Creatief & Knutselen

Snel en makkelijk hippe shirts maken met Tie Dye

Snel en makkelijk hippe shirts maken met Tie Dye

Tijdens het kijken van het Jeugdjournaal, zien we twee tienermeiden enthousiast vertellen over hun nieuwste hobby; Tie Dye. Tie Dye is een techniek waarmee je bijvoorbeeld een shirt met verf voorziet van een patroon. Met stijgende verbazing zit ik naar het filmpje te kijken. Heb ik dit ook niet gedaan met mijn moeder in de jaren 80? Mijn kinderen zijn wild enthousiast geworden want die willen dit natuurlijk ook uitproberen. Ik beloof ze de volgende dag mee te nemen naar de winkel om alle benodigdheden te gaan halen.

wat heb je nodig voor tie dye shirt

Wat heb je nodig voor Tie Dye?

De techniek is eigenlijk vrij simpel. Wij kopen een t-shirt bij de Zeeman voor een euro. De textielverf kun je bijna overal vinden. De Kruidvat, Big Bazar en de Etos hebben verschillende kleuren in hun assortiment. Thuis heb ik helaas geen applicatorflesje (zo’n flesje dat je gebruikt bij het kleuren van je haar) maar we improviseren wat en gebruiken een oud Fruitshoot flesje. Ik trek de schorten bij de kinderen aan en vul de flesjes met een kwart textielverf en daarna met water. Dante en Bronte mogen lekker hard schudden zodat de verf goed mengt. We lopen met z’n allen naar buiten om daar de t-shirts te verven. De tuintafel kan ik tenminste makkelijk afnemen met een doekje als er een spetter verf op komt.  

Vouwen, kleuren, drogen

Ik heb een grote schaal gepakt waarin de verf wordt opgevangen en een ovenrooster waarop de t-shirts kunnen uitdruipen. Bronte wil een spiraal in haar shirt. Met een vork draaide ze het t-shirt vanuit het midden naar binnen. Door twee elastieken over haar shirt te plaatsen, krijgt ze een soort ‘broodje’. Dante kiest er voor om zijn t-shirt te vouwen als een waaier. Hierna bindt hij per vijf centimeter een elastiekje om het t-shirt.

Snel en makkelijk hippe shirts maken met Tie Dye

Ik doop het t-shirt eerst in het water en daarna mogen de kinderen, die roze en blauwe verf hebben uitgezocht, het aanbrengen op de ruimtes tussen de elastiekjes. Een enorm kleurenpallet begint zich al te vormen. Ondanks dat ik er op aandring niet te veel verf te gebruiken, wordt er toch rijkelijk over de shirts heen gegooid, zodat ze ook wat paarse accenten krijgen.

Snel en makkelijk hippe shirts maken met Tie Dye

Het resultaat van Tie Dye

Met rubberen handschoenen aan, stop ik de t-shirts in een plastic zak en kan de magie van het verfspektakel beginnen. Na een paar uurtjes wachten worden de elastiekjes verwijderd en kunnen de t-shirts opdrogen. Het eindresultaat mag er zijn! Twee unieke, custom made shirts worden de dag daarna met grote trots gedragen. En dat allemaal voor nog geen vijf euro en een hoop plezier.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Tie Dye DIY op Pinterest bewaren ♥

Snel en makkelijk hippe shirts maken met Tie Dye: in dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een shirt met Tie Dye kunt maken.

Lees ook: gekleurd water maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.