)
– Verschillende schroeven
– Hangsysteem voor keukengerei

Hoe maak je de zand- en watertafel?

1. Je hebt één hele pallet nodig voor de achterwand, deze kun je apart leggen; daar hoef je nog niks mee te doen.
2. De tweede pallet moet je vervolgens even goed nakijken op oude spijkers: haal die eruit voor je verder gaat. 
3. Leg de gekochte spoelbak of gootsteen op de tweede pallet om te zien hoe breed het tafelblad moet worden. Teken het af en zaag het overige van de pallet af. Dat kun je straks gebruiken voor de poten.
4. Zorg ervoor dat je precies afmeet waar en hoe de spoelbak in het blad moet en zet het vast met schroeven. 
5. Kijk vervolgens hoe hoog de poten moeten zijn, zodat je kindje comfortabel kan spelen, zonder teveel te hoeven bukken of op de tenen te staan. Zaag de poten op lengte en zet deze onder het keukenblad vast met schroeven. Schroef ook de eerste pallet (die als achterwand dient) vast aan het blad en de poten. 
6. Schuur de zand- en watertafel goed glad, zodat er geen scherpe splinters aan de randen zitten. 
7. Schroef het hangsysteem voor het keukengerei vast aan de achterwand. 
Nu is het enige wat je nodig hebt, een lading water en zand en natuurlijk oude potten en pannen en keukengerei (ideaal om even bij de kringloop te halen), voor uren speelplezier. 

Oftewel een modderkeuken

Hebben jullie al een zand- en watertafel in de tuin? Sommigen noemen het ook een modderkeuken, een buitenkeukentje om lekker te flodderen en modderen. Zeker weten dat je kinderen er ontzettend van genieten en zo uren zoet zijn! Dus mama, even aan de slag, dan kun je straks met de voetjes omhoog genieten in de zon met een goed boek en een koud glas wijn. En de kinderen? Daar heb je geen omkijken naar! Die vermaken zich wel, door kopjes thee te zetten, taartjes te bakken, koekjes te maken en natuurlijk alle vaat weer af te wassen met hun nieuwe zand- en watertafel. Kunnen ze mooi vast oefenen voor als ze mama moeten helpen in de keuken!

Kinderen kunnen helemaal losgaan met alleen water en zand. Goed nieuws, want na het lezen van dit DIY artikel kun je dus een zand- en watertafel maken.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.