0 jaar Voeding en gezondheid

Heel simpel en snel: Maak je eigen babyhapjes!

Heel simpel en snel: Maak je eigen babyhapjes!

Voor alle moeders geldt dat zij het beste voor hun kind willen. Ja toch? En voor iedere moeder is ‘het beste’ ook weer anders. Helemaal als het gaat om voeding. De één wil pertinent borstvoeding geven, terwijl de ander toch liever de fles pakt. Zo gaat dat ook met babyhapjes. De één vindt het prima om potjes uit de winkel te halen, terwijl de ander ambitieus begint aan het zelf maken van de hapjes. Dat kan best een klus zijn waar je tegenop kijkt, als je niet weet hoe je dat gemakkelijk en snel kunt doen. 

Zelf babyhapjes maken

En waar begin je? Welke hapjes geef je op welke leeftijd? Kan en mag je baby alles meteen al eten? Prak je het of moet je alles pureren? Wat een vragen kun je hebben! Gelukkig weet het internet raad. Of, als je liever een boek bij de hand hebt: er bestaan hele leuke receptenboekjes voor babyhapjes! Maar om je het makkelijk te maken, zijn hier een paar hele simpele gerechten, die niet veel tijd of moeite kosten om in elkaar te draaien. En je kleintje zal er heerlijk van smullen.

Appelmoes voor baby’s maken

Dit is echt de meest simpele van allemaal, zo’n beetje. Je schilt de appels, snijd ze in vieren en doet ze in een pan met een klein laagje water. Er hoeft geen suiker bij: appels zijn zoet genoeg van zichzelf en zo is het ook veel gezonder. Kook de appels 10 minuten en doe ze dan in de blender. Je kunt ook de staafmixer gebruiken. Mix de appels tot een gladde moes en klaar is kees! Voor de variatie kun je ook datzelfde doen met peren!

Maak zelf wortelmoes

Worteltjes zijn bijna het eerste wat kinderen krijgen voorgeschoteld, of het nu uit een potje is of vers. En het is ook heel makkelijk te maken. Je hoeft de worteltjes alleen maar (als ze schoon zijn natuurlijk;zo niet, dan moet je ze even schoonmaken) in de pan te doen en ze in een laagje water te koken voor 10 minuten. Dan pureer je de worteltjes, net zoals je bij de appelmoes doet. 

Heel simpel en snel: Maak je eigen babyhapjes!

De eerste aardappels voor baby’s

Als je een stapje verder wilt gaan en wil beginnen aan combinaties, kun je heel makkelijk beginnen met aardappels. Die kook je net als normaal en prak je met een vork. Dan kun je verschillende groenten kiezen, om ermee te combineren. Wortel, broccoli, witlof, rode bietjes of bloemkool bijvoorbeeld. Je kookt deze groenten en pureert of prakt ze. Dan kun je ze bij de aardappels voegen voor een echte maaltijd!

Tips voor babyhapjes

Als je grote hoeveelheden maakt, kun je het beste de hele batch verdelen in kleine bakjes en die invriezen, want zeker in het begin zal je kindje niet zoveel eten. Het begint met proeven en smaken leren kennen. Daarbij is het niet de hoofdmaaltijd, dus is het ook niet erg als er maar kleine beetjes per dag worden gegeten.

Bij alle hapjes geldt eigenlijk: koken en pureren of prakken. Ook bij rijst bijvoorbeeld! En als je aan vlees begint, is ham een goede om mee te beginnen. Gewoon een plakje ham. Zo kun je bijvoorbeeld de combinatie maken van witlof, rijst en ham! Als je eenmaal op dreef bent en een idee hebt van hoe makkelijk het gaat, is het ook erg leuk om te doen!

Hier vind je nog meer tips om zelf babyvoeding te maken.

En…ga jij ook zelf babyhapjes maken?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.