10 jaar 11 jaar 12 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | VTech – KidiZoom Action Cam HD

De Nijhofjes

Vloggen, wie kent het niet? Een soort van blog, maar dan op video. Hoewel wij ons thuis geen vloggers willen noemen, maken we tijdens onze dagjes uit graag een video review, volgens onze kinderen heet ook dat vloggen. Wij zijn nogal fan van pretparken en als je in een ride zit en wil filmen dan ben je wel een action cam nodig. Ik heb wel een Go Pro – camera, maar die vind ik persoonlijk iets te prijzig om de kinderen alleen mee op pad te sturen. VTech kwam met het idee om een action cam te maken speciaal voor kinderen. De Kidizoom Action cam. Dit bleek een succes want inmiddels is er een vernieuwde versie op de markt. De KidiZoom Action Cam HD. Onze Mees testte hem voor je uit!

Creatief brein

Onze mees kon zijn ogen niet geloven toen ineens de VTech KidiZoom Action Cam HD voor zijn neus stond, want deze kent hij natuurlijk van de reclame op Tv. Ze begonnen dan ook gelijk te zingen ‘KidiZoom Action Cam, dan word jij mijn grootste fan!’ . En wat is de doos groot zeg! Het belooft gelijk al een vrolijke boel te worden! Nou, wat kan ik als moeder dan nog meer zeggen? Ik zag zijn creatieve brein gelijk op de hobbel gaan en ja hoor daar kwam het : ‘oh ik ga gelijk van de glijbaan! Oh nee wacht, ik neem hem mee op de trampoline en ik ga nu zeker weten een skateboard voor mijn verjaardag vragen, want dan kan de action cam er op, dat heb ik gezien op tv!’ Het enthousiasme spatte er van af. Een ding is zeker, dat VTech hiermee een succes in handen heeft. Het creative brein van een kind doet gelijk zijn werk! Laten we snel gaan kijken of Mees een Vlogger in spe is!

KidiZoom Action Cam HD: Kindvriendelijk & gebruiksklaar

De KidiZoom wordt geleverd met vele accessoires en dat is iets waar we heel erg blij van worden. De KidiZoom Action Cam HD is daarmee niet alleen erg kindvriendelijk en direct gebruiksklaar, het scheelt ook heel wat in extra kosten. Vaak zijn het de bijkomende accessoires die een action cam prijzig maken. Wat dacht je van een een beschermhoes, een drijver of extra lens? De KidiZoom Action Cam HD levert dit bij de aanschaf van de camera allemaal bij. Geen wonder dat de doos ook zo groot is, daar zit super veel in! We kunnen dus gelijk beginnen!

review kidizoom action cam hd

Geen beschrijving nodig

Ik lees nog even de verpakking hoe de camera werkt, maar Mees heeft het al ontdekt en loopt er zo mee weg. Het was niet de beschrijving die mij uitleg gaf, maar Mees. Ik heb hem lekker laten ontdekken en hij had het heel snel door hoe alles werkte, bizar gewoon. Ik weet niet of ik op 7-jarige leeftijd hetzelfde had gekund. Ik weet nog wel dat ik mijn eerste camera kreeg met rolletje, veel minder knoppen, veel minder mogelijkheden en dat was al een uitvinding op zichzelf voor mij. Zo zie je maar weer, je blijft leren van je kinderen waar je bij staat.

Filmen met de KidiZoom Action Cam HD

Met de KidiZoom action cam HD leg je de leukste actiemomenten van je kind vast. Het verschil is dat dit keer de camera in de hand van je kind zit, je beleeft de acties dus door de ogen van je kind. De camera wordt geleverd met vele extra’s waardoor je de camera kan bevestigen op bijv. je fiets, step, skateboard. Maar wat dacht je van de onderwater functie? De bijgeleverde waterdichte behuizing zorgt er voor dat je ook tijdens je zwemdag leuke beelden kan maken. Of je nou van de glijbaan gaat of dat je daadwerkelijk onder water gaat zwemmen, je kan het allemaal vast leggen met de Kidizoom Action Cam HD. Zwemmen was nog nooit zo leuk!

Naast de Standaard filmmodus kent de camera ook nog extra functies zoals het opnemen van stop motion of slowmotion videos.

Fotos maken met de KidiZoom Action Cam HD

Hoewel een Action cam vaak gebruikt wordt voor het vastleggen van filmpjes kan de camera ook gebruikt worden voor het maken van actiefoto’s. Je kan zelfs onderwater een foto maken! De fotofunctie biedt vele kaders, filters en effecten, hierdoor worden je foto’s grappiger dan ooit. Door de extra groothoeklens te gebruiken kan je nog meer op je camera vast leggen. Hoewel het maken van video’s ook bij Mees de insteek was van het gebruik van deze camera, is de foto functie, mede door deze extra opties, erg geliefd. Het komt geregeld voor dat we Mees in de slappe lach aantreffen ergens in een hoekje, dan weten wij het wel weer, hij heeft weer een nieuwe filter ontdekt!

KidiZoom Games

De KidiZoom Action Cam HD biedt naast filmen en fotograferen ook nog de optie om spelletjes op te spelen. Het zijn 3 eenvoudige, maar leuke games. Dit is een leuke extra voor kinderen en hiermee wordt het speelplezier van de camera nog groter.

Beeld kwaliteit

De nieuwe KidiZoom Action Cam is in HD, als je deze opname functie gebruikt maakt je video’s in de resolutie: 1280×720. Je kan deze optie alleen gebruiken als je een Micro Sd kaart toevoegt aan je camera. De beeldkwaliteit is niet super, maar de pret is er niet minder om. Na het aansluiten van de camera op de computer zagen we al dat de weergave prima kan zijn als je het beeld klein houdt. Hoewel het gaat om een action cam merken we op dat de camera niet echt shock-proof is.
Een vlog maken om deze vervolgens op een grote tv af te spelen raad ik dan ook niet aan. Vele editing programma’s bevatten ook een optie dat je een klein beeld kan toevoegen. (een soort van lijstje in je beeld waar de video op afgespeeld wordt) – dan kunnen deze beelden een leuke toevoeging zijn voor een vlog.

Ik wil daarbij opmerken dat het voor kinderen zelf weinig verschil maakt of het beeld nou super is of niet. Zij genieten vooral van de camera en het idee dat zij de regie hebben van hun vlog.

De kwaliteit van de Fotos zijn ok, zeker als je deze wil afdrukken op klein formaat. Dit is altijd leuk voor op de slaapkamer van je kind, of zoals wij thuis noemen, de koelkastfotos. Dit zijn bij ons thuis vaak de gekke polaroid foto van het gezin. Foto’s van deze camera, natuurlijk wel met gekke filter, passen daar leuk tussen!

Conclusie – Go or No Go

De KidiZoom action cam HD is een super leuke, speelse camera voor kinderen van de basisschool leeftijd. Het vast leggen van je eigen avonturen zorgt al voor zoveel plezier dat het eigenlijk niet meer uitmaakt wat de beeldresultaten zijn. Kinderen gaan filmen, kijken het na op het schermpje en liggen vervolgens helemaal in een deuk om hun eigen acties. De fotofunctie zorgt er voor dat vele momenten op een grappige manier vastgelegd kunnen worden. Dat de camera ook nog eens spelletjes heeft is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. De camera wordt geleverd in een leuke vrolijke doos met veel extra gadgets, dit maakt de camera nog interessanter. Wanneer bovenstaande je uitgangspunt is, zal de KidiZoom Action Cam echt een leuke gadget zijn voor je kind. Wat ons betreft dus een GO voor alle vloggers is spe!
Het enige minpuntje dat ik kon ontdekken is dat deze action cam niet echt shock-proof is. Natuurlijk kun je het niet vergelijken met een go pro, echter is de camera gemaakt voor actiebeelden…maar hoe meer actie, hoe meer beeldkwaliteit verloren gaat.
Wil je liever meer beeldkwaliteit? Dan adviseren we je toch een andere camera aan te schaffen. Bedenk je dan wel goed of deze kindvriendelijk is en tegen een stootje kan.

KidiZoom Facts:

 • de camera heeft een foto-, video- en gamefunctie
 • de camera wordt geleverd met: groothoek lens, fiets bevestiging , normale bevestiging, water behuizing, drijver, camera houder, polsbandje en Mirco Usb Kabel.
 • Je kan het geheugen uitbreiden met een sd kaart tot max 32 GB. (micro sd kaart niet bijgeleverd)
 • De camera heeft een kleuren LCD scherm
 • Videos worden in HD opgenomen
 • Adviesleeftijd: 5-12 jaar
 • Adviesprijs: € 59,99 en je shopt hem hierrr!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  4x de beste vlogcamera voor kinderen - Go or No Go
  30 september 2021 at 09:35

  […] Deze camera kun je 180 graden draaien, super handig voor kinderen die geweldige stunts van zichzelf willen opnemen. Ben jij een skater of freerunner, dan kun je de camera ook op je fiets zetten met het bijgeleverde bevestigingsstuk en zo de stunts filmen van je vrienden en van jezelf. Ook voor vakanties en zwemavonturen is er een speciale accessoire meegeleverd, namelijk een waterdichte behuizing. Echt een aanrader voor de actieve kindjes dus! Lees hier onze review van de KidiZoom Action Cam. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.