Vakantie in Europa

7 leuke uitstapjes in Edinburgh met kinderen

7 leuke uitstapjes in Edinburgh met kinderen

Schotland, wat een prachtig land! Wij zijn een weekje in Edinburgh geweest en hebben er van alles bekeken. Nog net voor het reisverbod waren wij hier. Het zal nog even duren voor we weer terug mogen, maar ik wil jullie toch graag even meenemen! Want wat zijn nu eigenlijk de aanraders als je in Edinburgh met kinderen bent? Ik heb een kort lijstje gemaakt van de leukste dingen die wij hebben ondernomen tijdens onze reis. En ook heb ik wat No-Go’s! Lees je mee?

Edinburgh met kinderen: GO!

1. National Scottisch Museum

Wat hebben we ons hier enorm vermaakt!! We zijn wel 3,5 uur binnen geweest.
De entree is gratis, er zijn 3 verdiepingen en 4 verschillende hallen. Veel interactieve spelletjes zodat het voor iedereen erg leuk blijft. Vooral de gigantische dinosaurus trok direct de aandacht van de kinderen! En daarna de complete hal met dieren. Op de grond, op het plafond, aan de muren, overal waren ze te zien. Onwijs mooi.

7 leuke uitstapjes in Edinburgh met kinderen

2. Royal Mile

Het is een steile weg, maar wel ontzettend gezellig. Vooral tegen het eind van de middag/ begin van de avond begint het leuk te worden. Er staan dan meer straatmuzikanten en acts op de weg.
Er zijn veel winkeltjes te vinden aan beide kanten, met name worden er kasjmieren en lamswollen sjaals verkocht. Dat is wel iets wat enorm opvalt. We hebben dan ook een mooi exemplaar meegenomen voor oma. Die de kids zelf mochten uitzoeken.
De prijs is in elke winkel hetzelfde, zo ook het aanbod. Aan het einde van de stijlen rit word je beloond met het kasteel. Een prachtig kasteel met een mooi uitzicht.

3. Edinburgh met kinderen: Camera Obscura

Deze vind ik lastig te plaatsen. Het is ontzettend leuk en mooi, maar ik vond het wel erg prijzig. Zo waren we met 2 volwassenen en 2 kinderen 58 pond kwijt.
Het weegt dan weer niet op tegen wat je er allemaal kunt doen, zij hadden er echt een hele leuke tijd met leuke activiteiten. Je bent er vrij snel doorheen, al wilden zij wel vaak de dingen opnieuw doen omdat het zo leuk was. Aan het eind baalde ik dan ook wel dat we er zoveel geld aan hadden uitgegeven. Wel is je ticket de hele dag geldig. Dus we zijn in de ochtend geweest en kwamen tegen de avond weer terug. De kinderen vonden de tunnel en spiegelpaleis erg mooi, dus dit hebben we dan ook nog een paar keer gedaan. Zo hadden we ons geld er toch nog een beetje uit.

4. Bergbeklimmen

Een tip, doe dit niet met kinderwagen, want dit is absoluut niet handig! Zo hadden wij de draagdoek bij, maar op een of andere manier liepen we de eerste keer met kinderwagen en al naar boven. Een hele opgave! Maar het uitzicht is wel fantastisch!! Je bent er zo, maar het lijkt wel een compleet andere wereld. Rustgevend en ook de kinderen vonden het fantastisch. WOW riepen ze beide!

5. Midgetgolf

Dit kun je natuurlijk overal, maar deze baan viel ontzettend in de smaak bij de kinderen. Het was er lekker rustig en de geluiden/ lichten veranderden gedurende ons verblijf. Erg leuk en spannend! De grote dinosaurus maakte het voor onze zoon wel compleet af. Die dag regende het wat, dus was een binnenactiviteit als deze erg fijn.

7 leuke uitstapjes in Edinburgh met kinderen

6. Edinburgh met kinderen: naar de Tesco

Dit klinkt ontzettend leuk maar het is gewoon de supermarkt! Haha.. Wij vinden het fantastisch om gewoon een supermarkt in het buitenland binnen te lopen en te kijken wat er allemaal te koop is.
Is het goedkoper of juist niet? Hier zagen we veel dingen die toch wel een stuk goedkoper waren!
En er was veel meer te koop dan wij kennen. Alleen de broodjes al was een uitgebreider assortiment, de drankjes en zo ook de snacks. Ben & Jerry’s ijs als toetje was 3 pond, hier is dat 6 euro in de supermarkt! Dus dat scheelde wel een heel stuk.
Leuk om in een ander land ook iets anders te eten/ drinken dan we gewend zijn.

7. Royal Botanical Garden Edinburgh

Een enorme botanische tuin. Helaas stond op het moment dat wij er waren niet alles in bloei, maar is een enorme tuin. Er is veel te zien en je kunt er prachtige foto’s maken. Je bent echt even uit het drukke stadsgevoel, genieten van de natuur om je heen. Echt prachtig!
Let wel op dat je hier niet mag hardlopen, ik dacht even mijn kinderen achterna te rennen en ik kreeg dit meteen te horen als reminder. Zag ik er blijkbaar wel sportief uit!

Edinburgh met kinderen: No Go’s!

1. Hall of Surgeons

Voor mensen die interesse hebben in de medische wereld is dit leuk. Maar wat er met name te zien is zijn ledematen. In veel verschillende soorten en maten.
De eerste dingen die we zagen was van alles over operaties van vroeger, dieren geraamtes en tandheelkunde. Soms nog wel interessant maar ook wel wat engere dingen. Omdat ik het zelf wel interessant vond ben ik met mijn schoonzusje verder gelopen en is papa met de kinderen een koekje buiten gaan eten. De entree was zo’n 7 pond per volwassene, kinderen hadden een gereduceerd tarief.

2. Kasteel van binnen

De entree is duur en echt de moeite niet waard. Zelf zijn wij niet naar binnen geweest omdat wij van te voren deze tip ook kregen. Binnen is niet veel te zien en voor de kinderen heeft het ook geen meerwaarde. De entree is online 17.50 pond per volwassene/ 10.50 pond per kind.
Het gratis uitzicht vonden wij wel ontzettend mooi. Aan de ene kant de rustige bergen, aan de andere kant de drukkere stad. Heel mooi dat contrast.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze tips voor Edinburgh met kinderen op Pinterest bewaren ♥

 


Lees ook: Goedkoop weekend weg met kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.