10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | De Paarden van Olympus 2 – Het Verloren Veulen

Boek Recensie De Paarden van Olympus 2 - Het Verloren Veulen
Anne

Na De Paarden van Olympus – Pippa’s race, is nu ook is het tweede deel uit: De Paarden van Olympus – Het Verloren Veulen. De reeks is een duologie (dat lijkt op een triologie, maar een duologie bestaat dus uit 2 boeken in plaats van 3 boeken). In dit deel gaat Pippa verder met haar rustige leven aan de voet van de berg Olympus, tot er iets gebeurt. Wij mochten dit boek reviewen en ik laat jullie er graag meer van zien. Is dit boek geschikt om zo afzonderlijk te lezen? En is het een paardenboek of een geschiedenisboek? Kijk maar mee!

Onze eerste indruk van De Paarden van Olympus 2 – Het Verloren Veulen

Een prachtige hardcover die direct aanspreekt. Emily is dol op de paarden van Sleich Bayala: dat zijn de paarden met vleugels en magie. Het boek oogt niet super dik met 197 bladzijden. Helaas zitten er geen illustraties in het boek zelf. Dit spreekt kinderen toch altijd net wat meer aan.

De hoofdstukken zijn relatief kort, denk aan een pagina of 15 waardoor je makkelijk een hoofdstuk per keer kan lezen. Emily gaat vlug aan de gang en begint met een proloog. Ik krijg direct een vraag wat een proloog is. Nog geen minuut na deze uitleg vraagt ze weer wat: wat is een chiton? Uh…wie het weet mag het zeggen! Ik weet het niet en hiervoor moet ik Google inzetten.
De chiton (Oudgrieks: ὁ χιτών) is een Oudgrieks kledingstuk. Meestal van linnen of wol gemaakt, later ook van katoen en soms zijde.
Een paar minuten later hebben we nog een euvel met een lastig woord. Bij mij ontstaat wat twijfel of dit boek wel geschikt is voor mijn dochter. Maar daarna is het gelukkig wat makkelijker en kan het lezen vlot doorgaan!

Het verhaal van De Paarden van Olympus 2 – Het Verloren Veulen

Als Pippa in het bos een jong en verdwaald veulen vindt, wil ze deze eerst houden. Dit veulen is een gevleugeld veulen: deze kunnen niet blijven in de wereld van de gewone stervelingen.
Ze wil Tazo, zoals ze hem noemt, naar de stal van de ander mythische paarden brengen, op de berg Olympus. Maar dit is niet zonder gevaar. Gelukkig krijgt ze hulp van Hero. Al is Hero niet echt een ‘hero’ tijdens het terugbrengen van Tazo.
Tijdens haar reis ontrafelt ze ook steeds meer over haar eigen afkomst. Dit maakt het een spannende verhaal. Als ze eindelijk op de berg Olympus arriveren blijkt dat de goden weg zijn en er monsters zijn. Er is zelfs oorlog. Pippa en haar vriend gaan op zoek naar het hoe en waarom én op zoek naar alle verdwenen gevleugelde paarden. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen en krijgen ze meer en meer een vriendschap in een rare en ongewone wereld.

Boek Recensie De Paarden van Olympus 2 - Het Verloren Veulen

Go or No Go

Het boek blijkt erg vlot geschreven en het woordgebruik is niet moeilijk, waar we in het begin wel even bang voor waren. Alleen zit er in de basis veel Griekse mythologie in. Een 10-jarige heeft daar meestal niet zo veel kennis van. Zo heeft Hero trekjes van Hercules, maar Emily weet eigenlijk niet wie Hercules is.

Uiteindelijk gaat dit boek vooral over paarden en vriendschap. Alles met een fantasierijk en mythologisch sausje erover.
Dat maakt het boek wat lastiger, maar juist ook interessanter. Het kan prikkelen om meer te willen weten over de Griekse goden en mythologie. Uiteraard hoeft dit niet en kun je het boek ook zonder achtergrond lezen.

Dit is zeker geen typisch meisjes boek. De thematiek in het boek is uniseks, alleen is het boek geschreven vanuit het perspectief van een meisje.
Het boek is vanaf groep 7 geschikt. De boodschap die er onder ligt is mooi: jezelf durven zijn in moeilijke situaties.

De paarden van Olympus facts

  • Leeftijd: vanaf 10 jaar
  • Aantal bladzijdes: 197 pagina’s
  • Auteur: Kallie George
  • Verschijningsdatum: mei 2020
  • Adviesprijs: € 15,99 en online te koop
Lees onze boek Recensie van de De Paarden van Olympus 2 - Het Verloren Veulen. Wij oordelen in deze review of dit boek geschikt is voor een 10-jarige.

Lees ook: boek recensie Otillie en de monstermacht

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.