10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

{ Review } | 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch
Xenia

De kinderen hebben hier in huis geluk dat ik ook graag spelletjes doe. Ik vind het een heerlijk moment om samen tijd met elkaar door te brengen. Bordspelen zijn favoriet, maar ook spelen we graag met elkaar een spel op de Nintendo Switch. Met 51 Worldwide games op de Nintendo Switch konden we zeker ons hart ophalen. Of we enthousiast zijn? Dat lees je hieronder!

51 Worldwide games: de start

51 Worldwide games: de naam zegt het al. Een spel met 51 verschillende spelletjes die wereldwijd bekend zijn om te spelen op jouw Nintendo Switch.

Als je het spel voor het eerst opstart mag je een figuur uitkiezen en deze voorzien van huidskleur en haarkleur. Je geeft jouw favoriete eten op en jouw grootste hartenwens. Iedereen die deze game speelt kan zijn of haar eigen figuur samenstellen. Zo was ik bijvoorbeeld een chocolade-etende wereldverbeteraar.
Ben je klaar met je figuurtje maken, dan kom je bij een lijst met de 51 verschillende spelletjes en kun je beginnen.

review 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

51 spelletjes: genoeg aanbod!

Maar liefst 51 spelletjes kun je dus spelen met deze game en er zit zeker voor ieder wat tussen wat leuk is om te spelen. Er is keuze genoeg! Zo zijn er verschillende bordspellen, kaartspellen maar ook sportspellen.

Er zitten spellen tussen die de meeste mensen wel kennen zoals bowlen, dammen en mens erger je niet. Maar voor ons zaten er ook wat onbekende (lees: nog nooit van gehoord) spellen tussen zoals bijvoorbeeld Takoyaki, Gomoku en Mancala.

Ieder spel dat je wilt spelen heeft een eigen verhaaltje bij de opstart. Dat maakt het erg leuk als je een spelletje voor de eerste keer opstart. Wat iets minder handig is, is dat je steeds hetzelfde verhaaltje krijgt als je het spelletje weer opnieuw wilt spelen. Maar je kunt gelukkig ook snel verder klikken.

Onze favorieten uit 51 Worldwide Games

Ik speelde zelf al voor dit spel elke avond op papier kamertje verhuren met mijn oudste zoon…en nu spelen we dit geregeld op de Switch! De jongens vinden het racen, bowlen, airhockey en curling erg leuk om te doen.

kamertje verhuren nintendo switch

Mijn man, die niet zo van de spelletjes is, vindt het vissen helemaal geweldig. Zelf vind ik de ballenbak erg leuk om tegen iemand te doen, maar alleen tegen de computer is ook prima.

nintendo switch vissen

Moeilijkheidsgraad instellen

Bij elk spel kun je kiezen voor de uitleg van het spel en zelfs een moeilijkheidsgraad instellen. Het eerste spel dat we gingen spelen was bowlen. Ook een van onze favorietjes op de Wii. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen om de hekjes omlaag te laten, net zoals je dit bij een echte bowlingbaan kunt doen. Het idee is een beetje hetzelfde als op de Wii, maar met een moderner jasje. Je moet wel even je best doen en oefenen om een strike te gooien! Je kunt ook tegen de computer spelen. Als je dan wint, past het spel automatisch de moeilijkheidsgraad aan en kun je zelfs medailles winnen.

Alle spellen van review 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

Veel oefenen!

 De uitleg van de spelletjes is prima en dit maakt het spel toegankelijk. De meeste van de spellen zijn goed te doen, maar sommige spellen hebben wat oefening nodig. Racen op een racebaan is geweldig om te doen en mijn jongens vonden het geweldig, maar net als in ‘het echt’ kunnen de auto’s ook uit de bocht vliegen. Door te oefenen weet je gauw genoeg hoe je het moet bedienen.
Darten moet je ook echt onder de knie krijgen, het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk hoe ik een pijltje wat gerichter kan gooien. Al heb ik een paar keer per ongeluk in de bull gegooid. Super leuk, maar het waren zeker gelukstreffers. Darten in het echt vind ik ook niet leuk en merk dat ik dit hier ook zo ervaar. Maar ik weet zeker als je dit vaker doet, je ook de 180 kan gooien!

dart spel op nintendo switch

Singleplayer en Multiplayer

Het fijne van dit spel is dat je kunt kiezen of je samen speelt, tegen de computer of online. Speel je deze game samen op één Nintendo Switch, zoals vaak doen, dan kun je niet alle spellen samen spelen. Jammer, maar ook logisch, want je kunt dan natuurlijk bij bijvoorbeeld een kaarspel bij elkaar afkijken en dat werkt niet.

Speel je het net zoals wij op één Nintendo Switch, dan blijven er genoeg spellen over om samen te doen hoor!
Heb je wel twee Nindento Switch consoles, maar maar één 51 World Games spel, dan kun je een aantal spellen tóch samen spelen! Je kan dan iets hosten zodat je met de ander kan spelen. Een mooie oplossing!
Je kunt maar liefst 4 Nintendo Switch systemen aan elkaar linken in een mozaïek- modus voor een hele nieuwe manier van spelen!

review 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

Go or No Go

Toen ik hoorde dat wij dit spel mochten reviewen waren we ontzettend enthousiast. We hadden gelezen welke spellen er allemaal gespeeld konden worden en daar hadden we super veel zin in!
Het deed me gelijk een beetje aan de Wii denken, waar we heel wat bowl partijtjes hebben gespeeld, maar ook de sportgames op de Wii werden veel gedaan. Super leuk dan ook dat soortgelijke spelletjes nu ook op de Switch beschikbaar zijn.
Hoewel het spelen van bijvoorbeeld 4 op een rij in het echt, gewoon aan tafel. wel iets gezelligs en knus heeft, is het toch ook wel heel makkelijk en leuk om dit zo te spelen via een spelcomputer.

honkbal nintend oswitch review 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

Wat ik erg opvallend vond is dat de leeftijd voor dit spel op 12 jaar en ouder staat. Het zijn geen bloederige spellen en de moeilijkheidsgraad is in te stellen. De meeste spellen zijn erg toegankelijk en ook als je het lezen nog niet onder de knie hebt worden de regels visueel ook duidelijk gemaakt. Of je vraagt even iemand om mee te kijken hoe het werkt. Het moeilijke zit hem denk ik in bepaalde spellen, die oefening vergen. Maar dit is niet helemaal leeftijd gebonden, in het ene spel ben je nu eenmaal handiger dan in een ander spel. Wij vinden dit spel dus zeker ook geschikt voor jongere kinderen, vanaf een jaar of zeven.

Wij zijn als gezin in ieder geval erg enthousiast en we raden dit spel zeker aan! Een echte GO vanuit onze kant! Uren speel plezier voor jong en oud!

review 51 Worldwide Games voor de Nintendo Switch

51 Worldwide Games facts


Meer Nintendo Switch reviews:
Gigantosaurus
Just Dance 2020

Animal Crossing New Horizons

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.