Attractieparken Gastblog Zuid-Holland

Drievliet: een leuk pretpark voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Drievliet: een leuk pretpark voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Door Anja – De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat veel mensen weer op zoek gaan naar leuke mogelijkheden om in eigen land een leuke dag met het gezin te hebben. Een tip van mij: bezoek Drievliet! Dit is een leuk pretpark voor kinderen van 3 tot ongeveer 12 jaar.

Pretpark met kleine kinderen

De meeste pretparken zijn vooral gericht op oudere kinderen en volwassenen. Talloze achtbanen, snelle attracties waar je een adrenalinekick van krijgt, daar voldoen de meeste grote pretparken wel aan. Een pretpark vinden dat geschikt is voor jongere kinderen wordt dan vaak al een stuk lastiger, de meeste denken alleen aan de Julianatoren. Natuurlijk kun je je kind meenemen naar een gewoon pretpark, zodat je zelf ook kunt genieten, maar de kans dat je kleine na een paar uurtjes uitgekeken is, is heel groot. Bovendien zijn deze pretparken zelfs met korting nog behoorlijk duur om slechts een paar uurtjes te bezoeken. Gelukkig is Drievliet een leuk pretpark voor jonge kinderen.

Drievliet: een leuk pretpark voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Drievliet: een leuk pretpark voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Pretpark Drievliet is een kleinschalig pretpark aan de rand van Den Haag. Alhoewel het park door iedereen te bezoeken is zijn heel veel attracties vooral gericht op de jongere bezoekers. Direct na binnenkomst zie je een groot deel van het park met attracties voor hele jonge kinderen tot een jaar of acht. Er is een Fonteinplein waar kinderen heerlijk af kunnen koelen op hete zomerdagen, dan heb je de Vliegende Vissen (een soort draaimolen die op en neer gaat op een heel rustig tempo) en een Kleutertuin.

Verspreid over het park staan nog veel meer draaimolenachtige attracties die vooral voor kleine kinderen echt leuk zijn. Veel attracties zijn overigens geschikt voor ouder en kind. Dat wil zeggen dat je samen met je kind in de attractie mag. Wel zo fijn, want ook langzame attracties kunnen grote indruk maken op je kleine. Geniet samen van een ritje in de Monorail, ga de Zingende Stal in of maak een ritje in El Loco.  

Attracties voor de wat oudere kinderen

Gelukkig komen ook de wat oudere kinderen goed aan hun trekken in het pretpark. De attracties voor oudere kinderen en volwassenen zijn meer achterin het park te vinden. Daar vind je onder andere grote glijbanen, waar je met een stuk kokosmat vanaf moet glijden, een achtbaan en bijvoorbeeld botsauto’s. Er is ook een lachgrot (ook geschikt voor kleine kinderen), een spookhuis (zou ik onder begeleiding doen als je kind wat jonger is) en een reuzenrad die over de kop gaat. Een spannende adrenalinekick zul je hier dus niet hoeven te missen. Houd er echter wel rekening mee dat het een familiepark is dat zich vooral richt op jongere kinderen.

Eten in familiepark Drievliet

Je kunt natuurlijk eten en drinken meenemen om kosten te besparen, maar het is ook mogelijk om in het park zelf te eten en te drinken. De kosten vallen mee (zeker voor een pretpark) en er is volop keuze voor een goede lunch of een tussendoortje.

Extra informatie voor het parkbezoek

  • Vlakbij de ingang van het park vind je kluisjes waar je spullen achter slot en grendel achter kunt laten
  • Voor Drievliet zijn er vaak online kortingen verkrijgbaar
  • Het is een klein en zeer overzichtelijk park met voldoende vermaak voor een hele dag voor het hele gezin
  • Parkeren van auto en motor kost 8,00 euro
  • Je hond is welkom, maar je betaalt wel entree + verplichte aanschaf van een ‘kakzak’ (2,50 euro)
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.