Creatief & Knutselen DIY

{ DIY } | Knutselen met keukenpapier

{ DIY } | Knutselen met keukenpapier

Tijdens corona zaten we wekenlang thuis en net als iedereen werd er waarschijnlijk aardig wat afgeknutseld. Maar ons knutselpapier ging hierdoor best hard, dus ik besloot eens iets anders te proberen, namelijk knutselen met keukenpapier! Want wat kun je hier eigenlijk allemaal mee? Ik ga je onze favorieten vertellen!

Spelen en knutselen met keukenpapier

1. Volg de lijntjes met stipjes

Nodig: 1 vel keukenpapier, stiften in verschillende kleuren, een beetje geduld

Onze keukenrollen hebben allerlei vormpjes erin staan, maar als je goed kijkt zijn het allemaal kleine stipjes. De stipjes kun je natuurlijk allemaal inkleuren naar wens. Ik gaf mijn dochter een velletje keukenrol en de vrije hand qua patronen en kleuren stiften. Ik was erg benieuwd naar wat ze ermee zou doen en hoe. Uiteindelijk was ze er ruim een uur mee zoet. Stipjes zetten in allerlei kleuren!
Ze ging zeer gefocust te werk en vond het hartstikke leuk om te doen! Voor variatie kun je natuurlijk een ander merk keukenrol halen, zodat de figuurtjes anders zijn. Of je kunt patronen maken van verschillende kleuren, of zelfs de figuren inkleuren.

2. Volg de lijntjes met strepen

Nodig: 1 vel keukenpapier, stiften

Toen ik mijn zoontje een velletje gaf, vond hij het stippen zetten toch wel erg lang duren.. Dit was volgens hem véél te veel werk dus hij maakte er in plaats van de stippen, lijntjes van! Helemaal leuk want dit gaf toch weer een ander resultaat dan de stippen. Ook hij was er wel even zoet mee en vond het uiteindelijk een hele leuke opdracht om te doen. Iets wat ik bij hem eigenlijk niet verwacht had, dus dit was zeer positief.

3. Knutselen met keukenpapier: verf de lijntjes

Nodig: 1 vel keukenpapier, verf, kwast

Naast het gebruik van de stiften kun je bij punt 1 en 2 ook gebruik maken van verf.
Let dan wel op dat de grote van de kwast bepaalt hoe je patronen eruit komen te zien. Fijnere kwasten maken natuurlijk fijnere lijntjes dan dikke kwasten. Door de verf krijgt het toch weer een andere look dan de stiften.

4. Creëer je eigen doolhof

Ik vond het stippen zetten ook best leuk en ontspannend werken, maar probeerde er al snel iets anders van te maken. Terwijl ik lijntjes en vormen aan het maken was herkende ik namelijk een doolhof erin. Ik probeerde de wegen te laten doorlopen terwijl ik nog wel de patronen van het keukenpapier aan het volgen was. Zo ontstond er vanzelf een doolhof aan lijntjes.
In het midden van mijn doolhof plaatste ik een hartje zodat duidelijk was waar je de weg naar toe moest volgen.

{ DIY } | Knutselen met keukenpapier

5. Kleuren laten verschijnen

Nodig: 1 vel keukenpapier, stiften in verschillende kleuren, pen, bakje/diep bord gevuld met wat water.

Als je je keukenpapier dubbel vouwt kun je aan de binnenkant een tekening maken. Je kunt hier in principe alles tekenen wat je maar wilt, zolang het maar kleur heeft want dat geeft het mooiste effect.
Ik maakte bijvoorbeeld wat bloemetjes met felle kleuren en verbond deze met wat groen.
Als je het papier dan weer dichtvouwt zie je aan de voorkant niets. Leg je keukenrol op het raam of in het licht en probeer de bloemen over te trekken zodat je de mal van de bloemen ziet.
Als je nu de keukenrol in het water legt, lijkt het net alsof je de bloemen inkleurt! De kleuren komen tevoorschijn.

6. Kleuren laten verdwijnen

Nodig: 1 vel keukenpapier, 2 doorzichtige glazen, water, gekleurde ranja en héél veel geduld 😉 !

Ik vulde het ene bekertje met wat groene ranja en zette het andere glas (leeg) ernaast. Mijn keukenpapier begon ik te vouwen zodat ik een dunne strook overhield. Ik plaatste het ene uiteinde van de strook in het ene glas en de andere in het andere glas.
Het duurde een hele poos maar uiteindelijk begon het keukenpapier zich te vullen met de ranja en kwam er in het andere glas alleen water. Via het keukenpapier werd het water naar het andere glas gebracht! De kinderen vonden het magisch en heel erg bijzonder om te doen, zo’n proef.

{ DIY } | Knutselen met keukenpapierGaan jullie ook knutselen met keukenpapier? Alvast heel veel plezier ermee en laat me weten wat je ervan vindt!

Like it? Pin it!

Knutselen met keukenpapier is leuk om te doen met kinderen! Met deze DIY krijg je allerlei tips om met keukenpapier te knutselen en spelen.


Lees ook: Bloemen en vaas knutselen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.