Attractieparken Gastblog Overijssel Uitstapjes met je kids

Avonturenpark Hellendoorn – inclusief slidepark – 2020

De Nijhofjes

Als je een geschikt uitje zoekt voor het hele gezin dan ben je bij Avonturenpark Hellendoorn altijd op de goede plek. Met een divers attractieaanbod, een eigen slidepark en familie shows is het park voor de meeste gezinnen een absolute Go! Wat is er nieuw in 2020? en is het park een Go! tijdens corona tijden? Wij zochten het voor je uit!

Waarom is Avonturenpark Hellendoorn een Go voor het gezin?

Avonturenpark Hellendoorn is door zijn grote een park die overzichtelijk is. Het is een kleurrijk en daarmee erg vrolijk ogend park. Het park biedt attracties voor jong en oud en zoals je in een familie park mag verwachten biedt het ook meerdere familie rides. De park mascottes Kareltje en Jasmijn zorgen voor een positieve bijdrage tijdens hun disco feest en hebben zelfs een eigen park show. Avonturenpark Hellendoorn heeft diverse horeca gelegenheden en het aanbod gaat net even wat verder dan alleen een frietje met een snack. Kortom, het park biedt alles wat een familie park nodig heeft. > Familie proof ? GO!

Aquaventura – Slidepark

Het avonturenpark heeft sind 2013 een eigen slidepark. Aquaventura is hiermee Nederlands eerste outdoor slidepark. Het slidepark kent sinds zijn opening 11 glijbanen in diverse soorten en maten. Het kent geen zwembad, maar wel een kindergedeelte. Deze kan je het beste vergelijken met een waterspray park. Het slidepark is alleen te bezoeken in combinatie met een dagje Avonturenpark. Een dagje slidepark kost €3,50 pp bovenop de dagprijs van het attractiepark.

Heb je een beetje geluk met het weer, zoek je verkoeling of wil je nog meer halen uit een dagje Avonturenpark? Dan is het slidepark een absolute Go!*
Hoewel Pipp en Mees geen zon nodig hadden om te genieten van dit leuke water park –

Nieuw in 2020

Jungle Monster – Jungle expedite
De in 1979 geopende attractie van Mack Rides heeft afgelopen winter een opfrisbeurt gehad. De boot ride Jungle Monster ruilde niet alleen zijn ride in voor een nieuw avontuur, maar ook de naam werd veranderd in Jungle Expeditie. De naam zegt het al, vanaf 2020 kan je dus ook in het Avonturenpark op Expeditie.

Het verhaal
De avonturier Roger Hellendoorn en Geelsnavel (wie kent hem niet van de jaren 80-90) zijn vermist. Het avontuurlijke duo werden voor het laatst gespot door bewoners van hun dorp van toen ze het dorp met het vliegtuig verlieten.
Roger en Geelsnavel wouden naar de jungle reizen om opzoek te gaan naar een oude legende. Helaas heeft niemand meer wat van hun gehoord. Wel is er enige tijd na hun vertrek een bandrecorder terug gevonden. Hierop zijn vele aanwijzingen te vinden en wordt er onder andere gesproken over een geheime grot.

Roger Hellendoorn
Roger Hellendoorn maakte zijn entrede in Hellendoorn in de zomer van 2016 en 2017. Hij ontdekte toen een Magische Mayatempel tijdens de High Dive Stuntshow van het Avonturenpark.

Kapitein Geelsnavel
Geelsnavel is een oude bekende van het Avonturenpark. In de jaren 80 was hij (tot 2003) te zien als parkmascotte in het park. Dat hij een belangrijk onderdeel van het avonturenpark is geweest kunnen we niet om heen, misschien is het je wel eens opgevallen dat hij een eigen standbeeld heeft bij het schommelschip.

Jungle Monster VS Jungle Expeditie

De jungle monster is mijn favoriete attractie van het park. Het is namelijk een van de weinige attractie die nog in de staat was zoals ik deze ken vanuit mijn kindertijd. Of ik dan ook zo blij was met een upgrade? Helaas gooide Corona roet in het eten mbt de opening van deze vernieuwde ride, echter dit betekend niet dat we hem later niet eens gingen testen.

Onder de indruk

Ik was aangenaam verrast door deze vernieuwde ride. Ik ben erg blij dat vele oude bekende decoratie stukken zijn blijven staan. 1 daarvan is de geweldige water spuitende nijlpaard die vroeger mij al de stuipen op mijn lijf jaagde. De nijlpaard blijft deze kracht houden, dit keer niet meer bij moeder, maar wel bij mijn kinderen. Spannend hoor!

Bandrecorder

De vernieuwde ride past helemaal in het jaar 2020. Je kan echt op expeditie en de bandrecorder tijdens de rit sleept je mee in het avontuur. (ik moet je wel bekennen dat we veel overeenkomsten zagen met de boot-ride van Wildlands waarbij Jungle Jim ook via een bandrecorder je mee neemt op avontuur). Toch is dit verhaal en natuurlijk de ride zelf totaal anders, wat voor een hele andere belevenis zorgt.

De grot

Het meest spannende aan de bootrite is toch wel de grot, gelukkig is deze er nog steeds. Dit keer treffen we wel hele spannende dingen aan in de grot. Ik ben blij dat onze boot door vaart met de stroming, want we treffen roger er wel op een hele rare manier aan.

Hoewel ik groot fan ben van Jungle monster – welke mogelijk ook een stukje nostalgie met zich mee brengt voor mij – is de Jungle Expedite een absolute GO!

Show Time : Kareltje en Jasmijn

Daar waar ik vroeger het avonturenpark linkte aan Kapitein Geelsnavel, linken mijn kinderen het park aan Kareltje de Kok en zijn mooie vriendin Jasmijn. Dit geweldige komische Duo mag niet ontbreken tijdens een dagje Avonturenpark. Onder het mom ‘begin de dag met een dansje’ weten Kareltje en Jasmijn tijdens de Disco show alle kinderen en hun papa’s en mama’s goed wakker te schudden.

avonturenpark Hellendoorn

Elk jaar een nieuwe show

Bijzonder is dat dit duo elk seizoen een nieuwe show op de planken zet. Iets wat wij in nog geen enkel ander park gezien hebben. In 2020 is er extra hard gewerkt om de show – ondanks corona – toch door te laten gaan. De show is verplaatst van het prachtige mooie theater naar het open lucht theater. De plek waar normaal gesproken de Stuntshow van de duikers plaats vindt.

Op vakantie

In 2020 gaan Kareltje en Jasmijn op vakantie. Blijkbaar heeft Jasmijn nog niet geleerd van de vele fouten die Kareltje de afgelopen jaren heeft gemaakt en laat ze geheel op eigen risico de vakantie accommodatie over aan Kareltje. Nou met deze informatie op zak, weten we natuurlijk allemaal dat dit nooit goed kan gaan. Kareltje heeft in zijn ogen een luxe hotel met zwemparadijs geboekt, maar bij aankomst blijkt er niet veel over van deze luxe. Hoe Kareltje dit nou weer voor elkaar heeft gekregen en wat voor avontuur Kareltje en Jasmijn gaan beleven? dat zie je terug in de nieuwe show!

Familie show

De nieuwe show neemt je mee op een gezellig reis avontuur met veel humor en uiteraard met dans en muziek. De nieuwe show staat weer als een huis en brengt een lach op het gezicht van jong en oud! dit maakt het een echte familie show.

Deze leuke familie show is een absolute GO voor het seizoen 2020! *

avonturenpark Hellendoorn
Mees, Pipp en Papa Tim helemaal in trans van de show

*Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent, vanwege de afstandsregels ivm het corona virus kunnen er per show minder gasten toegelaten worden.

Het experiment

Professor NulNix doet spannende experimenten in zijn laboratorium. Zijn dochter Wendy leert Nulnix hoe sociaal media vandaag de dag werkt. Als dat maar goed gaat!? Wij kunnen je alvast vertellen dat dit voor een leuk experiment zorgt! De show is dagelijks te zien in het weekend en in de vakanties.

Bella’s Mexican

In 2020 houdt het park zich niet alleen bezig met een vernieuwde attractie en nieuwe shows, ook het horeca arrangement is uitgebreid met Mexican food. Om te kunnen genieten van de nieuwe Mexicaanse vibe moet je naar Bellas Mexican. Dit is een afhaal restaurant die je kan vinden boven op de rioolrat. Wat kan je bestellen bij Bella? Het nieuwe Mexican food arrangement bestaat uit Burritos, Nachos, of Mexican Bowl, waarbij de keuze is uit een gehakt of kip variant. Tevens kan je hier Mexicaanse kip salades bestellen.

Onze bestelling

Wij bestelden Burritos met Kip en een Mexicaanse bowl met gehakt. De prijs voor deze Mexicaanse maaltijd is € 7,95. Ik kan je zeggen dat we niet zo onder de de indruk waren van dit eten. Het was zeker niet slecht en het is fijn dat het er is, maar we misten wel wat smaak. Het was nog al wat flauw. Bij Mexicaans eten denken wij toch wel meer aan wat gekruid eten.

Het aanbod van Mexican Food in een pretpark is wat ins betreft een Go, echter viel de smaak ons tegen en als we dan naar het gehele plaatje kijken (prijs kwaliteit) is het voor ons een No Go.

Koffie to GO!
oke, het is dan geen nieuwtje in 2020, maar het heeft wel een nieuwe prijs. Voor slechts 6,50 koop je een leuke beker van het avonturenpark. Deze beker mag je de hele dag – op vertoon van je kassa bon – vullen met koffie of thee. Niks niet extra bij betalen, 1 prijs en de hele dag koffie. Hier kunnen meerdere parken een voorbeeld aan nemen, want de prijs kwaliteit hierin is echt een GO!

Corona Maatregelen

Het park kent de standaard corona maatregelen zoals je die in vele parken tegenkomt. Houdt 1,5 meter afstand, wees alert op je hygiëne, was vaak je handen etc. Ook voor het avonturenpark geldt dat restaurants gesloten zijn en de horeca punten alleen op afhaal zijn. Het park biedt diverse afvalpunten met divers aanbod. Bepaalde aanpassingen waren we erg positief over of hadden we in deze vorm nog niet elders gezien. Zie voor meer informatie deze YouTube video.

Corona regels met een GO!

Parking
Bijaankomst werden we op de parkeerplaats al ingedeeld in tijdzones, afhankelijk van hoe laat jouw reservering stond kreeg je een plek toegewezen.

Begeleidt naar binnen
Mondjes maat en op gepaste afstand werden we naar de ingang van het park begeleid. Er waren voldoende medewerkers aanwezig om dit in goede banen te leiden, bravo! Wat ons betreft een GO!

Binnenkomst en eenrichtingsverkeer
Dit keer geen Bella of Baba die komen opvangen, maar een hekwerk die de binnenkomst in tweeën splits. Afhankelijk van welke toegangspoort je neemt zet je de route voort. Neem je de linker poortjes, dan kan je alleen links het park in, neem je de rechter poortjes, dan kan je alleen rechts het park in. Het park hanteert eenrichtingsroutes, doordat gasten of link of rechts binnen komen verspreiden de mensen zich vanaf het eerste moment door het park, een slimme keuze als je mensen massa wil beperken binnen de eenrichtingsverkeer regel. Dus een GO!

De wasstraat
Op meerder punten in het park zijn wasstraten gecreëerd. Dit is een mobile wand die in het park staat waar je jouw handen kan wassen. Een super leuke oplossing, wat ons betreft mogen er wel meer van in het park staan. Het viel ons helaas wel op dat er tijdens ons bezoek niet veel gebruik van werd gemaakt. een gemiste kans voor de bezoeker, want dit is echt een leuke oplossing om je handen te wassen en om even stil te staan bij de hygiëne. de wasstraat is een GO!

Rode kruizen
Iets waar wij erg blij van werden zijn de rode kruizen bij de wachtrij van ‘ De donderstenen’ . Deze wachtrij heeft namelijk vakken met rode kruizen op de grond. Dit geeft voor iedereen een helder beeld van waar je niet mag staan in plaats van waar je wel mag staan. Een geweldige manier van om denken die wat ons betreft op meerdere plekken doorgevoerd moet worden. Het rode kruis is een GO!

Stoplicht
Wie had ooit gedacht dat je ooit voor een stoplicht kwam te staan voordat je naar de wc gaat. In het avonturenpark hebben ze dit systeem bij de toiletten. Het is heel duidelijk, staat het poppetje op rood, dan mag je niet naar binnen. Is het groen, dan kan je naar binnen. Handig en duidelijk systeem! Het stoplicht is een Go!

Hellendoorn App
De Hellendoorn app is een nieuwe app die je kan downloaden in elke App Store. De app geeft niet alleen informatie rondom het park, maar laat ook helder zien wat de nieuwe looproutes zijn. Je kan zelfs eten bestellen via de app en een tijdstip opgeven wanneer je het eten wil ophalen. Vooral dit laatste is – zeker in corona tijden – een GO!

Coronaregels met een NO GO!

Oke, wij zijn inspecteurs, we komen niet langs om dit leuke park af te kraken, maar dit betekend niet dat er geen verbeter punten zijn. We zetten een paar dingen op een rijtje waarvan wij denken dat het niet Corona Proof is. We gaan daarbij af op de RIVM regels.

De grot van de jungle expeditie
Als je de grot binnenkomt ga je met je gezicht (en boven lichaam)door plastieken flappen heen. Je passeert dit plastieken gordijn 2 keer. Als je de grot uit gaat kom je nog zon mooi gordijn tegen. In totaal kom je dus 3 keer in aanraking met een plastieken gordijnen waar iedereen met hun gezicht tegen aan komt, nu kan het zijn dat mensen het met hun handen aan de kant duwen, maar ja, dan zit iedereen met hun handen er aan. Zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van deze attractie is geen desinfectie punt te vinden.

Geen desinfectie punten bij attracties
In tegenstelling tot ander parken vindt je bij het avonturenpark geen desinfectie pompen voordat je een attractie betreedt en ook niet als je attractie verlaat. Er staan wel een paar wasstraten in het park (wij hebben er 2 kunnen ontdekken). Dit geldt ook voor de horeca punten. We zien hier wel ruimte voor verbetering.

Tijdzone bij de donderstenen
Tijdens ons bezoek waren de donderstenen tot 13.30 uur alleen toegankelijk voor gasten tot 17 jaar en vanaf 1.20 meter. Dit is in combinatie met een vaste looproute een NO GO! Wij kwamen links het park in en moesten onze route ook starten naar links. Toen wij met onze kinderen aankwamen bij donderstenen was het 11.30 uur. De kinderen wouden in de achtbaan, maar mochten er niet in. Maar wachten tot 13.30 uur is ook geen optie. We zijn dus eerst het park door gaan lopen en moesten later weer terug. Op zich geen ramp, maar wel als je eenrichtingsverkeer hebt. Want zo makkelijk kom je er niet weer.

Wellicht is het een idee dat wanneer de donderstenen tot 13.30 uur niet toegankelijk is voor kinderen onder de 1.20 dat gezinnen met kinderen en kinderwagen gelijk bij de ingang naar rechts begeleidt worden. Op deze manier komen ze eerst in het andere deel van het park en arriveren ze na 13.30 uur de donderstenen. Dus een tip voor gezinnen, neem de rechter ingangspoort 🙂

Geen kinderwagens in Dreumesland
In het leukste (klein)kinderplekje van het park zijn kinderwagens en buggy’s niet toegestaan. En laat hier. nou nou net de doelgroep komen waar de meesten nog afhankelijk zijn van een kinderwagen of buggy.

De gasten
je kan er helaas niet om heen, het avonturenpark doet zijn best, maar of een bezoekje corona proof is kan vallen en staan met de gasten. Ook in Avonturenpark hebben wij helaas moeten concluderen dat 1,5 meter afstand voor velen een andere afstand is. Weinig mensen houden zich er aan. Dit is echt jammer voor diegene die hier wel baat bij hebben.

Is Hellendoorn Corona Proof?

Op de vraag of het avonturenpark een corona proof dagje uit is kunnen we niet volmondig ja zeggen. Het zit hem niet zo zeer in de maatregels of inzet van de park medewerkers, maar wel in de gasten. Ik denk op een rustige dag (welke van te voren moeilijk in te schatten is) je in Hellendoorn een prima dagje weg kan in corona tijden. Op drukke dagen gaat dit lastiger, niet omdat het park de boel niet op orde heeft, maar omdat gasten moeite hebben met het nastreven van de regels.

Sfeervol park

Je kan er bij het avonturenpark gewoonweg niet om heen, er hangt in dit park over het algemeen een positieve sfeer. Los van corona, er komen in di park vrijwel gasten die beleefd zijn, daarbij werkt het zeker mee dat de medewerkers van het park altijd even vrolijk zijn en zich inzetten voor hun gasten. Het zit hem dan ook niet in de thrillrides, het zit hem niet in de grote, het park is sfeervol en er hangt een positive vibe, mede hierdoor is het voor ons wel een van de leukste familie parken van Nederland!

Praktische informatie

De entree prijzen van het Avonturenpark kunnen per dag verschillend zijn. Check voor de actuele prijzen de website van het park. Voor een dag bezoek moet je altijd reserveren, dit kan online vide Website van het park.

Heksendoorn

Voor zover bekend gaat ook het event Heksendoorn in 2020 weer door, dit is – wat ons betreft – 1 van Nederlandse leukste kindvriendelijke halloween uitje voor de hele familie. Dit event wordt gevierd in de oktobermaand.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.