Attractieparken Limburg Sporten

{ Dagje uit met kinderen } | Klimbos Fun Forest

fun forest klimbos

Wil je deze zomer een avontuurlijk en sportief uitje met je kind(eren) gaan maken? Dan heb ik dé tip voor je: ga een dagje naar Klimbos Fun Forest! Ik ging hier samen met mijn twee zonen heen en ik liet ze een vriendje uitkiezen om mee te gaan: nóg gezelliger! Lees verder wat wij van Fun Forest vonden en wat er te doen is.

Klimbos Fun Forest

Er bestaan maar liefst 4 Fun Forest klimbossen in Nederland. Namelijk in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Venlo. Wij bezochten de locatie in Venlo, een kleine drie kwartier van ons vandaan.
Gelukkig hadden we perfect weer uitgekozen: het was 22 graden en dat was echt optimaal. Door de vele bomen is er veel schaduw en speel en klim je dus nooit in de volle zon. En van dat klimmen krijg je het behoorlijk warm, dus op 28 graden zaten we ook niet echt te wachten ;-). Perfect klimweer dus! Dat hadden meer mensen bedacht, want ik hoorde dat het klimbos vandaag helemaal volgeboekt was. Dat is gelukkig helemaal geen nadeel, want daar hebben we niets van gemerkt!

Online reserveren

Je moet momenteel vanwege de corona maatregelen online reserveren. Je reserveert een datum en een tijdstip. Voor Fun Forest is dit eigenlijk ideaal, want zo kunnen ze hun bezoekers perfect plannen en worden lange wachttijden bij de instructie of het uitdelen van de materialen voorkomen.
Ook tijdens het klimmen zijn de bezoekers op deze manier goed verdeeld. Wij hebben eigenlijk nergens lang hoeven te wachten, wat we ideaal vonden!

Hoe werkt klimmen bij Fun Forest

Wanneer je je bij de kassa meldt, krijg je een korte uitleg. Belangrijk om te weten is dat je 3 uur mag klimmen in het klimbos (dat is ook perfect, wat ons betreft).
Je ontvangt, indien je die erbij besteld hebt voor 2 euro, klimhandschoenen (die je mag houden) en daarnaast krijg je een helm en klimgordel in bruikleen. Vervolgens kun je naar een bord waar staat uitgelegd hoe je je gordel moet bevestigen. Lukt dit niet, dan zijn er voldoende medewerkers die je kunnen helpen met het vastmaken. Sowieso wordt, voordat je gaat klimmen, altijd even je gordel door een medewerker gecheckt, zodat ze voelen of hij echt goed vast zit.

ziplinen met kinderen amsterdam

Zodra alle klimgordels en helmen geregeld zijn, ga je met een instructeur naar een oefen parcours. Hier laat de instructeur zien hoe alles werkt en mag je daarna zelf even oefenen. Het is een laag parcours van ongeveer een meter hoog. Als je hier klaar bent en het oefenparcours goed afgerond hebt, ben je klaar voor het echte werk!

Veilig

Je klimuitrusting is 100% veilig. Je bent altijd gezekerd door een klem. Deze klem klik je aan het begin van een parcours aan een stalen kabel en deze kan er dus tijdens het parcours nooit vanaf. Mocht je dus ergens een misstap maken of wat dan ook, dan ben je altijd gezekerd en kun je dus niet vallen.
Aan het einde van een parcours kun je de klem pas weer loskoppelen van de stalen kabel.

{ Dagje uit } | Klimbos Fun Forest

Verschillende parcoursen

In Venlo zijn er 9 verschillende parcoursen die je kunt doen, waaronder één speciaal parcours voor kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen. Twee andere parcoursen mogen kinderen alleen doen onder begeleiding van een volwassene en verder staat bij alle parcoursen duidelijk aangegeven hoe groot een kind minimaal moet zijn. Kinderen kunnen al lekker klimmen en klauteren vanaf 130 centimeter en het allerkleinste parcours is zelfs al voor kinderen vanaf 100 centimeter.
In Fun Forest Almere is trouwens nog iets bijzonders: daar vind je de langste zipline van Nederland en ga je zo over water heen. Dat lijkt ons ook wel een hele gave ervaring!

Mijn kids (en ik) vonden vooral het ziplinen gewéldig. Lekker meters hoog en meters ver roetsjen! Echt een hele gave beleving!

prachtige natuur klimmen ziplinen

Speciale onderdelen

Je vindt tijdens het klimmen verschillende leuke speciale klimonderdelen. Denk aan een echte auto waar je op hoogte doorheen moet klimmen, een bungeejump-sprong, touwnetten en voor de kleintjes in het lage parcours een tractor waar ze op kunnen rijden tijdens het klimmen.

Hulp waar nodig

Mocht je nu met je kinderen aan het klimmen zijn en een van de kids wordt bang of iets lukt niet, dan kun je hulp van de medewerkers inschakelen. Dat gaat heel simpel: je hoeft alleen ‘RODE HELM’ te roepen. Alle medewerkers hebben namelijk een rode helm op en weten dan dus dat er hulp nodig is. Op een aantal plaatsen in het klimbos hebben zij hoge ladders staan en touwen liggen, om te helpen waar nodig.

Fun Forest Venlo voorzieningen

In Fun Forest Venlo is een kleine horeca gelegenheid waar je iets te eten en drinken kunt bestellen. Je mag ook gewoon je eigen lunch meenemen, dus dat is ook een optie!
Verder is er een toilet aanwezig waar gebruik gemaakt van kan worden.

Fun Forest Fact

Wat leuk om te weten is, is dat Fun Forest een social enterprise is. Dat houdt in dat ze actief mogelijkheden bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze laten mensen figuurlijk (én letterlijk) door de bomen het bos weer zien. Medewerkers kunnen ook een mooie doorgroei maken binnen Fun Forest en hun plekje op de arbeidsmarkt (weer terug) vinden.

Go or No Go

Wij vonden ons dagje klimbos Fun Forest écht een go! We hebben ons geen minuut verveeld. We hebben heerlijk geklommen en geklauterd en genoten van de prachtige natuur en de mooie omgeving. Er zijn meer dan genoeg parcours om uit te kiezen, zodat je niet met een grote groep mensen allemaal op elkaar staat te wachten.
Soms kan het zijn dat iemand voor je op een parcours vastloopt en hulp nodig heeft, dan kan het dus wel zo zijn dat je even moet wachten. Maar mocht dat een probleem zijn met je klimtijd, kun je dit altijd even aangeven en zal het geen probleem zijn als je nog een extra parcours pakt om zo je verloren tijd in te halen.
Kortom: wij kunnen een dagje Fun Forest aan iedereen aanbevelen!!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.