1 jaar 2 jaar Gratis uitstapjes en activiteiten Uitstapjes met je kids

Tips voor leuke uitjes met een dreumes

Leuke uitjes met een dreumes

Mijn dochter is inmiddels 14 maanden oud, een echte dreumes dus. Het is heel leuk om haar ontwikkeling te zien. Vooral ook met alles wat ze gaat herkennen. Zodra zij maar een dier ziet op straat wijst ze het aan. Dit is met nog wel meer dingen en aangezien ze dit steeds meer doet vind ik het des te leuker om met haar op pad te gaan. We zijn al een paar keer bij een binnenspeeltuin geweest, maar er is nog veel meer te doen met een dreumes. Ik ga jullie 5 leuke tips voor uitjes met een dreumes geven. Misschien had je ze allemaal al bedacht, maar misschien ook niet. Als jij nog meer tips hebt voor uitje met een dreumes laat het dan weten in de reacties!

Leuke uitjes met een dreumes

 • Naar de kinderboerderij en/of geitenboerderij, een gratis uitje waar je met je dreumes wel even door kan brengen. Als je de kinderboerderijen uit je eigen dorp al kent, is het ook leuk om op zoek te gaan naar een kinderboerderij in een dorp/stad verder op. Zo zie je elke keer iets nieuws en dit houdt het voor jezelf ook leuk.
 • Wat denk je van een dagje/ochtend/middag naar een dierentuin? Abby is al in het Dolfinarium geweest (met 10 weken, dus daar heeft ze weinig van mee gekregen) en we zijn een tijdje geleden naar Dierenpark Amersfoort geweest. Een hele leuke dierentuin. Zeker een aanrader. 
 • Ga naar een binnenspeeltuin, bij ons in de buurt zijn er zo al een stuk of vier te vinden. Voor elke keer weer wat wils. Je kan er ook een abonnement nemen, zodat je maar een keer veel geld kwijt bent, maar daarna wel makkelijk naar binnen kan. 
 • Playdate, app met een andere moeder en vraag of ze zin heeft om met haar kindje ergens heen te gaan om te spelen. Ga samen picknicken of onderneem een van de andere uitjes die in dit artikel genoemd worden.
 • Ga picknicken in het bos of op het strand. Afgelopen week heb ik Abby al een aantal keer opgepakt en zijn we naar het bos gegaan of naar het parkje hierachter bij ons huis. Kleedje mee, speelgoed mee, broodje mee en heerlijk zitten en spelen samen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Dit is een van die leuke uitjes welke je kan doen met je dreumes.

Nog meer uitjes

 • Ga zwemmen met je dreumes. Er zijn speciale baby/dreumes lessen vaak in een zwembad. Ik ben hier vorig jaar wel eens heen geweest met Abby en dat is best heel leuk. Hopelijk gaan binnenkort alle lessen weer starten en kan ik weer met haar gaan zwemmen. Als het warm genoeg is, kan je natuurlijk ook buiten in een meer gaan zwemmen met je kindje. (Al ga ik dit zelf nooit doen, blegh, ik vind die bodem zo vies!) Maar het is een optie natuurlijk!
 • Een van de andere leuke uitjes met een dreumes is naar het voorleesuurtje gaan in de Bibliotheek. Ik weet niet of het bij elke Bibliotheek is, maar bij de Bieb waar wij lid van zijn is het elke vrijdag voorleesuurtje. Als Abby iets groter is en dan ook iets beter stil kan zitten, ga ik daar zeker een keer heen met haar. Thuis lees ik haar sowieso elke avond voor, maar ze heeft er nog niet echt een luisterend oor voor. Geeft helemaal niks, maar ik heb geleerd dat een kindje dat voorgelezen wordt bijna 2000 woorden meer bevat in zijn/haar woordenschat als ze naar de basisschool gaan, dan een kindje dat niet regelmatig voorgelezen is!

Weet jij nog meer leuke uitjes om te doen met een dreumes? Laat het mij weten in de reacties! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.