Creatief & Knutselen Vaderdag

Vaderdag cadeau: Pret-met-papa pot

pret met papa pot vaderdag
Rosie

Vaders…ik las ergens dat vaders tijdens en na de zwangerschap van hun vrouw/vriendin gemiddeld maar liefst 8,5 kilo (!) aankomen. De reden dat de papa’s zoveel kilo (gemiddeld) aankomen? Ik dacht direct: eten! Ik kon namelijk tijdens mijn zwangerschappen amper eten binnenhouden.

Hierdoor at ik heel weinig, dus mijn man at dan maar wat meer (want er werden gewoon dezelfde porties als altijd klaargemaakt). Maar wat blijkt? Het komt vooral door het gebrek aan tijd en energie. Als je vermoeid bent, dan wordt je eetlust verhoogd en wordt er minder vet verbrand. Resultaat: de kilootjes vliegen eraan.
Ach, een paar kilo meer of minder maakt niet uit. Het gaat bovenal om de liefde, om de liefde voor de kind(eren).

Vaderdag cadeau: Pret-met-papa pot

Vaderdag cadeau knutselen

Vaderdag vieren wij altijd de 3e zondag in juni. Met Vaderdag mag je je vader/papa extra verwennen. Dit kun je natuurlijk met een Vaderdag ontbijt, chocolade, bier, wijn of lekkere taart doen, maar dan gaan die 8,5 kilo er natuurlijk nooit af. Je kunt ook een leuke ‘Pret-met-papa-pot’ maken. Deze pot is leuk voor papa én voor de kinderen. Dat is natuurlijk veel leuker dan eten, drinken of de ‘standaard’ cadeaus zoals scheerapparaten, elektronica of parfum.

Pret-met-papa-pot

Tijd met papa, dat is het mooiste wat je een kind kunt geven. Deze pot is daardoor niet alleen leuk voor papa, maar ook voor de kinderen. In deze pot zitten allerlei leuke, gekke en/of grappige activiteiten om met elkaar te gaan doen.

Vaderdag cadeau: Pret-met-papa pot

Wat heb je nodig?

 • glazen pot
 • papier
 • touw
 • glasstiften
 • schaar
 • lijm
 • printer of stift

Zo maak je de pret-met-papa pot:

 1. Schrijf of typ verschillende briefjes met leuke, grappige, gekke activiteiten die je kind samen met papa kan gaan doen. Voorbeelden van wat er bij ons o.a. op staat: knuffelgevecht in de tuin, fietswedstrijd in het bos, puzzel ondersteboven maken, begin de dag met een ijsje, … Wees creatief en vraag aan je kind wat hij/zij graag met papa wil gaan doen.
 2. Rol de briefjes allemaal één voor één op en bind er een mooi touwtje omheen.
 3. Versier de pot met verschillende kleuren glasstiften. Je kunt de pot natuurlijk ook versieren met stickers, knopen en/of verf.
 4. Print of teken de tekst ‘Pret met papa’ en plak deze op de pot.
 5. Stop de briefjes in de pot en pak deze mooi in.

Gedichtje

Bij Vaderdag hoort natuurlijk ook nog een gedichtje. Geen inspiratie? Hieronder vind je 2 gedichtjes die je misschien wel leuk vindt. Schrijf of typ het gedichtje over, rol het gedichtje op, bind er een mooi touwtje omheen en hang het gedichtje aan je pot. Fijne Vaderdag!

Lieve papa,
Dit cadeautje is speciaal voor jou,
omdat ik ontzettend veel van je hou.
Van alle papa’s op een rij,
is er geen 2e zoals jij!
Wat een geluk heb ik
dat je de papa bent van mij!

Er zijn wel miljoenen papa’s,
en daar zitten heel veel leuke bij.
Maar de allerleukste papa,
is die papa van mij.
Je hebt GROTE papa’s en ook kleine,
hele dunne of juist een beetje dik.
Maar de allerleukste papa is de mijne,
ja, de allerleukste papa die heb ik!

Met deze super leuke en simpele pret-met-papa pot maak je in een handomdraai een leuk cadeau voor vaderdag! Een cadeau dat ook je kinderen leuk vinden.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.